Medaus sausainiai su švelniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Medaus sausainiai su švelniu kremu
Autorius apie receptą: Man išėjo 24 vienetai dvigubų sausainių po 5,5 cm skersmens pločiu. Man išėjo 24 vienetai dvigubų sausainių po 5,5 cm skersmens pločiu. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
Tešlai:
260 gramų kvietinių miltų (apytikriai, jų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio, miltų ir medaus kokybės)
90 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
80 gramų sviesto
1.5 šaukšto medaus (tinka ir skystas, bet jo reikės šiek tiek daugiau)
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
Kremui:
200 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (minkšto, kokybiško)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Papildomai:
150 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į puodą storu dugnu dėti medų, berti cukrų, dėti sviestą ir kaitinti ant mažos kaitros vis maišant, kol visiškai ištirps cukrus ir masė pradės lengvai kunkuliuoti. Tuomet berti kepimo miltelius, greitai maišyti, apie 30 sekundžių pakaitinti ir nukelti nuo kaitros. Leisti trumpam atvėsti.
2.
Masei kiek atvėsus, bet kol dar yra šilta, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Tuomet berti palaipsniui miltus, suminkyti tešlą. Jei tešla bus lipni, įberkite dar truputį miltų.
3.
Paruoštą tešlą iškočioti maždaug 4 mm storio, išspausti su formele apskritimus. Aš padariau 48 vnt apskritimų.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5-7 minutes, kol gražiai apkeps.
6.
Kremui paruošti, į prikaistuvį pilti pieną, berti krakmolą, cukrų, vanilę, kaitinti ant nedidelės kaitros vis maišant, kol užvirs ir sutirštės, atvėsinti.
7.
Į dubenį dėti kambario temperatūros (tokios pat temperatūros, kaip ir paruoštas kremas) sviestą, trumpai paplakti, tuomet palaipsniui dėti paruoštą kremą ir plakti iki vientisos masės.
8.
Paruoštą kremą padalinti ant pusės sausainių kiekio - aptepti 24 sausainius, tuomet uždengti juos likusiais sausainius ir maždaug 1 valandai dėti į šaldytuvą.
9.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą. Paruoštus sausainius pamirkyti į ištirpintą šokoladą, palaukti iki kol sustings, o kai sustings, sausainius apšlakstyti likusiu šokoladu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital