O kiek sausainių receptų žinote jūs? Dalinamės 28 savo mėgstamiausiais

2023-11-25
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
O kiek sausainių receptų žinote jūs? Dalinamės 28 savo mėgstamiausiais
@ Shutterstock

Sausainiai – tai ne tik puikus desertas, bet ir galimybė eksperimentuoti virtuvėje ar prisiminti nostalgiškus skonius iš vaikystės. Šiame straipsnyje dalinamės įvairiomis sausainių idėjomis - šokoladiniai, nostalgiški, kreminio sūrio, traškūs, minkšti, su pertepimais ir be, bei dar daug daugiau, tokie, kurie patiks tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams.

Pasiruoškite įkvepiančiai kelionei po sausainių pasaulį!
 

Minkštučiai, tokie žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Receptas yra išskirtinis, nes paruošiamas lengvai, palyginti greitai, o rezultatas nepaprastai džiuginantis.

Receptą rasite čia.

Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - visaip skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tokie vaikystės skoniai priverčia širdį plakti stipriau. Tie, kuriuos mums, dar vaikams, delnuose tiesdavo mamos, vaišindavo močiutės. Tokie nostalgiški ir gardūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša sodrumo. Puikiai tinka prie popietinio arbatos puodelio ar sviečiams pavaišinti, nes šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir akį traukiantys su savo auksine spalva ir cukraus žėrėjimu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Paprasti, tačiau labai skanūs, labai aromatingi ir greitai pagaminami sausainiai.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!

Receptą rasite čia.

Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar atsimenate močiutės ar mamos keptus sausainius per mėsmalę? Tikra nostalgija. Ir jei galima keliauti laiku – tai tikrai per maistą. Artimieji labai gyrė ragaudami šiuos sausainius, o šių sausainių skonis iš tiesų slypi paprastume. Ar dar gaminate tokius sausainius?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Itsmevelina

Bene patys kalėdiškiausi - Linzerio sausainiai! Traškūs, saldūs, pertepti aviečių džemu, ir paskendę cukraus pudros sniege. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skaniai sveikai

Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduojame išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiems burnoje sutirpstantiems sausainiams prireiks 4 ingredientų, 1 dubenėlio, šaukšto ir orkaitės. Ir, žinoma, kokių 10 minučių pasisukiojimo virtuvėje, o galutinį darbą atliks orkaitė. Pavyksta jie labai skanūs, kokosų mėgėjams tai bus tikra svajonė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tokie sausainiai yra tikras džiaugsmas tiems, kas ieško skanių gardumynų, bet virtuvėje ilgai stovyniuoti nenori. Jie paruošiami greitai, nesudėtingai ir pavyksta labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šių sausainių skonis labai nostalgiškas, Renatai primenantis visas giminės šventes ir veselias. Sūrus variantas, tinka su užtepėlėmis, įvairiais padažais, o saldus - prie arbatos.

Receptą rasite čia.

Šie žavingai atrodantys ir labai skanūs sviestiniai sausainiai yra be galo populiarūs JAV. Pagardinti riešutais, trupučiu juodo šokolado, o dar ir apvolioti cukraus pudroje jie tiesiog sutirpsta burnoje. Pavyksta žavūs, tad puikiai tiks ir į šventinę dovanų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas rudens ar žiemos popietę gali būti geriau negu puodelis šiltos arbatos, kavos ar stiklinės pieno su puikiu sausainiu? Na, gal tik du sausainiai. Nes šie būtent tokie - po vieno, norisi ir antro. Minkštučiai, kvepiantys jaukumu ir obuoliais - mums jie labai labai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Kepant šiuos sausainius namai pakvips fantastiškai, o patys sausainiai pradžiugina ne tik aromatu, bet ir puikiu skoniu ir tokia žavia spalva. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs, trapūs ir nesudėtingai paruošiami. Papuošus gali būti tikra šventinio stalo puošmena.

Receptą rasite čia.

Aromatingi ir gardūs sausainiai nudžiugins kiekvieną smaližių. Labai žavūs, tad tinka ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardūs, žavingai atrodantys, cinamonu gardinti sausainiai, puošti namine karamele ir riešutais. Tikras smaližių skanėstas. Paruošti nesudėtinga, puikiai tinka kasdienai, šventėms ar pridėti kaip gardų skanėstą prie dovanos. Šių sausainių receptas sukurtas pagal Šveicarijos tradicinį Bündner Nusstorte pyragą, kuris garsėja tuo, kad yra užpildytas karamelizuotais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems. Vietoje kreminio sūrio galima naudoti kreminę varškę ar elektrintiu trintuvu sutrinti 40 gramų riebesnės varškės su 10 gramų grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Iš šios tešlos kepti grybukai ypatingai kvapnūs ir gardūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus nuostabiai kvepės visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Prie kavos ar arbatos puodelio puikiai tiks greitai pagaminami sluoksniuotos tešlos sausainiukai, kuriems prireiks vos 2 ingredientų! Tai išties gardūs, trapūs sausainiukai, kuriuos pagaminsite akimirksniu, o į draugiją juos gaminti drąsiai kvieskite vaikučius. Smagus laikas garantuotas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kai atsivalgysite šviežių mandarinų, pagaminkite šiuos sausainius. Tai skonių bomba, o ne tiesiog sausainiai. Minkštučiai, ne per saldūs, su lengvu mandarino kartumu. Papasakoti neįmanoma, reikia tai paragauti.

Receptą rasite čia.

Nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius. Ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Sako, jų rastumėte kiekvienoje Prancūzijos kepyklėlėje. Prie puodelio juodos kavos šis saldus karameliškas migdolų sausainis yra nepamainomas desertas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Minkšti, saldūs, su kiekvienu kąsneliu sutirpstantys burnoje – tiesiog labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. Tobuli su arbata ar kava, stikline šalto pieno. Gana sotūs, todėl vienam ragautojui drąsiai užteks vieno sausainio desertui.

Receptą rasite čia.

Jie tokie skanūs, kad rankos tiesiasi dar ir dar. Paprasti, iš paprastų produktų, bet tokie skanūs. Šį kartą šie sausainiai šiek tiek patobulinti, nes naudojama uogienę.

Receptą rasite čia.

Labai paprasti sviestiniai sausainiai pateikti kitaip tikrai patrauks ir vaikų dėmesį, ne tik dėl išvaizdos, bet ir dėl skonio.

Receptą rasite čia.

Tobulas derinys - riešutų sviestas ir šokoladas. Sausainiai nėra labai saldūs, tad patiks ne tik smaližiams.

Receptą rasite čia.

Šie sausainiai iškepa minkštučiai. Galite sausainių ir nesutepti, skanu ir taip. Šiai sausainių tešlai nereikia jokių kepimo miltelių. Šį biskvitą kelia tik kiaušiniai, todėl labai svarbu, kad jie būtų itin gerai išplakti. 

Receptą rasite čia.

Labai paprasti, bet tokie gardūs. Puikūs, kai norisi greitai, skaniai ir be įmantrybių.

Receptą rasite čia.

Tiems, kurie nori atrasti naujų skonių ir išbandyti naujus ingredientus virtuvėje! Veganiški ir be glitimo.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, paprasti, naminiai sausainiukai su uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą tirštesnę, ypač tiks kiek rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Švelnaus medaus skonio sausainiai. Labai skanūs ir aromatingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Trapių sviestinių sausainių ingredientai gali skambėti neįprastai, bet skonis ir tekstūra maloniai nustebins. Nežinantiems slapto ingrediento net nekils minčių, koks jis, bet jei sviestas suteikia sausainiams trapumo ir žavius sluoksnius, tai būtent bulvės duoda papildomo minkštumo ir drėgmės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Sausainukai prie kavos kiekvieną suvilios. Gardūs, trapūs ir minkšti. Kapotos tešlos sausainiai, kurių tešlos kapoti... nereikia! 

Receptą rasite čia.

Gardūs, nesudėtingai paruošiami. Neišsigąskite, kad sausainiuose yra pipirų, jie šiems sausainiams suteikia pikantiško skonio. Vien dėl jų kitoniškumo verta išbandyti.

Receptą rasite čia.

Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Majonezo skonio sausainiuose visai nesijaučia, jis reikalingas sausainių trapumui. Šie sausainiai skaniausi, kai kepami labai plonai iškočioti ir supjaustyti figūriniais peiliais ar išpjauti formelėmis, specialiu mėsmalės antgaliu.

Receptą rasite čia.

Traškūs, saldūs ir greitai pagaminami. O ko daugiau reikia ? Imkite, kepkite, vaišinkite artimuosius.

Receptą rasite čia.

Receptas puikus ir tuo, kad jam tinka bet kokia uogiene, kokios turite. Dalį sausainių galite tepti vienokia, dalį - kitokia ir turėsite visą asorti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Labai skanūs, lengvai paruošiami ir puikiai tinkantys prie kavos ar arbatos. Kam patinka traškesni, kočiojame tešlą plonai, kam minkšti ir puresni - storiau (apie 3-4 mm). Jeigu tik yra noro, padekoruokite cukriniu glaistu, šokoladu, bet ir be jų sausainukai nuo stalo dings akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, labai skanūs ir tokie žavūs sausainiukai. Labai tinka šventiniam stalui, nes jie tikrai puikūs.

Receptą rasite čia.

Gardūs, nesudėtingai paruošiami nostalgiški sausainiai su gardžiu kremu.

Receptą rasite čia.

Sausainiukai pagaminami labai greitai, receptas labai lengvas, o ir skonis pukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Visų laikų nuostabiausi ir skaniausi sausainiai. Dažniausiai daromi su cinamonu, bet su aguonomis ne ką prasčiau.

Receptą rasite čia.

Aromatingi sausainiai obuolių sezonui. Daug įdaro, skonio ir puikios nuotaikos.

Receptą rasite čia.

Minkšti, drėgni, purūs ir labai skanūs sausainiai. Visiškai nesudėtinga paruošti, o patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital