Kalėdiniai raštuoti sausainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Kalėdiniai raštuoti sausainiai
Autorius apie receptą: Šventiniai, labai skanūs, žavūs ir, svarbiausia, nesunkiai paruošiami trapios tešlos sausainukai. Juos galite gaminti tiek raštuotus, tiek be raštų - visaip bus skanūs. Šis Šventiniai, labai skanūs, žavūs ir, svarbiausia, nesunkiai paruošiami trapios tešlos sausainukai. Juos galite gaminti tiek raštuotus, tiek be raštų - visaip bus skanūs. Šis receptas įkvėptas maisto fotografės Ievos iš Dar kasnelį tinklaraščio, tik lengvai jį pritaikiau savo turimiems ingredientams. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
550 gramų kvietinių miltų (apytikriai, naudojau Ekstra)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių trynių
160 gramų medaus (kuo tamsesnis, tuo dailesnė spalva)
120 gramų rudojo cukraus
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite ingredientus: rudąjį cukrų pasmulkinkite elektriniu trintuvu arba kavamale iki pudrus. Miltus sumaišykite su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Jei medus kietas, jį truputį pašildykite, kad suminkštėtų.
2.
Į dubenį dėkite minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki masė taps puri, o tūris - pastebimai padidės. Sudėkite kiaušinių trynius, medų ir dar kartą išplakite.
3.
Pamažu maišydami dėkite miltus. Kai maišyti nebepavyks, minkykite rankomis. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų nelipni, tačiau liktų minkšta ir elastinga, ne per kieta.
4.
Tešlą padalinkite į tris dalis ir iš kiekvienos suspauskite kamuolį. Tada kiekvieną kamuolį suplokite į diską (taip atšals greičiau) ir įvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms (galima ir nakčiai).
5.
Imkite po vieną dalį tešlos (likusias laikykit šaldytuve) ir tarp dviejų kepimo popieriaus lapų paprastu kočėlu iškočiokite iki 3 - 4 mm storio. Nuimkite viršutinį kepimo popierių.
6.
Jei dekoruosite specialiu dekoravimo kočėlu (aš naudojau kočėlus iš AlgisCrafts), jo paviršių pabarstykite trupučiu miltų (patogu tą daryti sieteliu, kuriuo barstote cukraus pudrą). Labai gerai nupurtykite perteklių, kad jo neliktų raštuose. Paridenkite dekoravimo kočėlą ant tešlos, suformuodami raštą.
7.
Tada formelėmis išspauskite sausainius. Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos likučius suspauskite į kamuolį, tada paplokštinkite ir padėkite į šaldytuvą (ar šaldymo kamerą, jei suminkštėjo smarkiau), kad sutvirtėtų, kol dirbsite su likusia tešla.
8.
Kad sausainių raštai iškeptų dailesni, skardą su paruoštais kepti sausainiais palaikykite šaldytuve 15-20 min (arba šaldymo kameroje 5-7 min).
9.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus + apačia, be vėjelio)
10.
Sausainius kepkite iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje 8-12 min. (priklausomai nuo sausainių storio). Kepamus sausainius prižiūrėkite - kai tik krašteliai ims rusvėti, traukite iš orkaitės, net jei atrodo minkštoki (sutvirtės vėsdami).
11.
Iškepusiems sausainiams leiskite porą minučių atvėsti skardoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Patarimai:
Jei kočiojimo metu tešla ima lipti prie kočėlo, įsitikinkite, kad jis gerai pabarstytas miltais, o tešla nėra per daug atšilusi. Jei atšilo, galite ją iškočiotą trumpai palaikyti šaldymo kameroje - ten ji greit sutvirtės ir dirbti bus daug lengviau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Inga Vaitkiene
2023-12-15 15:39
Uzsisakiau algiscrafts kocela, nesulaukiu isbandyt save sausainiu gamyboje! ATSAKYTI
Gintare
2023-12-14 14:33
kokie rastai grazus eina sau! ATSAKYTI
Daiva
2023-12-13 20:58
Ačiū, puikus receptas ATSAKYTI
Asta
2023-12-13 20:47
Laukiu ir aš savo kočėlo, kepsim su dukryte ATSAKYTI
Loreta
2023-12-13 20:13
Labai gražiai gavosi ačiū!!! Tie kočėlai iš algiscrafts kažkas nuostabaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital