Naminiai šokoladiniai meduoliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Šokoladiniai meduoliai
Autorius apie receptą: Nusileido ant žando šiandien ryte sniego kąsnis, kaip šaltas bučkis. Ir prisiminiau kaip smarkiai pasiilgau sniego ir kaip džiaugiuosi, kad jis pagaliau atvyko. O tada jau mintis po Nusileido ant žando šiandien ryte sniego kąsnis, kaip šaltas bučkis. Ir prisiminiau kaip smarkiai pasiilgau sniego ir kaip džiaugiuosi, kad jis pagaliau atvyko. O tada jau mintis po minties – sniegas yra Kalėdos, Kalėdos yra dovanos, dovanos yra valgomos, valgomi yra meduoliai, o galop iš atminties stalčiaus iškrito paskutiniu metu dažnai kulinariniuose kanaluose sutinkami tarsi sniege išsivolioję meduoliai, o meduoliai juk irgi Kalėdos! Netrukus paskelbsiu įrašą apie valgomas dovanas, ir jų tarpe šiemet jau puikuosis ir šie skanuoliai. Meduoliams buvo skirtas bandymas, dalis jų dvi savaites svečiavosi šaldytuve, dalis popieriniame maišelyje duoninėje, o paskutiniai bandomieji gulėjo lėkštėje ant valgomojo stalo. Pirmos dvi bandomųjų grupės neprarado pirminių skoninių savybių, liko tokie patys gardūs ir minkšti. O paskutinieji valgomajame rimtai apdžiuvo, bet mano nuostabai viduje liko visiškai nepakitę, tokie patys tirpstantys burnoje ir ta kieta kepurė buvo net skanesnė, jei meduolius valgėme su arbata. Žodžiu, drąsiai galite juos dovanoti nesibaimindami, kad dovana po kelių dienų praras formas ir turinį, nors įtariu, kad šie meduoliai yra iš serijos “paragavęs negali sustoti“. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
2 vienetai kiaušinių
180 gramų miltų
200 gramų cukraus
100 gramų cukraus pudros
75 gramai kakavos (riebesnės)
50 gramų sviesto
20 gramų šokolado
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius įmušu į gilesnį indą, plaktuvu suku juos iki baltumo, tuomet suberiu cukrų ir tęsiu plakimą, kol cukrus ištirpsta. Palaipsniui supilu lydytą sviestą (ne karštą, atvėsintą) ir suberiu tarkuoto šokolado drožles.
2.
Kitame inde sumaišau miltus, kakavą, cinamoną, druską. Tęsiant skystos masės plakimą, po truputį beriu birųjį mišinį, kai jau viskas apsijungia, imuosi minkymo, užtrunku vos kelias minutes. Gautą tešlą suvynioju į rutulį ir dedu į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Į sriubinę lėkštę suberiu cukraus pudrą. Atšalusią tešlą atgnybu graikinio riešuto dydžio gabaliukais, suformuoju rutuliuką, jį gausiai apvolioju pudroje ir dedu į kepimo forma išklotą skardą. Beje, man patinka šį procesą atlikti mūvint silikonines pirštines.
4.
Skardą šaunu į orkaitę, įjungiu 180C ir nustatau laikmatį 15 minučių. Per šį laiką įkais orkaitė ir iškeps meduoliai. Dėl visa ko mediniu krapštuku įbedu kelis meduolius, jei pagaliukas lieka sausas – kepti užtenka. Valgome su karštais gėrimais, skanu ir su pienu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aiste
2021-11-26 22:36
Dėjau kepimo miltelių šaukštelį. Gavosi skanūs, purūs, saldūs sausainiai ATSAKYTI
Marija
2020-07-01 21:22
Įdėjau šaukštelį kepimo miltelių, ir reliai dvigubai daugiau miltų, kad išminkyti tešlą. Pakilo gražiai. Skonis neblogas, bet nemeduoliškas) neprimena meduolių ATSAKYTI
Laura
2020-04-24 11:13
Man išsipūtė, gavosi labai gražūs, tačiau neskanūs ;( kakavos ryškiai per daug, meduoliai kartūs, kitą kartą bandysiu dėti mažiau kakavos ir gausiau apvolioti cukraus pudroje ATSAKYTI
Kristina
2020-03-21 16:16
Nevykes receptas, kaip spėju pamiršta parašyti sodą ar kepimo miltelius. Sausi, neišsipūtę. ATSAKYTI
Lina
2020-03-22 11:27
Per mažai kiaušinius tikriausiai plakėt, dėl to ir neišsipūtė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital