Greiti kokosiniai sausainiai su šokoladu - tik 4 ingredientai

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kokosiniai sausainiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Autorius apie receptą: Šiems burnoje sutirpstantiems sausainiams prireiks 4 ingredientų, 1 dubenėlio, šaukšto ir orkaitės. Ir, žinoma, kokių 10 minučių pasisukiojimo virtuvėje, o galutinį Šiems burnoje sutirpstantiems sausainiams prireiks 4 ingredientų, 1 dubenėlio, šaukšto ir orkaitės. Ir, žinoma, kokių 10 minučių pasisukiojimo virtuvėje, o galutinį darbą atliks orkaitė. Pavyksta jie labai skanūs, kokosų mėgėjams tai bus tikra svajonė. Net jei nesate didelis kokosų mėgėjas, manau, kad prie kavos tokį sausainį irgi labai skaniai suvalgysite. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
170 gramų šokolado lašelių (arba mažais gabaėliais pasmulkinto juodo šokolado)
170 gramų kondensuoto pieno, saldinto (galima naudoti kokosų sutirštintą kremą)
150 gramų kokoso drožlių
15 gramų migdolų (arba pagal skonį, galima keisti žemės riešutais ar kitais mėgiamais ar tiesiog praleisti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 165 C laipsnių temperatūros, o kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi.
2.
Migdolus susmulkinkite maisto smulkintuvu arba smulkiai sukapokite peiliu.
3.
Į dubenį berkite kokoso drožles, šokolado lašelius, smulkintus migdolus ir kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite, paruošta masė turi būti ganėtinai šlapia ir limpanti prie rankų.
4.
Šaukštu (galima naudoti ledų šaukštą) imkite paruoštos masės ir dėkite į paruoštą kepimo formą, šaukšto galine puse (arba vandeniu sušlapintais pirštais) palyginkite kraštus, kad būtų žaviai apvalūs, šiek tiek paspauskite viršuje, kad sausainių paviršius būtų lygesnis. Taip suformuokite visus sausainius.
5.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 12–14 minučių arba iki tol, kol sausainių krašteliai pradės rusti. Prilietus jie bus minkšti, tačiau vėsdami sutvirtės.
6.
Kai sausainiai iškeps, jų nejudinkite - palikite atvėsti ir sutvirtėti formoje.
Patarimai:
Kondensuotas pienas turėtų būti labiau skystas, nei tirštas. Tad jei jūsų naudojamas kondensuotas pienas (ypač, jei naudojate kokosų), reikėtų kelias sekundes pašildyti iki kol suskystės, o tuomet šiek tiek palaukti iki kol kiek atvės.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital