Greitas kriaušių štrudelis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Greitas kriaušių štrudelis
Greitas kriaušių štrudelis
Greitas kriaušių štrudelis
Greitas kriaušių štrudelis
Greitas kriaušių štrudelis
Autorius apie receptą: Tradiciniam štrudeliui paprastai gaminama speciali tešla. Iškočiota plonyčiais, tiesiog permatomais lapeliais ji ir yra didžiausias štrudelio pasididžiavimas ir Tradiciniam štrudeliui paprastai gaminama speciali tešla. Iškočiota plonyčiais, tiesiog permatomais lapeliais ji ir yra didžiausias štrudelio pasididžiavimas ir sakyčiau, didžiausia jo paslaptis. Visgi šiandien, mano virtuvėje nėra jokių paslapčių – iš šaldytuvo traukiu paprastos sluoksniuotos tešlos gabalą, nes už pusvalandžio laukiu labai mielų svečių, tad nėra kada gaišti laiko. Vietoje įprastai įdarui naudojamų obuolių, aš šiandien renkuosi kriaušes ir kai jau suskamba mano durų varpelis visi namai kvepia šviežiu pyragu. Patiekiu jį dar šiltą su plakta grietinėle ir puodeliu kavos. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
650 gramų kriaušių
1 lapas bemielės sluoksniuotos tešlos (didelio, apie 400-500 gr)
80 gramų rudojo cukraus
60 gramų graikinių riešutų
60 gramų razinų
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai rudojo romo (arba vaisių brendžio)
1 vienetas kiaušinių (tešlai aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nulupkite kriaušių odelę, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į dubenėlį ir apliekite citrinos sultimis.
2.
Graikiškus riešutus stambiai sukapokite ir drauge su razinomis suberkite į dubenėlį su kriaušėmis.
3.
Apiberkite cukrumi, apliekite vaisių brendžiu arba romu, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių. Paskui įmaišykite trupunius.
4.
Orkaitę įkaitinkite 180C°.
5.
Išvyniokite sluoksniuotos tešlos lakštą, vizualiai padalykite jį į tris dalis, įdarą sudėkite į kauburiuką išilgai tešlos vidrio, o kraštus įpjaukite iš kiekvieno šono po 10 juostelių. Visų pirma užlenkite galus, o tada supinkite likusias juosteles susiaučiant jas viena po kitos.
6.
Paviršių aptepkite lengvai plaktu kiaušiniu su lašeliu vandens ir kepkite šią pynę 35-40 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai paruduos.
7.
Mėgaukitės štrūdeliu dar šiltu su trupučiu plaktos grietinėlės arba kamuoliuku vanilinių ledų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital