Sviestiniai sausainiai su riešutais ir karamele

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sviestiniai sausainiai su riešutais ir karamele
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestiniai sausainiai su riešutais ir karamele
Sviestiniai sausainiai su riešutais ir karamele
Autorius apie receptą: Gardūs, žavingai atrodantys, cinamonu gardinti sausainiai, puošti namine karamele ir riešutais. Tikras smaližių skanėstas. Paruošti nesudėtinga, puikiai tinka kasdienai, Gardūs, žavingai atrodantys, cinamonu gardinti sausainiai, puošti namine karamele ir riešutais. Tikras smaližių skanėstas. Paruošti nesudėtinga, puikiai tinka kasdienai, šventėms ar pridėti kaip gardų skanėstą prie dovanos. Šių sausainių receptas sukurtas pagal Šveicarijos tradicinį Bündner Nusstorte pyragą, kuris garsėja tuo, kad yra užpildytas karamelizuotais riešutais. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų cukraus
2 šaukšteliai apelsino žievelės (nebūtina)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio cinamono (nebūtina)
Viršui:
180 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
150 gramų grietinėlės
100 gramų cukraus
pagal poreikį kokosų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, cinamoną, druską, miltus, apelsino žievelę, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį ir greitais judesiais užminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti 30 minučių pastovėti.
3.
Darbastalį pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti iki 4 - 5 mm storio lakštą. Tuomet išspausti maždaug 4 cm skersmens apvalius sausainius. Galima naudoti specialią sausainių formelę ar spausti tiesiog nedidelio skersmens stikline.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 8 minutes. Sausainiai turi būti šiek tiek rusvi krašteliuose. Iškepusius sausainius atidėti atvėsti 10 minučių.
5.
Viršui į keptuvę berti cukrų ir kaitinti ant silpnos ugnies iki kol ištirps ir taps rusvas, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Suberti riešutus ir permaišyti. Išjungti kaitrą, bet keptuvės nenukelti - nuo esamos šilumos, karamelė nespės greitai sustingti. O jei sustings, pašildyti masę ant silpnos kaitros iki kol suminkštės.
6.
Du arbatinius šaukštelius patepti aliejumi, kad karamelė labai nepriliptų. Šaukšteliu kabinti paruoštos masės ir greitai dėti ant sausainio, kitu šaukšteliu nubraukiant masę nuo šaukštelio.
7.
Paruoštus sausainius atidėti visiškai atvėsti ir tuomet skanauti.
Patarimai:
Pagal šį receptą karamelė pavyksta šiek tiek minkštesnė, tačiau jos minkštumą galima koreguoti naudojant daugiau grietinėlės. Jei norite, kad karamelė būtų visiškai minkšta, grietinėlės pilkite dar šiek tiek daugiau, o jei norite kietesnės, kaip griliažo, tuomet berkite 150 gramų cukraus ir pilkite 150 ml grietinėlės.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
migle
2021-12-19 21:24
netirpsta cukrus:( ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-20 12:17
Tai šiek tiek užtrunka, galite padidinti kaitrą iki vidutinės. Bet cukrus tikrai pradės tirpti, tik jokiu būdu pakeliui nemaišykite šaukštu, nes gali imti kristalizuotis. Kai pamatysite, kad cukrus dalyje puodo jau tirpsta, tiesiog pasukinėkite puodą, kad tirptų tolygiau. O kai tik karamelė bus švelnaus gintaro spalvos, nuimkite nuo kaitros, supilkite grietinėlę (atsargiai, ji smarkiai ir karštai garuos), tada vėl grąžinkite ant ugnies ir maišydami pakaitinkite iki vientisos masės. Tada viską pagal receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital