Nostalgiškos sausainių juostelės su uogiene

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Nostalgiškos sausainių juostelės su uogiene
Autorius apie receptą: Labai labai senas receptas, kurį prisimenu kepdavom su mama, kai buvau dar vaikas, todėl man jis vaikystę ir primena. Ir šiaip, geras uogienės sunaudojimas, jei yra atliekamos kokios Labai labai senas receptas, kurį prisimenu kepdavom su mama, kai buvau dar vaikas, todėl man jis vaikystę ir primena. Ir šiaip, geras uogienės sunaudojimas, jei yra atliekamos kokios ir ne per labiausiai mėgstamos. Pats pagrindas minkštutis, tikrai ne kietas.
(...daugiau) Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai majonezo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės
šiek tiek druskos
Įdarui:
250 mililitrų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, įdėti majonezo, druskos ir vėl paplakti. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti iki vientisos masės. Po truputį berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir pradėti minkyti tešlą.
2.
Vieną trečdalį tešlos dėti į kamerą, kad sustingtų, o likusią didžiąją dalį iškočioti ir pasikleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant viršaus sudėti uogienę ir užtarkuoti likusį šaldytos tešlos gabaliuką.
3.
Kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių arba kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Iškepus supjaustyti gabaliukais ir leisti atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Rasa
2018-11-29 21:52
O ka kepiniui suteikia majonezas? ATSAKYTI
Inga
2018-11-30 09:22
Majonezas suteikia kitokią tekstūrą, konkrečiai šiame recepta tešla tampa kiek elastingesnė, turi daugiau drėgmės savyje, nei būtų be jo. ATSAKYTI
Grazina
2018-06-04 09:13
Mano pagrindinis kepinys, bet aš jį vadinu trupininiu pyragu, dedu daugiau kiaušinių ir miltų, uogienės 0,5 ltr. sunaudoju vienam kepimui. Vyras labai mėgsta, nes kiekvieną kartą vis kitą uogienę naudoju: juodų serbentų, svarainių, slyvų, vyšnių, šermukšnių. Kad uogienė būtų tiršta, ją nuvarvinu per duršlioką. ATSAKYTI
Gražina ,
2019-05-09 22:29
O aš uogienę sutirštinu , įdėdama į ją miltų , - gaunasi labai puikiai ;)
ATSAKYTI
Regina
2018-05-29 22:31
Vietoj majonezo gal būtų galima grietinės ATSAKYTI
Evelina
2017-04-09 18:08
Paprasta ir skanu ATSAKYTI
Lina
2017-04-10 17:08
Ne kartą gaminau, vis su skirtinga uogiene, labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital