Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje
Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje
Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje
Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje
Kriaušių pyragas - trapus išorėje, minkštas viduje
Autorius apie receptą: Puikus pyragas rudeniniam sezonui pradėti! Be galo skanus, minkštas viduje, o traškus išorėje, sviestinis, saldus. Kai kriaušės jau pačios voliosis po medžiu ir jau Puikus pyragas rudeniniam sezonui pradėti! Be galo skanus, minkštas viduje, o traškus išorėje, sviestinis, saldus. Kai kriaušės jau pačios voliosis po medžiu ir jau nebesugalvosite ką su šiomis gražuolėmis daryti - skubu į pagalbą. (...daugiau) Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
370 gramų kvietinių miltų
220 gramų sviesto (labai šalto)
8 šaukštai vandens (labai šalto)
1 šaukštas cukraus (naudojau nerafinuotą)
1 šaukštelis druskos (smulkios)
Įdarui:
3 vienetai kriaušių
80 gramų cukraus (naudojau nerafinuotą)
2.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, cukrų ir druską, įtarkuoti sviestą ir išmaišyti. Tuomet pilti šaltą vandenį, išmaišyti.
2.
Tešlą išminkyti rankomis, kol visi ingredientai susijungs, svarbu neperminkyti, nes turi likti sviesto ir miltų gabalėlių.
3.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir suformuoti du kamuolius, suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldymo kamerą 30 minučių arba į šaldytuvą bent porai valandų.
4.
Įdarui kriaušes supjaustyti 5 cm kvadratėliais, dėti į dubenį, pilti citrinų sultis, berti cukrų, krakmolą, druską, išmaišyti.
5.
Iš šaldytuvo ištraukti tešlos kamuoliuką, pabarstyti stalviršį miltais.
6.
Iš tešlos suformuoti tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą, aš naudojau 22 cm skersmens. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus.
7.
Tešlą dėti į kepimo formą, prispausti kraštus ir dugną.
8.
Likusios tešlos skritulį išimti iš šaldytuvo, iškočioti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Ant pyrago dugno dėti kriaušių masę, o ant jų išdėlioti tešlos juosteles.
9.
Juosteles patepti kiaušinio plakiniu.
10.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital