Citrininiai sausainiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 17
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Citrininiai sausainiai
Autorius apie receptą: Aromatiniai ir labai skanūs. Aromatiniai ir labai skanūs. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 17
270 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto (minkšto)
90 gramų cukraus
1.5 vieneto citrinų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų rudojo cukraus
40 mililitrų citrinų sulčių
40 gramų cukraus pudros
8 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį maltos ciberžolės (naudojau dėl spalvos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilę, druską ir išplakti. Įmušti kiaušinį ir dar trumpai permaišyti. Įtarkuoti citrinos žievelės, berti ciberžolę, išmaišyti.
2.
Į dubenėlį supilti citrinų sultis, kepimo miltelius, išmaišyti. Supilti į dubenį su tešla ir permaišyti. Tuomet palaipsniui įsijoti miltus, minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, beveik nelimpanti prie rankų. Minkyti reikia trumpai, kad iškepę sausainiai būtų trapūs.
3.
Paruoštą tešlą dėti į maišelį, tuomet palaikyti šaldytuve 1 valandą.
4.
Iš tešlos formuoti nedidelius, maždaug 40 - 45 gramų rutuliukus. Tuomet juos apvolioti rudame cukruje, tuomet cukraus pudroje.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus rutuliukus paliekant tarpus.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 18 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Eimantė
2022-07-28 07:46
Skonis buvo labai keistas man nepatiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital