Meduoliukai, sausainukai - 27 šventiški receptai, kuriuos kepant pakvips visi namai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-19
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Meduoliukai, sausainukai - 27 šventiški receptai, kuriuos kepant pakvips visi namai!
@Shutterstock

Kalėdos jaukiai kvepia sausainiais, meduoliais ir kitais saldžiais skanėstais! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje lyg žiemos snaigės... Visi šie skanėstai puikiai tinka ir valgomų dovanų idėjoms!

Pristatome net 27 puikias šventines LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių idėjas!

 

Skanutėliai, minkštutėliai Kalėdiniai meduoliai! Skoniu maloniai primenantys medaus tortą. Glajaus rūgštelė maloniai dera su meduolių saldumu, todėl jo galima drąsiai tepti ir labiau! Kad meduoliai nesausėtų, juos reikėtų saugoti sandariame indelyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Traškūs, kvapnūs ir labai labai skanūs šventiški meduoliai tiesiai iš Švedijos! Visi namai prisipildo šventinių kapų... Jaukuma namuose garantuota! Imbiero kiekį galima koreguoti pagal skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šventiniai, labai skanūs, žavūs ir, svarbiausia, nesunkiai paruošiami trapios tešlos sausainukai. Juos galite gaminti tiek raštuotus, tiek be raštų - visaip bus skanūs. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Traškūs, dailūs ir labai skanūs šokoladiniai meduoliai! Labai patiks visiems šokolado mėgėjams! Šie meduoliai iš traškesnių, tad jei norite, kad būtų minkštesni, į dėžutę kartu įdėkite gabalėlį obuolio ir kas kelias dienas keskite nauju.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nuostabūs sausainiai visiems smaližiams. Labai tinkami tą laukiamą Kalėdų rytą, su šeima dalinantis jaukiomis emocijomis ir akimirkomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kuomet pabosta arbata su citrina, galime pasimėgauti ir arbata su citrininiais sausainiais. Padovanokite tokį malonumą artimiesiems ir draugams! Sausainukai ne tik labai skanūs, bet ir labai dailūs!

Receptą rasite čia.

Nuosabiai skanūs sviestiniai, vanile kvepiantys sausainukai, kurie ypač mėgstami Vakarų Europos valstybėse. Originaliai jie vadinasi vaniliniais pusmėnuliais, tad vanile tikrai kvepės visi namai! Šie sausainėliai puikiai dera ne tik patiems skanauti, bet ir draugams dovanoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Tradiciniai Lenkijos meduoliukai, juos kepti galima kokios tik norite formos - eglutės, apskritimus, kuriuos galite dekoruoti spalvotu glajumi ir pavyks puikūs Kalėdiniai žaisliukai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Tradiciniai vokiški meduoliukai. Meduoliai labai aromatingi ir minkštučiai, visi namai kvepės Kalėdomis. Galima kepti su cukatomis ar mėgstamais džiovintais vaisiais. O puošti galima ne tik baltu glajumi, bet ir tirpintu šokoladu - tuomet jie puikiai tiks Kalėdinėms dovanėlėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Jei pasiilgote sniego ir žiemos, šie meduoliai užtikrins Kalėdinę nuotaiką namuose. Meduoliai fantastiškai skanūs, minkšti ir labai labai šokoladiniai! Recepte rasite puikių patarimų, kaip šiuos meduolius galima paruošti minkštus, o kaip - traškesnius, jei tokius labiau mėgstate.

Receptą rasite čia.

Tikra prancūzų virtuvės klasika - trapūs migdoliniai sausainukai (be kvietinių miltų!) su švelniu kremu viduje, šį kartą kremas - mandarinų, o macarons sausainiai itin spalvingi. Kiekvienas kąsnelis su pasimėgavimu ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Recepto autorės virtuvėje "prisnigo" sausainėliais, jei tokio "sniegelio" norite ir Jūs, naudokitės šiuo nuostabiu receptu! Sausainiai tikrai pasakiškai skanūs ir dailūs, kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs Kalėdiniai varškės sausainiai. Beje, sausainiai gardžiausi trečią dieną po kepimo, todėl rekomenduojame kepti iš anksto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanučiai, traškūs ir labai kvapnūs sausainiai smaližiams! Jei mėgstate karį, Jums tikriausiai patiks ir šie sausainiai, o jei nemėgstate, jį galima pakeisti meduolių prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Itališki sausainukai biscotti atrodo lyg pailgi marmuro gabaliukai, nes jie kepami su įvairiais džiovintais vaisiais bei riešutais. Šie sausainėliai yra džiovinti, ilgai negenda, todėl tai puiki dovana, kurią galite iškepti iš anksto. Dalinamės patarimais ir receptais, kurie tikrai pravers šventėms artėjant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.

Receptą rasite čia.

Šie aromatingi sausainukai yra kilę iš Belgijos. Nors tradiciškai jais mėgaujamasi Kalėdų laikotarpiu, jie tokie populiarūs, jog jų nusipirkti galima ištisus metus. Šie sausainukai trapūs, skanūs, aromatingi, būtinai išmėginkite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei norite kitokių kūčiukų arba, jei negalite valgyti įprastų kūčiukų su kvietiniais miltais, šie turėtų patikti ir puikiai tikti. Žinoma, tai nėra tradiciniai kūčiukai, skoniu jie primena migdolinius sausainius, papildomai juos labai tinka pagardinti kalėdiniais prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Kalėdinių kepinių maratonas įsisuka virtuvėje... Recepto autorė siūlo išsikepti šių skanuolių - dvigubos žvaigždutės, kurios perteptos uogiene. Uogienę rinkitės sau mėgstamiausią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu norite išsikepti meduolinių grybukų, bet neturite specialios keptuvės, šis receptas kaip tik jums. Jame žingsnis po žingsnio rodome, kaip paruošti ir dekoruoti šiuos gražuolius!

Receptą rasite čia.

Burnoje tirpstantys sviestiniai sausainėliai, jaukiai kvepiantys cinamonu. Sausainiai tikrai nuostabiai skanūs ir pagardinti smulkintais riešutais, juos rinkitės mėgstamiausius.

Receptą rasite čia.

Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Nuostabūs jie ir klasikiniai tiesiog migdoliniai, tačiau jeigu artėjant Kalėdoms florentinus pagardinsite saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaivių spalvų suteikiančiomis pistacijomis, saujele aguonų ir žiupsneliu kvapnaus muskato riešuto, jie akimirksniu taps sausainiais, tiesiog sukurtais atsidurti šventinėje dovanų dėžutėje.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir kvapnūs Kalėdiniai sausainiai, kurie minkšti išlieka ilgai. O jeigu juos dar ir dekoruosite, puiki dovana garantuota!

Receptą rasite čia.

Dailus ir skanučiai, traškūs Kalėdiniai meduoliai smaližiams. Papuošti cukraus pudros glaistu, bet skanūs ir be jo. Smagu ruošti su mažaisiais!

Receptą rasite čia.

Kepame ne tik sausainius, bet ir didelį, minkštą ir labai skanų Kalėdinį meduolį! Jis sodraus skonio, drėgnas ir puikiai tinka net saldžioms dovanoms! Gardiname džiovintais vaisiais ir mėgstamais riešutais. Atkreipkite dėmesį, kad gaminant tešlą visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Tešla paprasta, jos šaldyti nereikia, sausainiai greit pagaminami ir tikrai skanūs! Jei nenorite įdarui dėti kondensuoto pieno, dėkite uogienę ar uogas, o jei norite Kalėdiškesnių, galite dėti aguonų, cukatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai labai skanūs sausainėliai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Malonaus riešutų aromato ir skonio sausainiai, juos beje, galite rinktis ne tik graikinius, bet ir kitokius mėgstamus. Kiekvienas sausainėlis cukraus pudros apvalkale primena sniego gniūžteles ir tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Kai kurių šeimų namuose žiemos šventės tiesiog neįsivaizduojamos be Kalėdinių namelių, jei ir Jums artima ši tradicija, ar norite naujos tradicijos savo šeimoje, šis receptas Jums labai pagelbės! Receptas visai nesudėtingas, pagal jį iškepsite vieną nedidelį namuką, kurio galėsite paskanauti po žiemos švenčių.

Receptą rasite čia.

Dailūs ir labai skanūs varškės sausainiai. Galima įvynioti aguonų ar džiovintų spanguolių, taip sausainiai dar labiau kvepės Kalėdomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Traškūs, gardūs ir tikrai cukriniai imbieriniai sausainiai smaližiams. Juos skanaujame su pienu, arbata ar puodeliu kvapnios kavos, o kepame dar ir dar, nes jie tikrai tobulai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Moliūgas kepiniuose prideda malonaus kvapno ir skonio, priduoda minkštumo ir sodrios spalvos! Tai lyg ir sausainiai, bet ir skoniu primena meduoliukus. Apniukusią žiemą spalvingas kąsnelis praskaidrins nuotaiką!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.

Receptą rasite čia.

Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
kostas
2018-12-16 11:53
Nu ir kaip reikės tiek daug meduolių rūšių suvalgyti. Galvoju pusę suvalgysiu per Naujuosius Metus , o pusę pasiliksiu Velykoms. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital