Autorius apie receptą:
Sausainukai prie kavos
Jie kiekvieną suvilios.
Gardūs, trapūs ir minkšti –
Paragauti jų turi!
Tirpsta skonis burnoje,
Ach, palaima širdyje...
Pagamint juos
Sausainukai prie kavos
Jie kiekvieną suvilios.
Gardūs, trapūs ir minkšti –
Paragauti jų turi!
Tirpsta skonis burnoje,
Ach, palaima širdyje...
Pagamint juos nesunku,
Bet, jei perkeps – neskanu.
Tad iškepki deramai,
Skoniu mėgaukis ilgai.
Pavaišinki ir draugus –
Lai apsilaižys pirštus!
Labai gardūs kapotos tešlos sausainiai, kurių tešlos kapoti... nereikia! Bet iškepa traškūs, burnoje tirpstantys. Tik naudokite tikrą, riebų sviestą (82%) ir tikrą grietinę (30%). Su riebalų mišiniais sausainiai neišeis.
(...daugiau)(...mažiau)
Edita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų
kvietinių miltų
200 gramų
sviesto
(minkšto)
200 gramų
grietinės, 30% riebumo
Apvoliojimui:
1 vienetas
kiaušinių baltymų
pagal poreikį
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus, sviestą, grietinę suminkyti iki vientisos konsistencijos tešlos ir palikti nakčiai šaldytuve.
2.
Apvoliojimui išplakti iki putų kiaušinio baltymą.
3.
Standų tešlos gabalą galima perpjauti į dvi dalis, iškočioti 1 - 1,5 cm storio lakštą, supjaustyti juostelėmis (1,5 - 2 cm), vilgyti baltymo plakinyje, tuomet apvolioti cukruje ir iškart dėti sausainius į skardą, geriausia išklotą kepimo popieriumi.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 min. Reikia atidžiai stebėti, nes iškepa labai greitai ir gali sudegti. Jei juostelės plonytės, iškeps ir greičiau.
Patarimai:
•
Tešlą pjaustyti galima kokiu nors karbuotu aštriu įrankiu. Išeina graži vingiuota forma.
Bet čia turbūt nėra kapota tešla? Ae reikia kapoti?
ATSAKYTI
Agnė
2023-03-27 13:49
Kaip autorė ir rašo aprašyme - labai gardūs kapotos tešlos sausainiai, kurių tešlos kapoti nereikia! Bet iškepa traškūs, burnoje tirpstantys. :)
ATSAKYTI