Kapotos tešlos sausainiai

AUTORIUS:
Edita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kapotos tešlos sausainiai
Kapotos tešlos sausainiai
Kapotos tešlos sausainiai
Autorius apie receptą: Sausainukai prie kavos
Jie kiekvieną suvilios.
Gardūs, trapūs ir minkšti –
Paragauti jų turi!

Tirpsta skonis burnoje,
Ach, palaima širdyje...
Pagamint juos
Sausainukai prie kavos
Jie kiekvieną suvilios.
Gardūs, trapūs ir minkšti –
Paragauti jų turi!

Tirpsta skonis burnoje,
Ach, palaima širdyje...
Pagamint juos nesunku,
Bet, jei perkeps – neskanu.

Tad iškepki deramai,
Skoniu mėgaukis ilgai.
Pavaišinki ir draugus –
Lai apsilaižys pirštus!

Labai gardūs kapotos tešlos sausainiai, kurių tešlos kapoti... nereikia! Bet iškepa traškūs, burnoje tirpstantys. Tik naudokite tikrą, riebų sviestą (82%) ir tikrą grietinę (30%). Su riebalų mišiniais sausainiai neišeis.
(...daugiau) Edita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus, sviestą, grietinę suminkyti iki vientisos konsistencijos tešlos ir palikti nakčiai šaldytuve.
2.
Apvoliojimui išplakti iki putų kiaušinio baltymą.
3.
Standų tešlos gabalą galima perpjauti į dvi dalis, iškočioti 1 - 1,5 cm storio lakštą, supjaustyti juostelėmis (1,5 - 2 cm), vilgyti baltymo plakinyje, tuomet apvolioti cukruje ir iškart dėti sausainius į skardą, geriausia išklotą kepimo popieriumi.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 min. Reikia atidžiai stebėti, nes iškepa labai greitai ir gali sudegti. Jei juostelės plonytės, iškeps ir greičiau.
Patarimai:
Tešlą pjaustyti galima kokiu nors karbuotu aštriu įrankiu. Išeina graži vingiuota forma.
AUTORIUS: Edita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
alina
2023-03-26 09:28
Ar reikia kapoti? ATSAKYTI
alina
2023-03-26 09:26
Bet čia turbūt nėra kapota tešla? Ae reikia kapoti? ATSAKYTI
Agnė
2023-03-27 13:49
Kaip autorė ir rašo aprašyme - labai gardūs kapotos tešlos sausainiai, kurių tešlos kapoti nereikia! Bet iškepa traškūs, burnoje tirpstantys. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital