Trapūs senoviniai sausainiai su majonezu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Senoviniai mėsmalės sausainiai
Senoviniai mėsmalės sausainiai
Senoviniai mėsmalės sausainiai
Autorius apie receptą: Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Bet kažkam tai bus naujiena, Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Bet kažkam tai bus naujiena, tad skubu nuraminti, kad majonezo skonio sausainiuose absoliučiai nėra, jo paskirtis tešloje – padaryti ją trapią. Žinoma, saldžiam kepiniui bus tinkamas tik klasikinis, be jokių priedų, majonezas. Šie sausainiai skaniausi, kai kepami labai plonai iškočioti ir supjaustyti figūriniais peiliais ar išpjauti formelėmis, bet jei jau kepu nostalgiškus saldumynus, sumaniau pasinaudoti elektrinės mėsmalės antgaliais, skirtais būtent tokių sausainių formavimui. Ir jei su rankine mėsmale sausainių gamybą buvo galima reguliuoti lėtesniu ar greitesniu rankenos sukimu, su elektrine teko suktis itin greitai, vos spėjau pagauti išvažiuojančias juostas, pjaustyti jas ir kloti į skardą. Pačios tešlos gamybai nereikalinga jokia buitinė technika, viskas labai paprasta ir greita. Iš nurodyto kiekio iškepu tris skardas sausainių, taupymo vardan kepu ant to pačio kepimo popieriaus, o kadangi tešloje yra daug riebalų, prieš dedant naują sausainių partiją būtinai atvėsinu tiek skardą, tiek popierių. Tai yra ilgiausia gamybos dalis. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų majonezo (kokybiško, neutralaus skonio)
180 gramų sviesto
140 gramų cukraus (balto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (arba sodos)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Geriausia naudoti kambario temperatūros sviestą, bet jei norisi gaminti skubiai, sviestą tiesiog išlydau ant mažos kaitros.
2.
Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą suberiu baltą ir vanilinį cukrų, maišau, kol ištirpsta. Įmušu kiaušinį, sudedu majonezą ir neskubant maišau šluotele, kol masė tampa vienalytė.
3.
Miltus ir kepimo miltelius sudedu į sietą ir persijoju tiesiai į tešlą. Maišau, kol masė atšoka nuo sienelių, tuomet suminkau. Tešla gaunasi labai maloni, nelimpanti prie rankų. Indą su tešla dedu į šaldytuvą, bent pusvalandžiui, kad sviestas truputėlį sustingtų.
4.
Pasiruošiu mėsmalę ir antgalius sausainių gamybai ir iš atvėsusios tešlos formuoju juosteles.
5.
Iki 180C įkaitinu orkaitę, skardą su sausainiais dedu į orkaitės vidurį ir kepu apie 17 minučių.
6.
Valgome su kava ar arbata, yra mėgstančių ir pieno stiklinaitę įsipilti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Gilė
2022-11-23 06:53
Kokį majonezą naudojate ? ATSAKYTI
Sigita
2020-08-15 08:08
Sveiki. Sakykite o kur rasti nusipirkti tuos antgalius ir kaip jie vadinasi.
Aciu ATSAKYTI
Ieva
2020-08-18 10:19
Antgaliai būna specialūs mėsmalei, reikėtų prie mėsmalės priedų ieškoti :) ATSAKYTI
Rima
2020-06-09 17:35
Nuostabiai skanus ,tiesiog tirpsta burnoje ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital