Žavingi Kalėdiniai sausainiai

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kalėdiniai meduoliai sausainiai
Kalėdiniai meduoliai sausainiai
Kalėdiniai meduoliai sausainiai
Kalėdiniai meduoliai sausainiai
Autorius apie receptą: Šie yra šių metų mėgiamiausi mano virtuvėje. Minkšti išlieka ilgai. O kooooks kvapas!!! Šie yra šių metų mėgiamiausi mano virtuvėje. Minkšti išlieka ilgai. O kooooks kvapas!!! Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų medaus
100 gramų sviesto
125 gramai cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
10 gramų kakavos
1.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, sviestą, prieskonius ir cukraus pudrą sudedame į nedidelį puodą ir pastoviai maišant užkaitiname iki virimo. Atvėsiname. Įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vientisos masės.
2.
Dubenyje sumaišome miltus, sodą ir kakavą. Į gautą sausą mišinį supilame skystą mišinį. Išminkome iki kol masės susijungs. Tešla gaunasi gan lipni, bet papildomai miltų dėti tikrai nereikia. Tešlą dedame į maistinę plėvelę, gerai apsukame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
3.
Dirbant su tešla imame jos tiek, kiek tuo metu reikia, o visą kitą laikome šaldytuve, kad ji pernelyg nesušiltų, nes tuomet su ja bus sunku dirbti. Sausainius kočioti apie 1 cm storio ir išpjauti sausainių formelėmis. Paruoštus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Sausainius kepame iki 160 - 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 7-13 min. Neperkepkite - jei matote, kad jie gražiai pagelto, imkite iš orkaitės.
5.
Iškepusiems sausainiams leiskite pirmiausia keletą minučių pravėsti skardoje, o tada atsargiai nuimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
6.
Atvėsusius puoškite, kaip tik įkvepia jūsų fantazija - tinka baltyminis glajus, tirpintas šokoladas, įvairiausi pabarstukai, smulkinti riešutai ir kitos gėrybės.
AUTORIUS: Monika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis