Ukrainietiški sviestiniai sausainiai su slaptu ingredientu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Ukrainietiški sviestiniai sausainiai su slaptu ingredientu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ukrainietiški sviestiniai sausainiai su slaptu ingredientu
Ukrainietiški sviestiniai sausainiai su slaptu ingredientu
Autorius apie receptą: Šių iš Ukrainos kilusių trapių sviestinių sausainių ingredientai gali skambėti neįprastai, bet skonis ir tekstūra maloniai nustebins. Nežinantiems slapto ingrediento net Šių iš Ukrainos kilusių trapių sviestinių sausainių ingredientai gali skambėti neįprastai, bet skonis ir tekstūra maloniai nustebins. Nežinantiems slapto ingrediento net nekils minčių, koks jis, bet jei sviestas suteikia sausainiams trapumo ir žavius sluoksnius, tai būtent bulvės duoda papildomo minkštumo ir drėgmės. Recepte pateikiame subtiliai sūrų šių sausainių variantą, bet dalis druskos pakeitus keliais šaukštais cukraus ar prieš kepant sausainių viršų pabarsčius cukraus ir cinamono mišiniu, turėsite puikius desertinius sausainukus. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
250 gramų bulvių
250 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą pilti vandens, užvirti, sudėti neskustas švariai nuplutas bulves ir virti apie 30 minučių arba iki bulvės išvirs.
2.
Dar šiltas bulves nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka (smulkesne už burokine). Sudėti nedideliais kubeliais paustytą šaltą sviestą, berti miltus, druską ir minkyti tešlą iki vientisos, lygios masės.
3.
Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai. Tuomet tešlą perminkyti, vėl susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą dar bent 30 minučių, o jei neskubate, palikite valandai ar ilgiau.
4.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C (kepimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
5.
Paruoštą tešlą iškočioti iki daugmaž 1 cm storio, formele ar stikline išspausti apskritimus, juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, lengvai paplakti ir šiuo plakiniu aptepti sausainius.
7.
Sausainius kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 minučių iki sausainiai bus gražiai auksinės spalvos.
Patarimai:
Papildomi priedai. Jei norite dar pikantiškesnio varianto, galite į tešlą įspausti česnako arba įberti česnako miltelių, o prieš kepant sausainių viršų pabarstyti maltais juodaisiais pipirais, pabarstyti tarkuoto sūrio.
Saldus variantas. Norintiems saldesnio varianto, sausainių viršų galima pabarstyti cukraus bei cinamono mišiniu ir/ar į tešlą papildomai įberti cukraus.
Kaip tiekti? Saldžiu sausainių variantu skanu gardžiuotis tiesiog prie kavos ar arbatos puodelio, o sūrius ar pikantiškus tinka tiekti šalia sriubų, salotų, gardinti kreminiu sūreliu, ant viršaus uždėti lašišos griežinėlį ar net ruošti mažus užkandinius sumuštinukus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital