Austriški Kalėdiniai vaniliniai sausainiai "Pasagėlės"

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Austriški vaniliniai Kalėdiniai sausainiai Pasagėlės (Vanillekipferl)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie nuostabūs sviestiniai vanile kvepiantys sausainukai, nors ir kilę iš Vienos, yra be galo populiarūs daugelyje Europos šalių, ypač Vokietijoje bei Vengrijoje. Originaliai Šie nuostabūs sviestiniai vanile kvepiantys sausainukai, nors ir kilę iš Vienos, yra be galo populiarūs daugelyje Europos šalių, ypač Vokietijoje bei Vengrijoje. Originaliai jie vadinasi “Vanillekipferl”, kas išvertus reiškia “vaniliniai pusmėnuliukai”, bet mes vadiname pasagėlėmis, nes jas irgi labai primena šie sausainukai. Mes šeimoje juos per šventes kepame jau ne pirmus metus. Ne tik kepame, bet ir dovanojame, draugus vaišiname, nes jie tikrai puikūs! O pagaminti nesudėtinga, pabandykite ir jūs. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
250 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų migdolų miltų
70 gramų cukraus pudros
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui:
100 gramų cukraus pudros
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mažame dubenėlyje lengvai paplakite kiaušinių trynius su pienu ir vaniliniu cukrumi. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Į miltus įtarkuokite per stambią "burokinę" tarką sviestą (kuo sviestas bus šaltesnis, tuo geriau, galite prieš gamindami jį palaikyti šaldymo kameroje). Šaukštu pamaišykite, kad sviesto gabaliukai pasidengtų miltais, o tada dar pirštais viską patrupinkite, jog masė imtų priminti tokius tarsi duonos trupinius.
3.
Į trupinius suberkite migdolų miltus (arba smulkiai sumaltus migdolus), supilkite kiaušinių trynių plakinį ir sparčiai užminkykite tešlą. Padalinkite ją į dvi dalis, kiekvieną suspauskite į kamuolį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.
4.
Kai tešla jau bus atšalusi, gnybkite nuo jos daugmaž po kiaušinio dydžio gabalą ir jį tarp delnų suvoliokite į daugmaž centrimetro storio volelį. Volelį perpjaukite į kelias dalis, jog kiekviena dalis būtų daugmaž 5 cm ilgio. Kiekvieną tokį gabalėlį truputį pakočiokite, jog gautųsi kažkur 8-9 cm ilgio juostelė ir iš jos pirštais suformuokite pasagėlės formą. Paruoštus sausainukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol lengvai pagels. Atsargiai, neperkepkite, per daug paruduoti pasagėlės neturėtų, tik lengvai pagelsti.
6.
Kol pasagėlės kepa, dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.
7.
Kai pasagėlės iškeps, leiskite joms vieną-dvi minutes truputėlį atvėsti, o tada būtinai dar šiltas asargiai po vieną apvoliokite cukraus pudroje ir galutinai atvėsinkite padėję ant grotelių. Kai visiškai atvės, laikykite sandarioje dėžutėje.
8.
Svarbūs momentai: - Sviestas turėtų būti kuo šaltesnis, prieš gamindami būtų gerai, jog palaikytumėte jį bent valandą-dvi šaldymo kamerioje. - Jeigu vienu kartu į skardą nesutilpo visos pasagėlės, prieš dėdami naują jų partiją, įsitikinkite, kad skarda visiškai atvėsusi.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital