Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu
Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu
Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu
Marmurinis obuolių pyragas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Nuostabiai žavus pyragas, kuris tikrai pradžiugina kiekvieno akį. O geriausia, kad ne tik puiki išvaizda, bet ir skonis. Dviejų spalvų biskvite paskendę obuoliukai, su puria Nuostabiai žavus pyragas, kuris tikrai pradžiugina kiekvieno akį. O geriausia, kad ne tik puiki išvaizda, bet ir skonis. Dviejų spalvų biskvite paskendę obuoliukai, su puria grietinėlės ir maskarpones kepure, kuri kažkuo primena minkštus ledus. Visas šis džiaugsmas aplietas šokoladu, kuris suteikia dar vieną skonio natą ir sukuria nepamirštamą derinį. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
4 vienetai obuolių
180 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
160 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas malto cinamono (arba pagal skonį)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
250 gramų maskarponės sūrio
2 šaukštai cukraus pudros
30 mililitrų vandens (šalto)
5 gramai želatinos
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 saujelė graikinių riešutų (smulkintų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę jungti kaisti iki 160 C laipsnių temperatūros. Kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus.
2.
Pasiruošiame obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir supjaustyti stambesniais griežinėliais.
3.
Gaminame tešlą. Į dubenį berti miltus ir kepimo miltelius.
4.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
5.
Į dubenį dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, berti cukrų ir išplakti iki purumo. Sudėti kiaušinio trynius ir gerai išmaišyti (šaukštu arba mentele, nebeplakti). Palaipsniui, nuolat maišant suberti miltų mišinį.
6.
Į dubenį su kiaušinių baltymais įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki standžių putų.
7.
Į dubenį su paruošta tešla sukrėsti baltymus ir šaukštu atsargiai permaišyti. Paruoštą tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
8.
Į vieną dalį tešlos įsijoti kakavos ir cinamono, permaišyti.
9.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Sukrėsti baltą tešlos dalį ir paskirstyti per visą plotį. Ant jos šaukštu padalinti kakavinę tešlos dalį ir mentele išlyginti per visą plotį. Ant viršaus sudėti obuolius ir švelniai, bet tvirtai įspausti į tešlą. Obuolių bus gausus sluoksnis, vieni įspausti tvirčiau, kiti mažiau, bet sudėkite visus, obuoliai tikrai nepamaišys.
10.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje (statykite taip, kad pyragas būtų per orkaitės vidurį, ne per arti kaitinimo elemento) apie 50 minučių ara iki iškeps. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Ištraukti pyragą iš orkaitės ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
11.
Gaminame kremą. Į dubenėlį pilti vandenį, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti brinkti apie 15-20 minučių. Tuomet ištirpinti virš garų vonelės (arba mikrobangėje) ir palikti šiek tiek atvėti (želatina turi būti dar šilta, bet ne karšta).
12.
Į didesnį dubenį dėti maskarponę, berti cukraus pudra ir šiek tiek paplakti iki ingredientai susijungs (per ilgai neplakti).
13.
Į kitą dubenį pilti grietinėlę ir maišant šluotele supilti pamažu ištirpintą želatiną. Tada nuolat plakant šia "paželatinintą" grietinėlę supilti į dubenį su maskarpone. Išplakti kremą iki purumo, iki ims šiek tiek laikyti formą. Plakti turėtų pakakti visai neilgai, aš plakiau vos apie 2 minutes, nes su želatina susiplaka greičiau ir gali greitai persiplakti.
14.
Ant atvėsusio pyrago supilti paruoštą kremą ir paskirstyti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (arba nakčiai) iki kremo sluoksnis sutvirtės.
15.
Gaminame glajų. Šokoladą smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti, kad būtų karšta, bet ne verdanti. Tolygiai ją užpilti ant šokolado. Palikti pastovėti 3-4 minutes, o tada išmaišyti (jei liko neištirpusių gabaliukų, trumpai pašildyti virš garų vonelės arba mikrobangėje). Užpilti ant sutvirtėjusio kremo sluoksnio. Jei norisi, pabarstyti smulkintais riešutais.
16.
Pyragą dėti į šaldytuvą 20-30 min, kad sutvirtėtų. Laikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital