Meduoliški sausainiai su šokoladu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Meduoliški sausainiai su šokoladu
Meduoliški sausainiai su šokoladu
Meduoliški sausainiai su šokoladu
Meduoliški sausainiai su šokoladu
Autorius apie receptą: Nuostabūs sausainiai visiems smaližiams. Labai tinkami tą laukiamą Kalėdų rytą, su šeima dalinantis jaukiomis emocijomis ir akimirkomis. Nuostabūs sausainiai visiems smaližiams. Labai tinkami tą laukiamą Kalėdų rytą, su šeima dalinantis jaukiomis emocijomis ir akimirkomis. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
225 gramai kvietinių miltų
120 gramų sviesto
110 gramų rudojo drėgnojo cukraus (Farino, naudojome "Dansukker")
100 gramų šokolado
1 vienetas kiaušinių
55 gramai rudojo cukraus (naudojome "Dansukker")
20 gramų prieskonių meduoliams
1 šaukštelis vanilės
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
3 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti (kad nebūtų karštas).
3.
Į sviestą berti drėgną rudąjį cukrų, paprastą rudajį cukrų, dėti vanilę, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
4.
Įdėti vanilę, meduolių prieskonius, kiaušinį ir plakti dar apie 10-15 sekundžių (ne ilgiau).
5.
Berti dalį miltų, kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti likusius miltus, druską, meduolių prieskonius ir rankomis užminkyti tešlą iki bus vientisos tekstūros.
6.
Tešlą padalinti į 12 vienodo dydžio rutuliukų, juos suploti į sausainius ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į sausainius įspausti šokolado gabalėlius.
7.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (žr. patarimus).
8.
Iškepusiems sausainiams leisti visiškai atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu norite minkštų sausainių, kepkite apie 10-12 minučių (traukite iš orkaitės vos tik viršus ims ruduoti). O jei norite traškesnių - pakepkite truputį ilgiau.
Iškepę sausainiai gali atrodyti labai minkšti, bet leiskite jiems visiškai atvėsti. Vėsdami jie tvirtėja ir kietėja.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital