Degintas baskų sūrio pyragas su kriaušėmis

AUTORIUS:
Simas Šatkauskas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Baskų sūrio pyragas
Baskų sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Šį paprastai pagaminamas, bet neįtikėtinai kremiškas pyragas yra vienas garsiausių sūrio pyragų, liaupsinamas daugybės maisto mylėtojų. Jo receptą sukūrė ispanų Šį paprastai pagaminamas, bet neįtikėtinai kremiškas pyragas yra vienas garsiausių sūrio pyragų, liaupsinamas daugybės maisto mylėtojų. Jo receptą sukūrė ispanų šefas prieš kelis dešimtmečius ir nuo tada jis tapo legendiniu. Kepant aukštoje temperatūroje pyragas iš išorės yra labai smarkiai sukepamas ir pasidengia traškia plutele, o vidus išlieka minkštas, kreminis. Kriaušės šiam pyragui labai tinka, tačiau galima gaminti ir be jų. Beje, labai svarbu - prieš ragaujant šį pyragą būtina visiškai atvėsinti ir atšaldyti, nes kitaip pjaustant tekės. Šaldamas jis sutvirtėja ir tampa tobulai kremiškas. (...daugiau) Simas Šatkauskas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
900 gramų kreminio sūrio (arba saldaus pieno varškės, žr. patarimus)
300 gramų cukraus (arba pagal skonį)
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
6 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kriaušių (nebūtina, bet labai tinka)
1 žiupsnelis levandų (nebūtina)
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kreminį sūrį išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
2.
Supilame grietinėlę, kiaušinius ir vėl gerai išsukame. Suberiame miltus, išsukame.
3.
Kriaušes nuvalome ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Sumaišome su smulkintomis levandomis.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią atsegamais kraštais) patepame sviestu, kad popierius priliptų. Išklojame kepimo popieriumi, kad kraštai 5 cm išsikištų virš formos.
5.
Į formą pilame pusę kreminio sūrio masės, dedame kriaušes, supilame likusią masę. Išlyginame paviršių.
6.
Pyragą kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje daugmaž valandą (iki pyrago viršus smarkiai sukeps ir bus tamsus).
7.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti formoje, o tada dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad visiškai atšaltų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Daugiau apie kreminį sūrį (kas tai yra, kuo galima pakeisti) rasite šiame straipsnyje . Jeigu kreminio sūrio neturite, vietoje jo galite naudoti saldaus pieno varškę, sutrintą elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos, ir papildomai į tešlą įdėkite arbatinį šaukštelį druskos.
AUTORIUS: Simas Šatkauskas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kūma
2020-09-15 14:02
Tobulas pyragas, kaip ir visi Simo gaminiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital