Trupininiai sausainiai su obuoliais

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Trupininiai sausainiai su obuoliais
Autorius apie receptą: Aromatingi sausainiai obuolių sezonui. Daug įdaro, skonio ir puikios nuotaikos. Aromatingi sausainiai obuolių sezonui. Daug įdaro, skonio ir puikios nuotaikos. Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų cukraus
50 gramų grietinės
10 gramų kepimo miltelių
Įdarui:
4 vienetai obuolių
60 mililitrų vandens (apytikriai)
50 gramų cukraus
15 gramų malto cinamono
15 gramų krakmolo
Papuošimui:
30 gramų sezamo sėklų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą šaukštu sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniu. Įmaišyti grietinę. Berti kepimo miltelius ir miltų. Suminkyti minkštą tešlą.
2.
Leisti tešlai pailsėti val. kambario temperatūroje. Dubenį su tešla uždengti plėvele.
3.
Įdarui buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
4.
Pravirti kelias minutes su cukrumi ir cinamonu, kad išsiskirtų sultys, o obuoliai suminkštėtų.
5.
Nedideliame vandens kiekyje (50-70 ml) išmaišyti krakmolą ir įpilti į puodą su obuoliais. Viską išmaišyti, kelias minutes pakaitinti ir palikti atvėsti.
6.
Iškočioti tešlą 0.5 cm storio. Išspausti apskritimus. Ant vieno uždėti atvėsusį obuolių įdarą, uždengti kitu apskritumu ir prispausti šakute. Viršuje būtinai padaryti skylutę, kad susikaupę garai nuo įdaro nesuplėšytų sausainio. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7.
Paplakti kiaušinį. Aptepti sausainius kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
8.
Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital