Migdoliniai sausainiai "Žvaigždutės" (be kvietinių miltų)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Migdoliniai kalėdiniai sausainiai be miltų
Migdoliniai kalėdiniai sausainiai be miltų
Migdoliniai kalėdiniai sausainiai be miltų
Migdoliniai kalėdiniai sausainiai be miltų
Autorius apie receptą: Jei nors vieno vokiečio paklausite, kokie sausainukai jam labiausiai asocijuojasi su Kalėdomis, neabejoju, kad šis nedvejodamas tarp kitų išvardintų gardūmynų pasakys ir – Jei nors vieno vokiečio paklausite, kokie sausainukai jam labiausiai asocijuojasi su Kalėdomis, neabejoju, kad šis nedvejodamas tarp kitų išvardintų gardūmynų pasakys ir – zimtsterne – cinamono žvaigždutės. Aš su šitais sausainukais susipažinau būtent ten, Vokietijoje, kur kadaise praleidau gerus metus savo gyvenimo, pakeliui į Prancūziją. Padarytos jos yra iš migdolų masės, tad kai kam tai gali būti aktuolu, jog jos yra visai be glitimo, bet su labai intensyviu Kalėdiniu skoniu. Neabejoju, jog kartą paragavę šių skanėstų juos pamėgs ir vaikai ir suaugę. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
450 gramų maltų migdolų
250 gramų cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupnseliu druskos iki stangrių putų. Po šaukštą dėkite per sėtelį persijotą cukraus pudrą, kol įmaišysite visą pudrą, tada įmaišykite ir citrinos sultis. Į šalį atsidėkite gerus 4 šaukštus šios baltymų ir cukraus pudros masės.
2.
Į likusią masę įmaišykite maltus migdolus sumaišytus su cinamonu. Tešla turi gautis gana lipni, bet sukibti į vieną gabalą. Jei tešla kiek per lipni įberkite dar truputį maltų migdolų.
3.
Išdrėbkite tešlą ant kepimo popieriaus, uždenkite kitu gabalu kepimo popieriaus, suplokite ir iškočiokite iki 0,5 - 1cm storumo. Žvaigždutės formele išspauskite žvaigždutes ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kad būtų lengviau naudotis formele, prieš kiekvieną išspaudimą pašlapinkite ją.
4.
Išspaustų žvaigždučių paviršių padenkite plonu atsidėtos baltymų ir cukraus masės sluoksniu. Tai galite padaryti tiesiog šaukšteliu mažu teptuku arba kulinarinio maišelio pagalba, su plonu antgaliu.
5.
Dabar palikite žvaižgžutes pastovėti ir padžiūti bent jau 3val., tada orkaitę įkaitinkite 100C° ir dar padžiovinkite žvaigždutes šiltoje orkaitėje maždaug valandą. Džiovinkite, kol sausainukai nelips prie kepimo popieriaus, tai gali užtrukti kiek ilgiau ar trumpiau priklausomai nuo jų storumo. Svarbu, kad cukrinis paviršius išliktų baltas, o jei jis ima palengva gelsti, dar truputį sumažinkite orkaitės karštį. Atvėsinkite ir ragaukite!
6.
Jei norite sausainukus iškepti greitai, tada, kai juos sudėsite į kepimo skardą ir padengsite cukraus pudros kremu, kepkite juos 20-25 minutes 140C° orkaitėje. Taip iškeptos žvaigždutės yra kiek kietesnės stuktūros, labai panašios į morenginius sausainukus, bet taip pat labai gardžios. Aš kepiau ir vienu ir kitu metodu, abu jie yra fantastiški, o Jūs pasirinkite koks Jums labiau priimtinas, arba kuriam Jūs norite skirti daugiau laiko.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viktorija
2021-12-21 08:56
Sveiki, kuo būtų galima pakeisti cukraus pudrą, gal tikrų saldiklis "stevia"? ATSAKYTI
Diana
2021-12-21 23:04
Su stevia taip nepavyks, nebus traškumo sausainių. Galima nebent su ksilitoliu ar eritrioliu bandyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital