O kiek sausainių receptų žinote jūs? Dalinamės 28 savo mėgstamiausiais
2023-11-25
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
@ Shutterstock
Sausainiai – tai ne tik puikus desertas, bet ir galimybė eksperimentuoti virtuvėje ar prisiminti nostalgiškus skonius iš vaikystės. Šiame straipsnyje dalinamės įvairiomis sausainių idėjomis - šokoladiniai, nostalgiški, kreminio sūrio, traškūs, minkšti, su pertepimais ir be, bei dar daug daugiau, tokie, kurie patiks tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams.
Pasiruoškite įkvepiančiai kelionei po sausainių pasaulį!
Minkštučiai, tokie žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje.
Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - visaip skanu.
Tokie vaikystės skoniai priverčia širdį plakti stipriau. Tie, kuriuos mums, dar vaikams, delnuose tiesdavo mamos, vaišindavo močiutės. Tokie nostalgiški ir gardūs.
Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša sodrumo. Puikiai tinka prie popietinio arbatos puodelio ar sviečiams pavaišinti, nes šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir akį traukiantys su savo auksine spalva ir cukraus žėrėjimu.
Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!
Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.
Ar atsimenate močiutės ar mamos keptus sausainius per mėsmalę? Tikra nostalgija. Ir jei galima keliauti laiku – tai tikrai per maistą. Artimieji labai gyrė ragaudami šiuos sausainius, o šių sausainių skonis iš tiesų slypi paprastume. Ar dar gaminate tokius sausainius?
Šiems burnoje sutirpstantiems sausainiams prireiks 4 ingredientų, 1 dubenėlio, šaukšto ir orkaitės. Ir, žinoma, kokių 10 minučių pasisukiojimo virtuvėje, o galutinį darbą atliks orkaitė. Pavyksta jie labai skanūs, kokosų mėgėjams tai bus tikra svajonė.
Tokie sausainiai yra tikras džiaugsmas tiems, kas ieško skanių gardumynų, bet virtuvėje ilgai stovyniuoti nenori. Jie paruošiami greitai, nesudėtingai ir pavyksta labai skanūs.
Šių sausainių skonis labai nostalgiškas, Renatai primenantis visas giminės šventes ir veselias. Sūrus variantas, tinka su užtepėlėmis, įvairiais padažais, o saldus - prie arbatos.
Šie žavingai atrodantys ir labai skanūs sviestiniai sausainiai yra be galo populiarūs JAV. Pagardinti riešutais, trupučiu juodo šokolado, o dar ir apvolioti cukraus pudroje jie tiesiog sutirpsta burnoje. Pavyksta žavūs, tad puikiai tiks ir į šventinę dovanų dėžutę.
Kas rudens ar žiemos popietę gali būti geriau negu puodelis šiltos arbatos, kavos ar stiklinės pieno su puikiu sausainiu? Na, gal tik du sausainiai. Nes šie būtent tokie - po vieno, norisi ir antro. Minkštučiai, kvepiantys jaukumu ir obuoliais - mums jie labai labai.
Gardūs, žavingai atrodantys, cinamonu gardinti sausainiai, puošti namine karamele ir riešutais. Tikras smaližių skanėstas. Paruošti nesudėtinga, puikiai tinka kasdienai, šventėms ar pridėti kaip gardų skanėstą prie dovanos. Šių sausainių receptas sukurtas pagal Šveicarijos tradicinį Bündner Nusstorte pyragą, kuris garsėja tuo, kad yra užpildytas karamelizuotais riešutais.
Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems. Vietoje kreminio sūrio galima naudoti kreminę varškę ar elektrintiu trintuvu sutrinti 40 gramų riebesnės varškės su 10 gramų grietinės.
Iš šios tešlos kepti grybukai ypatingai kvapnūs ir gardūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus nuostabiai kvepės visi namai!
Prie kavos ar arbatos puodelio puikiai tiks greitai pagaminami sluoksniuotos tešlos sausainiukai, kuriems prireiks vos 2 ingredientų! Tai išties gardūs, trapūs sausainiukai, kuriuos pagaminsite akimirksniu, o į draugiją juos gaminti drąsiai kvieskite vaikučius. Smagus laikas garantuotas.
Kai atsivalgysite šviežių mandarinų, pagaminkite šiuos sausainius. Tai skonių bomba, o ne tiesiog sausainiai. Minkštučiai, ne per saldūs, su lengvu mandarino kartumu. Papasakoti neįmanoma, reikia tai paragauti.
Nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius. Ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais.
Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Sako, jų rastumėte kiekvienoje Prancūzijos kepyklėlėje. Prie puodelio juodos kavos šis saldus karameliškas migdolų sausainis yra nepamainomas desertas.
Minkšti, saldūs, su kiekvienu kąsneliu sutirpstantys burnoje – tiesiog labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. Tobuli su arbata ar kava, stikline šalto pieno. Gana sotūs, todėl vienam ragautojui drąsiai užteks vieno sausainio desertui.
Jie tokie skanūs, kad rankos tiesiasi dar ir dar. Paprasti, iš paprastų produktų, bet tokie skanūs. Šį kartą šie sausainiai šiek tiek patobulinti, nes naudojama uogienę.
Šie sausainiai iškepa minkštučiai. Galite sausainių ir nesutepti, skanu ir taip. Šiai sausainių tešlai nereikia jokių kepimo miltelių. Šį biskvitą kelia tik kiaušiniai, todėl labai svarbu, kad jie būtų itin gerai išplakti.
Trapių sviestinių sausainių ingredientai gali skambėti neįprastai, bet skonis ir tekstūra maloniai nustebins. Nežinantiems slapto ingrediento net nekils minčių, koks jis, bet jei sviestas suteikia sausainiams trapumo ir žavius sluoksnius, tai būtent bulvės duoda papildomo minkštumo ir drėgmės.
Gardūs, nesudėtingai paruošiami. Neišsigąskite, kad sausainiuose yra pipirų, jie šiems sausainiams suteikia pikantiško skonio. Vien dėl jų kitoniškumo verta išbandyti.
Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Majonezo skonio sausainiuose visai nesijaučia, jis reikalingas sausainių trapumui. Šie sausainiai skaniausi, kai kepami labai plonai iškočioti ir supjaustyti figūriniais peiliais ar išpjauti formelėmis, specialiu mėsmalės antgaliu.
Labai skanūs, lengvai paruošiami ir puikiai tinkantys prie kavos ar arbatos. Kam patinka traškesni, kočiojame tešlą plonai, kam minkšti ir puresni - storiau (apie 3-4 mm). Jeigu tik yra noro, padekoruokite cukriniu glaistu, šokoladu, bet ir be jų sausainukai nuo stalo dings akimirksniu!