Varškės pyragas su obuoliais

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Porcijų skaičius: 10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Varškės pyragas su obuoliais
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais
Autorius apie receptą: Pyragas, kuris tikrai vertas pagyrų. Skanus, toks drėgnas, tirpstantis burnoje. Puikūs skonių deriniai, kvepia cinamonu, obuoliais, toks nuostabus rudeniškas gardumynas, Pyragas, kuris tikrai vertas pagyrų. Skanus, toks drėgnas, tirpstantis burnoje. Puikūs skonių deriniai, kvepia cinamonu, obuoliais, toks nuostabus rudeniškas gardumynas, kuriuo pasimėgaus kiekvienas. Beje, jei iškeptą laikysite šaldytuve, tuomet bus tvirtesnis, gaivesnis. (...daugiau) Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
240 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
200 gramų sviesto (šalto, palaikyto šaldymo kameroje)
40 gramų rudojo cukraus (galima keisti baltu)
30 gramų graikinių riešutų (nebūtina)
Įdarui:
6 vienetai obuolių (viso apie 800 gramų)
40 gramų rudojo cukraus (galima keisti baltu)
1 šaukštelis malto cinamono
Kremui:
500 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
3 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
80 gramų cukraus
2 šaukštai grietinės (galima nedėti)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Įjungti orkaitę ikaisti ki 180 C laipsnių temperatūros. Kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus.
2.
Pasiruošiame obuolius. Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis ir tuomet supjaustyti nedideliais griežinėliais. Pabarstyti cinamonu, ruduoju cukrumi ir permaišyti.
3.
Paruošiame varškės kremą. Į dubenį sudėti varškę, grietinę, berti baltą cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Trinu tol, kol nelieka jokių varškės gabalėlių, o masė tampa glotni.
4.
Gaminame tešlą. Į dubenį berti miltus ir įtarkuoti sviestą ir trinti miltus su sviestu pirštais iki kol masė bus biri it smėliukas. Įberti rudąjį cukrų ir pirštais dar kartą permaišyti.
5.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Dėti daugiau nei pusę paruoštų trupinių (atsidėti reikėtų maždaug dvi saujas) ir pirštais paskirstyti per visą plotį spaudžiant ir lyginant, kad pagrindas būtų vientisas. Jis nebus labai storas, bet paskirstyti puikiai pavyksta.
6.
Graikinius riešutus susmulkinti ir suberti į dubenį su likusiais trupiniais.
7.
Ant paruošto pagrindo sukrėsti varškės masę, tolygiai paskirstyti. Tuomet suberti obuolius ir paskirstyti, kad dengtų visą varškės sluoksnį. Galiausiai pabarstyti likusius trupinius su graikiniais riešutais.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje (šiek tiek žemiau nei vidurinė lentyna) apie 75-90 min arba iki kol pyragas sutvirtės, o viršus bus gražiai auksinis. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
9.
Pyragą pjaustykite visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Jei norite pavarijuoti įdarui ir suteikti jam daugiau kremiškumo, dalį (ar net pusę) varškės galite pakeisti kreminiu sūriu ar maskarpone.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2022-10-09 08:38
Labai skanus pyragas,dekoju uz recepta,kepsime dabar dazniau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital