Sviestiniai Linzerio sausainiai - traškūs ir labai skanūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Sviestiniai Linzerio sausainiai - traškūs ir labai skanūs
Sviestiniai Linzerio sausainiai - traškūs ir labai skanūs
Sviestiniai Linzerio sausainiai - traškūs ir labai skanūs
Sviestiniai Linzerio sausainiai - traškūs ir labai skanūs
Autorius apie receptą: Bene patys kalėdiškiausi - Linzerio sausainiai! Traškūs, saldūs, pertepti aviečių džemu, ir paskendę cukraus pudros sniege. Kaip ir žadėjau, šių Kalėdų stalo Bene patys kalėdiškiausi - Linzerio sausainiai! Traškūs, saldūs, pertepti aviečių džemu, ir paskendę cukraus pudros sniege. Kaip ir žadėjau, šių Kalėdų stalo patiekalai bus paprasti, greitai paruošiami, tam, kad turėtumėm, kuo daugiau laiko mėgautis šventėmis! (...daugiau) Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
270 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
170 gramų sviesto (šalto)
80 gramų cukraus
80 gramų maltų migdolų
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį aviečių džemas (arba spanguolių, serbentų)
pagal skonį cukraus pudros (sausainiams apibarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus suberiame į dubenį, įpjaustome šaltą sviestą. Maišome tešlą tol, kol miltai susijungs su sviestu ir atsiras daug smulkių gabaliukų.
2.
Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, maltus migdolus, druską, tarkuotą citrinos žievelę ir sudedame kiaušinių trynius. Viską gerai išmaišome, rankomis suformuojame tešlos rutuliuką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam valandai į šaldytuvą.
3.
Tešlą iškočiojame 2-3 mm storio, pasirinktomis formelėmis formuojame sausainius. Pusėje jų per vidurį įspaudžiame mažesnę formelę ir padarome skylutes.
4.
Dedame į skardą ir kepame 10 minučių 180 °C orkaitėje. Iškepus paliekame atvėsti.
5.
Sausainius su skylutėmis apiberiame cukraus pudra.
6.
Sausainius be skylučių aptepame džemu, ant viršaus dedame sausainius su skylutėmis, į skylutes įpilame dar šiek tiek džemo ir paliekame atvėsti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital