Kalėdiniai meduoliniai nameliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Autorius apie receptą: Keli metai iš eilės su dukryte kepame kalėdinius meduolinius namelius. Nurodyto kiekio tešlos užtenka vienam mažam Kalėdiniam nameliui su plonu pagrindu., maždaug 12*15 cm Keli metai iš eilės su dukryte kepame kalėdinius meduolinius namelius. Nurodyto kiekio tešlos užtenka vienam mažam Kalėdiniam nameliui su plonu pagrindu., maždaug 12*15 cm dydžio. Kai jau pasidžiaugsite ir sugalvosite namuką valgyti, jį galima sulaužyti gabalėliais ir sudėti į sandarią dėžutę su gabalėlių obuoliu ir palieku pastovėti, kad suminkštėtų. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek citrinų sulčių
Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų medaus
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų margarino (arba sviesto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, cukrų ir margariną šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą statome bent 2 valandoms į šaldytuvą, bet galima ir per naktį, tada ji labai gerai sustingsta, išbrinksta, ir būna malonu dirbti.
2.
Pirmiausiai nusibraižome schemas ir išsikerpame iš kartono. Na, o po to jau kočiojame tešlą, kepame detales: sienas, langus, duris, galima išsikepti net ir langines, stogelius, kaminėlius, tvoreles, besmegenius, kas tik šauna į galvą. Nepamirškite, kad meduolis pūsis kepdamas, tai visos išpjautos angeles truputį sumažės.
3.
Šaltą tešlą gabalėliais kočiojame ant miltais pabarstytos lentos iki 3 - 4 mm storio. Tešla būna lipni, ypač, jei sušyla, todėl reikia kočiojant būtinai barstyti miltais.
4.
Kepame 200 C temperatūroje apie 10 min, kol gražiai paruduos. Stogelius kepame iškart su čerpėmis, kad būtų gražesni - plonai iškočioju stogo dydžio lapelį, o iš kito iškočioto tešlos lakšto pjaustau norimo dydžio čerpes, jas sudėlioju ant stogo detalės ir lengvai ranka paspaudžiu. Langelius galima išsikepti su vitražais, prieš baigiant kepti, i angeles įberti sutraiškytos karamelės, pvz. Bon Pari saldainiukų.
5.
Kitą dieną užsiimame namelio statyba, va čia jau įsidarbiname visa šeima, juk statyba - ne juokai :) Glajui viską gerai išsukame ir lipdome tvirtiname detales. Jei glajus per skystas, pridedame cukraus pudros. Kai namelis sustingsta - dekoruojame, puošiame. Varverklius darau spausdama per mažą skylutę maišelyje, lėtai pradedant nuo stogo - žemyn.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Laimutė
2018-12-06 15:30
Ar minkšti kalėdiniai meduolis iai nameliai? Ats.
ATSAKYTI
Orinta
2018-12-05 12:32
Laba diena. O kokio aukščio daug maž jums gaunasi tas namukas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital