Sviestiniai sausainiai „Sniego gniūžtės“

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sausainiai sniego gniūžtės
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sausainiai sniego gniūžtės
Sausainiai sniego gniūžtės
Autorius apie receptą: Šie žavingai atrodantys ir labai skanūs sviestiniai sausainiai yra be galo populiarūs JAV. Pagardinti riešutais, trupučiu juodo šokolado, o dar ir apvolioti cukraus pudroje jie Šie žavingai atrodantys ir labai skanūs sviestiniai sausainiai yra be galo populiarūs JAV. Pagardinti riešutais, trupučiu juodo šokolado, o dar ir apvolioti cukraus pudroje jie tiesiog sutirpsta burnoje. Pavyksta žavūs, tad puikiai tiks ir į šventinę dovanų dėžutę. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
230 gramų kvietinių miltų (geriausia ekstra arba karališkų)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus pudros (apytikriai)
100 gramų graikinių riešutų (arba kitokių mėgiamų)
60 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C laipsnių (kepimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Šokoladą peiliu susmulkinti nedideliais gabaliukais. Riešutus irgi pasmulkinti į smulkius gabalėlius (peiliu arba elektriniu smulkintuvu).
3.
Į dubenį dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, berti 50g cukraus pudros, druską ir vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakti iki masė pabals, taps puri ir kremiška, neliks sviesto gabalėlių. Per kelis kartus suberti miltus ir greitais judesiais užminkyti vientisą tešlą (greitis svarbu, jog sviestas nepradėtų tirpti). Suberti smulkintus riešutus ir dar kartą greitai išminkyti.
4.
Jei turite laiko (arba jei tešla atrodo minkštota, sviestas ėmė tirpti), galite tešlą suspausti į rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę, paplokštinti į diską ir palaikyti šaldytuve bent valandą - sausainiai iškeps dar dailesnės formos. Bet jei skubate ir tešla atrodo tvirta, nealiejinga, galite sausainius formuoti iškart.
5.
Imti po gabalėlį tešlos ir rankomis suvolioti 2-3 cm skersmens kamuoliukus, į kiekvieno vidų įspausti po 1-2 gabalėlius šokolado.
6.
Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant nedidelius tarpelius (kepdami sausainiai truputi plėsis, bet nesmarkiai).
7.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, iki sausainiai švelniai auksiniai (labai švelniai, jokiu būdu ne tamsiai).
8.
Iškepusius sausainius kol dar karšti po vieną apvolioti cukraus pudroje. Padėti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti, ištirpusiam cukrui - sutvirtėti. Atvėsusius dar kartą apvolioti cukraus pudroje.
Patarimai:
Sausainių laikymas Sniego gniūžtes laikyti sandariame indelyje iki savaitės. Šiuos sausainius tinka ir užšaldyti.
Tešlos šaldymas. Tinkamai užminkyta šių sausainių tešla yra gana tvirta, neturėtų atrodyti aliejinga. Jeigu tešla minkštoka ar jaučiasi riebumas, būtinai palaikykite ją šaldytuve bent 1-2 valandas (galima ir 2-3 dienas). Taip gali nutikti, jei ilgai minkėte ar tiesiog jei virtuvėje buvo šilta.
Sviestas. Sausainiams naudokite tikrą 82% riebumo sviestą, ne tepų mišinį ar margariną. Sviestas turėtų būti kambario temperatūros, t.y. palaikytas joje bent 2 valandas (galite išimti iš šaldytuvo gaminimo išvakarėse). Toks sviestas bus minkštas (spustelėjus pirštu liks duobutė), bet neištirpęs.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital