Meduoliukai, sausainukai - 27 šventiški receptai, kuriuos kepant pakvips visi namai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-19
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
@Shutterstock
Kalėdos jaukiai kvepia sausainiais, meduoliais ir kitais saldžiais skanėstais! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje lyg žiemos snaigės... Visi šie skanėstai puikiai tinka ir valgomų dovanų idėjoms!
Skanutėliai, minkštutėliai Kalėdiniai meduoliai! Skoniu maloniai primenantys medaus tortą. Glajaus rūgštelė maloniai dera su meduolių saldumu, todėl jo galima drąsiai tepti ir labiau! Kad meduoliai nesausėtų, juos reikėtų saugoti sandariame indelyje.
Traškūs, kvapnūs ir labai labai skanūs šventiški meduoliai tiesiai iš Švedijos! Visi namai prisipildo šventinių kapų... Jaukuma namuose garantuota! Imbiero kiekį galima koreguoti pagal skonį.
Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.
Šventiniai, labai skanūs, žavūs ir, svarbiausia, nesunkiai paruošiami trapios tešlos sausainukai. Juos galite gaminti tiek raštuotus, tiek be raštų - visaip bus skanūs.
Traškūs, dailūs ir labai skanūs šokoladiniai meduoliai! Labai patiks visiems šokolado mėgėjams! Šie meduoliai iš traškesnių, tad jei norite, kad būtų minkštesni, į dėžutę kartu įdėkite gabalėlį obuolio ir kas kelias dienas keskite nauju.
Kuomet pabosta arbata su citrina, galime pasimėgauti ir arbata su citrininiais sausainiais. Padovanokite tokį malonumą artimiesiems ir draugams! Sausainukai ne tik labai skanūs, bet ir labai dailūs!
Nuosabiai skanūs sviestiniai, vanile kvepiantys sausainukai, kurie ypač mėgstami Vakarų Europos valstybėse. Originaliai jie vadinasi vaniliniais pusmėnuliais, tad vanile tikrai kvepės visi namai! Šie sausainėliai puikiai dera ne tik patiems skanauti, bet ir draugams dovanoti.
Tradiciniai Lenkijos meduoliukai, juos kepti galima kokios tik norite formos - eglutės, apskritimus, kuriuos galite dekoruoti spalvotu glajumi ir pavyks puikūs Kalėdiniai žaisliukai!
Tradiciniai vokiški meduoliukai. Meduoliai labai aromatingi ir minkštučiai, visi namai kvepės Kalėdomis. Galima kepti su cukatomis ar mėgstamais džiovintais vaisiais. O puošti galima ne tik baltu glajumi, bet ir tirpintu šokoladu - tuomet jie puikiai tiks Kalėdinėms dovanėlėms.
Jei pasiilgote sniego ir žiemos, šie meduoliai užtikrins Kalėdinę nuotaiką namuose. Meduoliai fantastiškai skanūs, minkšti ir labai labai šokoladiniai! Recepte rasite puikių patarimų, kaip šiuos meduolius galima paruošti minkštus, o kaip - traškesnius, jei tokius labiau mėgstate.
Tikra prancūzų virtuvės klasika - trapūs migdoliniai sausainukai (be kvietinių miltų!) su švelniu kremu viduje, šį kartą kremas - mandarinų, o macarons sausainiai itin spalvingi. Kiekvienas kąsnelis su pasimėgavimu ištirpsta burnoje.
Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.
Recepto autorės virtuvėje "prisnigo" sausainėliais, jei tokio "sniegelio" norite ir Jūs, naudokitės šiuo nuostabiu receptu! Sausainiai tikrai pasakiškai skanūs ir dailūs, kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.
Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai!
Skanučiai, traškūs ir labai kvapnūs sausainiai smaližiams! Jei mėgstate karį, Jums tikriausiai patiks ir šie sausainiai, o jei nemėgstate, jį galima pakeisti meduolių prieskoniais.
Itališki sausainukai biscotti atrodo lyg pailgi marmuro gabaliukai, nes jie kepami su įvairiais džiovintais vaisiais bei riešutais. Šie sausainėliai yra džiovinti, ilgai negenda, todėl tai puiki dovana, kurią galite iškepti iš anksto. Dalinamės patarimais ir receptais, kurie tikrai pravers šventėms artėjant.
Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.
Šie aromatingi sausainukai yra kilę iš Belgijos. Nors tradiciškai jais mėgaujamasi Kalėdų laikotarpiu, jie tokie populiarūs, jog jų nusipirkti galima ištisus metus. Šie sausainukai trapūs, skanūs, aromatingi, būtinai išmėginkite!
Jei norite kitokių kūčiukų arba, jei negalite valgyti įprastų kūčiukų su kvietiniais miltais, šie turėtų patikti ir puikiai tikti. Žinoma, tai nėra tradiciniai kūčiukai, skoniu jie primena migdolinius sausainius, papildomai juos labai tinka pagardinti kalėdiniais prieskoniais.
Jeigu norite išsikepti meduolinių grybukų, bet neturite specialios keptuvės, šis receptas kaip tik jums. Jame žingsnis po žingsnio rodome, kaip paruošti ir dekoruoti šiuos gražuolius!
Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Nuostabūs jie ir klasikiniai tiesiog migdoliniai, tačiau jeigu artėjant Kalėdoms florentinus pagardinsite saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaivių spalvų suteikiančiomis pistacijomis, saujele aguonų ir žiupsneliu kvapnaus muskato riešuto, jie akimirksniu taps sausainiais, tiesiog sukurtais atsidurti šventinėje dovanų dėžutėje.
Kepame ne tik sausainius, bet ir didelį, minkštą ir labai skanų Kalėdinį meduolį! Jis sodraus skonio, drėgnas ir puikiai tinka net saldžioms dovanoms! Gardiname džiovintais vaisiais ir mėgstamais riešutais. Atkreipkite dėmesį, kad gaminant tešlą visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
Tešla paprasta, jos šaldyti nereikia, sausainiai greit pagaminami ir tikrai skanūs! Jei nenorite įdarui dėti kondensuoto pieno, dėkite uogienę ar uogas, o jei norite Kalėdiškesnių, galite dėti aguonų, cukatų.
Labai labai skanūs sausainėliai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Malonaus riešutų aromato ir skonio sausainiai, juos beje, galite rinktis ne tik graikinius, bet ir kitokius mėgstamus. Kiekvienas sausainėlis cukraus pudros apvalkale primena sniego gniūžteles ir tirpsta burnoje.
Kai kurių šeimų namuose žiemos šventės tiesiog neįsivaizduojamos be Kalėdinių namelių, jei ir Jums artima ši tradicija, ar norite naujos tradicijos savo šeimoje, šis receptas Jums labai pagelbės! Receptas visai nesudėtingas, pagal jį iškepsite vieną nedidelį namuką, kurio galėsite paskanauti po žiemos švenčių.
Traškūs, gardūs ir tikrai cukriniai imbieriniai sausainiai smaližiams. Juos skanaujame su pienu, arbata ar puodeliu kvapnios kavos, o kepame dar ir dar, nes jie tikrai tobulai skanūs!
Moliūgas kepiniuose prideda malonaus kvapno ir skonio, priduoda minkštumo ir sodrios spalvos! Tai lyg ir sausainiai, bet ir skoniu primena meduoliukus. Apniukusią žiemą spalvingas kąsnelis praskaidrins nuotaiką!
Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.
Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.