Mandarininiai macarons sausainukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 17
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mandarininiai macarons sausainiai
Mandarininiai macarons sausainiai
Mandarininiai macarons sausainiai
Mandarininiai macarons sausainiai
Mandarininiai macarons sausainiai
Autorius apie receptą: Pačių macarons receptas yra iš garsiojo konditerio Pierre Herme knygos ir jau tapęs mano mėgstamu. Mandarininis įdaras, kuriuo juos pertepiau, man irgi labai patinka, esu Pačių macarons receptas yra iš garsiojo konditerio Pierre Herme knygos ir jau tapęs mano mėgstamu. Mandarininis įdaras, kuriuo juos pertepiau, man irgi labai patinka, esu anksčiau su juo gaminusi perteptus sviestinius sausainius - buvo labai skanu. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 17
Tešlai:
150 gramų migdolų miltų (ar kavamale sumaltų migdolų)
150 gramų cukraus pudros
110 gramų kiaušinių baltymų (4 vidutinio dydžio)
150 gramų cukraus pudros (arba paprasto cukraus)
37 gramai vandens
2 lašai maistinių dažų (oranžinių)
Įdarui:
50 gramų grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek vanilės
50 gramų mandarinų sulčių (perkoštų)
180 gramų balto šokolado
43 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje persijojame du kartus migdolų miltus ir 150 gr cukraus pudros. Įmušame pusę kiaušinių baltymų, sumaišome ir atidedame į šalį.
2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišome vandenį ir 150 gr cukraus pudros ar paprasto cukraus. Statome ant ugnies ir kaitiname, kol pasieks 118 C (neturint termometro, tai įvyksta per maždaug vieną-dvi minutes nuo virimo pradžios). Kai sirupas pamažu pradeda burbuliuoti, įlašiname maistinių dažų ir tuo pat metu pradedame plakti likusius baltymus.
3.
Iki sirupas užvirs, jie turi gerai padvigubėti, pabalti ir tapti beveik standus. Tuomet plona srovele supilame sirupą į baltymus, nenustojant jų plakti. Plakame, kol jie atvės ir taps blizgantys, standūs.
4.
Per keletą kartų, atsargiai įmaišome į migdolų miltus ir cukraus pudrą.
5.
Imame konditerinį maišelį (antgalis nr. 6 arba 8), išspaudžiame ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos norimo dydžio macarons, paliekant šiokius tokius tarpus, nes kepant jie šiek tiek išsiplės. Paliekame apie 1 val., kad apdžiūtų viršus.
6.
Įkaitiname orkaitę iki 150-160 C ir kepame 12 minučių. Paliekame atvėsti, tuomet atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus.
7.
Įdarui susmulkiname šokoladą ir išlydome jį garų vonelėje.
8.
Nedideliame prikaistuvyje užviriname grietinėlę ir vanilę. Kitame - pašildome iki 50 C mandarinų sultis. Abu skysčius supilame ant išlydyto šokolado, paliekame minutei ir tada sumaišome iki vientisos masės. Įmaišome gabaliukais supjaustytą sviestą. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
9.
Kai sausainiai būna visiškai atvėsę, ant vienos pusės išspaudžiame paruošto kremo ir uždengiame kita pusele. Laikome šaldytuve porą valandų, kad sutvirtėtų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
ru
2019-04-08 14:51
o jei naudosiu apelsinus?
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital