Braunis su moliūgais ir kreminiu sūriu - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Braunis su moliūgais ir kreminiu sūriu - receptas žingsnis po žingsnio

Šokolado, moliūgų ir cinamono derinys – rudeniškas, labai jaukus. Ypač, kai visi produktai susirinka minkšto šokoladinio braunio gabalėlyje. Tai desertas, žavus tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Kvapnus, saldus ir tobulai skanus prie puodelio nesaldintos kavos.

Nesijaudinkite dėl moliūgų – net jei deserto ragaus tie, kurie vargiai supranta daržovių naudojimą saldžiuose kepiniuose, didelė tikimybė, kad šios mįslės jie neįmins. Moliūgai saldumynams tinka nuostabiai, nes patys yra švelniai saldūs, kepiniams suteikia drėgnumo ir malonaus aromato. Ar ragaudami atspėtumėt, kad į tešlą ar kremą buvo įmaišyta moliūgų tyrės? Galbūt, bet mano patirtis sako, kad greičiau jau ne.

Braunio tešla, kaip ir būdinga tokio tipo kepiniams, yra minkšta, drėgna, šiek tiek klampios tekstūros. Tuo tarpu moliūginis sūrio sluoksnelis – švelnus, kremiškas. Ryškų akcentą desertui suteikia cinamonas – pora šaukštelių, ir braunis akimirksniu virsta jaukiu rudens desertu.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrės? Itin paprastai! Moliūgą perpjaukite perpus, išskobkite sėklas ir puseles paguldykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, perpjauta puse į apačią. Kepkite karštoje orkaitėje, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Kepimo laikas priklausys nuo moliūgo dydžio, tiesiog patikrinkite peiliu – jis turi be menkiausių pastangų lengvai smigti į moliūgą. Leiskite šiek tiek atvėsti, minkštimą išskobkite, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos tyrės. Ją galite naudoti iškart, laikyti šaldytuve arba sudėti į šaldymui skirtus maišelius (indelius) ir užšaldyti. Detalesnį aprašymą, kaip paruošti moliūgų tyrę, rasite čia.

Moliūgų tyrė puikiai tinka tiek nesaldiems patiekalams ruošti, tiek saldiems kepiniams pagardinti. Vienas iš moliūginių saldėsių – čia pat. Kviečiu kepti, sekant receptą žingsnis po žingsnio. Bus tikrai labai gardu!
 


16 porcijų
Paruošite per 30 min.
Kepsite 45-50 min.


Braunis su moliūgais ir kreminiu sūriu

Brauniui:

  • 180 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 stiklinės (200 g) cukraus
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • ½ stiklinės (110 g) moliūgų tyrės
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
  • ½ stiklinės (62) kakavos miltelių
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. malto cinamono

Moliūginiam kreminio sūrio sluoksniui:

  • 200 g tepamojo (kreminio) sūrio
  • 1 kiaušinio
  • ¼ stiklinės (50 g) cukraus
  • ½ stiklinės (110 g) moliūgų tyrės
  • ¼ stiklinės (35 g) miltų
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm dydžio kepimo formą.

2. Paruoškite braunio tešlą. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.


3. Į puodą sudėkite ir virš silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, gabalėliais laužytą šokoladą, cukrų ir vanilinį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti.


4. Įmaišykite moliūgų tyrę.


5. Po vieną įmuškite ir šluotele įplakite kiaušinius.


6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską ir cinamoną.


7. Suberkite sausų produktų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite.


8. Paruoškite moliūginę kreminio sūrio masę. Pasiruoškite ingredientus.


9. Visus produktus – kreminį sūrį, kiaušinį, moliūgų tyrę, miltus, cinamoną, vanilinį cukrų – sudėkite į plakimo dubenį. Išplakite iki vientisos masės.


10. Iškepkite. Į kepimo indą paskleiskite du trečdalius braunio tešlos. Paviršių išlyginkite.


11. Ant  viršaus supilkite moliūginę kreminio sūrio masę.


12. Likusią braunio masę semkite šaukšteliu ir išdėliokite ant viršaus. Peiliu, šakute ar mediniu pagaliuku šiek tiek pramaišykite, kad sukurtumėte „marmuro“ efektą.


13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar braunis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti apkibęs keliais nedideliais lipnios tešlos gabalėliais. Prieš pjaustydami, visiškai atvėsinkite.


14. Ragaukite vieną arba patiekite su rutuliuku vanilinių ledų ir karameliniu ar šokoladiniu padažu.


PATARIMAI, KAD ŠIS BRAUNIS PAVYKTŲ TOBULAS:

  • Priklausomai nuo moliūgo rūšies, namuose paruošta moliūgų tyrė gali būti tirštesnė arba vandeningesnė. Jei nutiko taip, kad moliūgų tyrė yra labai vandeninga, ją nukoškite per smulkų sietelį, ir tik tuomet sverkite receptui reikiamą kiekį.
  • Vietoje tepamojo (kreminio) sūrio galite naudoti maskarponės sūrį.
  • Cinamonas recepte nėra privalomas, tačiau puikia dera tiek su šokoladu, tiek su moliūgais.
  • Dažnai brauniai yra kepami be šokolado, vien su kakavos milteliais. Tačiau juodasis šokoladas suteikia sodresnio, intensyvesnio skonio – tikrai verta plytelę šokolado sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti kartu su sviestu.
  • Braunis su kreminio sūrio sluoksniu keps ilgiau nei tradicinis braunis be jo. Bet kuriuo atveju, stebėkite, kad neperkeptumėte.
  • Ar braunis tinkamai iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku. Įkiškite ir ištraukite jį iš kepinio centro – medinis pagaliukas turėtų būti apkibęs keliais lipniais šokoladinės tešlos gabaliukais. Jei pagaliukas apsivėlęs skysta tešla, kepkite toliau. Jei pagaliukas visiškai sausas, gali būti, kad braunis šiek tiek perkepė ir nebus toks drėgnas, koks turėtų būti.

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Karolina
2023-11-06 14:56
Tobulai!!! Dar pasidariau moliūgų latte ir kaifuoju tokią darganotą dieną ATSAKYTI
Raminta
2023-11-03 22:00
Man nelabai, gavosi per sausas, kaip braunis įsivaizdavau, kad bus drėgnas ir labiau sodresnio skonio norėtųsi. ATSAKYTI
Nijolė
2023-10-31 07:54
Nuostabus,bus iškeptas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital