Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Autorius apie receptą: Minkšti, saldūs, su kiekvienu kąsneliu sutirpstantys burnoje – tiesiog labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. Tobuli su arbata ar kava, stikline šalto pieno. Gana Minkšti, saldūs, su kiekvienu kąsneliu sutirpstantys burnoje – tiesiog labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. Tobuli su arbata ar kava, stikline šalto pieno. Gana sotūs, todėl vienam ragautojui drąsiai užteks vieno sausainio desertui. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
100 gramų šokolado (tinka ir su įdaru)
1.5 šaukštelio bulvių krakmolo
1 šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išsukti.
2.
Į dubenį dėti sviestą, ištirpinti ir palikti kelias minutes pravėsti. Nuolat maišant, plona srovele supilti į dubenį su kiaušinių mase. Berti miltus, sodą, krakmolą, druską, permaišyti. Šiame žingsnyje dar nereikia maišyti, kol neliks gumuliukų.
3.
Sukapoti šokoladą. Įmaišyti į tešlą. Dabar maišyti, kol neliks sausų miltų gumuliukų. To nedarėme anksčiau, nes tuomet būtų gana sudėtinga įmaišyti šokoladą.
4.
Tešlą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar pernakt. Dėl sustingusio sviesto tešla tampa gana kieta. Ją tiesiog dubenėlyje supjaustyti į 12 panašaus dydžio dalių.
5.
Kiekvieną tešlos gabalėlį šiek tiek pakočioti tarp delnų (nuo rankų šilumos ji suminkštės) ir suformuoti kamuoliuką.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti kamuoliukus paliekant nemažus tarpus. Man į vieną standartinio dydžio kepimo formą tilpo 6 vnt. Švelniai paspausti.
7.
Kepti įkaitintoje iki 165 C laipsnių temperatūros orkaitėje (kaitinimas viršus – apačia). Vienu metu kepiau sausainius dviejuose kepimo formose. Kepti apie 15 – 16 minučių, kol sausainių krašteliai pradės šiek tiek skrusti. Sausainiai, šiek tiek paspaudus gali atrodyti dar labai minkšti ir net kiek neiškepę, bet tai tik šiltas sviestas – vėsdami jie sustings.
8.
Orkaitės kaitrą išjungti, praverti dureles (arba išimti kepimo formas), palikti sausainius atvėsti ir sutvirtėti 15 minučių.
Patarimai:
Jei sausainius kepsite mažesnius, trumpinkite kepimo laiką, kad sausainiai neperkeptų.
Visiškai atvėsusius sausainius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indą, kad jie išliktų minkšti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Austėja
2024-04-21 14:06
Nuostabiai skanus. Tik pagaminau, iškart buvo visi suvalgyti ATSAKYTI
Grantasa
2023-12-09 19:40
Labai skanūs, verta daryti! ATSAKYTI
Gerda
2023-02-03 12:13
Labai skanūs sausainiai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital