Belgiški šventiniai Speculaas sausainiai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Belgiški Speculaas (Speculoos) sausainiai
@Shutterstock
Belgiški Speculaas (Speculoos) sausainiai
Belgiški Speculaas (Speculoos) sausainiai
Autorius apie receptą: Šie aromatingi sausainukai yra kilę iš Belgijos ir nors tradiciškai yra valgomi Kalėdų laikotarpiu, jie tokie populiarūs, jog jų nusipirkti galima ištisus metus. Šie Šie aromatingi sausainukai yra kilę iš Belgijos ir nors tradiciškai yra valgomi Kalėdų laikotarpiu, jie tokie populiarūs, jog jų nusipirkti galima ištisus metus. Šie sausainukai trapūs, skanūs, aromatingi. Autentiški Speculaas gaminami medinėse formelėse kaip parodyta nuotraukoje, bet galite juos kepti ir tiesiog kaip įprastus meduoliukus, bus ne mažiau skanu! (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
230 gramų miltų
110 gramų sviesto
160 gramų rudojo cukraus
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir prieskoniais iki purumo. Įmušame kiaušinį ir dar truputį paplakame, kad kiaušinis tolygiai pasiskirstytų.
2.
Po truputį suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą tešlą. Iš tešlos suformuojame du kamuolius, įvyniojame juos į maistinę plėvelę ir padedame juos valandėlei į šaldytuvą.
3.
Iš atšalusios tešlos darome sausainukus. Originaliai speculaas sausainiai yra gaminami įvairiose drožinėtose formelėse kaip parodyta nuotraukoje. Šios formelės patepamos trupučiu aliejaus, pabarstomos trupučiu miltų, į jas įspaudžiama tešla ir tada atsargiai išimamas iš tešlos suformuotas sausainukas bei dedamas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Bet neturint tokių formelių galima daryti paprastuoju būdu - tiesiog iškočioti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus (daugmaž 4-5 mm storio sluosniu) ir įprastomis sausainių formelėmis išspausti sausainukus. Tada galima peiliu ar dantų krapštuku juose padaryti įvairių raštų arba raštams įspausti panaudoti įvairius virtuvėje esančius daiktus, pavyzdžiui, kai kurių stiklinių apačia būna gražiai grublėta arba mediniu žaisliuku galima įspausti gražius ornamentus apvaliame sausainuke. Čia jau kaip tik fantazija leis :)
4.
Paruoštus ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėliotus sausainukus šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 9-12 minučių, kol krašteliai lengvai paruduos. Išėmus iš orkaitės leiskite jiems pirmiausiai apie 10 minučių pravėsti skardoje, o tada atsargiai nuimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
5.
Visiškai atvėsusius sausainukus laikykite sandarioje dėžutėje.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital