Kalėdiniai meduoliniai nameliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Meduoliniai nameliai
Autorius apie receptą: Keli metai iš eilės su dukryte kepame kalėdinius meduolinius namelius. Nurodyto kiekio tešlos užtenka vienam mažam Kalėdiniam nameliui su plonu pagrindu., maždaug 12*15 cm Keli metai iš eilės su dukryte kepame kalėdinius meduolinius namelius. Nurodyto kiekio tešlos užtenka vienam mažam Kalėdiniam nameliui su plonu pagrindu., maždaug 12*15 cm dydžio. Kai jau pasidžiaugsite ir sugalvosite namuką valgyti, jį galima sulaužyti gabalėliais ir sudėti į sandarią dėžutę su gabalėlių obuoliu ir palieku pastovėti, kad suminkštėtų. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek citrinų sulčių
Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų medaus
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų margarino (arba sviesto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, cukrų ir margariną šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą statome bent 2 valandoms į šaldytuvą, bet galima ir per naktį, tada ji labai gerai sustingsta, išbrinksta, ir būna malonu dirbti.
2.
Pirmiausiai nusibraižome schemas ir išsikerpame iš kartono. Na, o po to jau kočiojame tešlą, kepame detales: sienas, langus, duris, galima išsikepti net ir langines, stogelius, kaminėlius, tvoreles, besmegenius, kas tik šauna į galvą. Nepamirškite, kad meduolis pūsis kepdamas, tai visos išpjautos angeles truputį sumažės.
3.
Šaltą tešlą gabalėliais kočiojame ant miltais pabarstytos lentos iki 3 - 4 mm storio. Tešla būna lipni, ypač, jei sušyla, todėl reikia kočiojant būtinai barstyti miltais.
4.
Kepame 200 C temperatūroje apie 10 min, kol gražiai paruduos. Stogelius kepame iškart su čerpėmis, kad būtų gražesni - plonai iškočioju stogo dydžio lapelį, o iš kito iškočioto tešlos lakšto pjaustau norimo dydžio čerpes, jas sudėlioju ant stogo detalės ir lengvai ranka paspaudžiu. Langelius galima išsikepti su vitražais, prieš baigiant kepti, i angeles įberti sutraiškytos karamelės, pvz. Bon Pari saldainiukų.
5.
Kitą dieną užsiimame namelio statyba, va čia jau įsidarbiname visa šeima, juk statyba - ne juokai :) Glajui viską gerai išsukame ir lipdome tvirtiname detales. Jei glajus per skystas, pridedame cukraus pudros. Kai namelis sustingsta - dekoruojame, puošiame. Varverklius darau spausdama per mažą skylutę maišelyje, lėtai pradedant nuo stogo - žemyn.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Laimutė
2018-12-06 15:30
Ar minkšti kalėdiniai meduolis iai nameliai? Ats.
ATSAKYTI
Eglutė
2020-02-13 00:39
Labai skanūs. Kepa labai gretai.
Kai iškepa būna minkštučiai, bet kai ataušta sukietėja, bet sukietėja tiek, kad valgosi labai traškiai. Kepu ir sausainius iš tos tešlos. Tokiam kiekiui produktų užtenka mano nedideliems 3 namukams. ATSAKYTI
Orinta
2018-12-05 12:32
Laba diena. O kokio aukščio daug maž jums gaunasi tas namukas? ATSAKYTI
Eglute
2020-02-13 00:40
Namuko trafaretą pasidarai pats. Koks norėsi, toks ir bus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital