Minkštučiai Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 181)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 181)
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
500 gramų miltų
130 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
Glajui:
200 gramų cukraus pudros (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių baltymų (nuo nedidelio kiaušinio)
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą. Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps (tas labai svarbu!). Nukėlę nuo garų supilame actu gerai nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome.
2.
Beriame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų būti minkoma, bet minkšta, gali būti truputį lipni. Jei visgi atrodo per minkšta, įberkite dar truputį miltų, bet nepadauginkite, nes bus sunku iškočioti sausainukus.
3.
Tešlą suspaudžiame į šiek tiek plokščią kamuolį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
4.
Iš atšalusios tešlos Iškočiojame 3-4 mm lakštą ir išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes( kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja). Iškepusiems leidžiame truputį atvėsti skardoje ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
6.
Ruošiame glajų: cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Sukti reikia gana ilgai - bent 10-15 minučių. Jei išsukus glajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius.
7.
Kai glajus visiškai sustings, meduolius sudėkite į sandarų indą ir jame laikykite.
Patarimai:
Kepdami išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.
Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (39)
Justina
2023-01-02 13:00
Puikus receptas, sausainiai gavosi labai skanūs, visiems patiko :) ATSAKYTI
Erika
2022-12-18 17:29
Labai geras receptas ATSAKYTI
Edita
2022-11-29 15:07
Kepimo milteliai vietoje sodos gesintos actu tinka? ATSAKYTI
Kepėja
2022-12-03 11:27
Tinka, tik kepimo miltelių reikia šiek tiek daugiau nei sodos (jei čia 1 arb. š. sodos, tai kepimo miltelių kokie 2 arb. š.) ATSAKYTI
Kepėja (12 metu)
2022-11-16 20:42
Dar nekepiau laikau šaldytuve, kad sustingtų, bet esu tikra, kad gausis tobula. Nes pati tešla žiauriai skani galėčiau ir taip suvalgyt;)))) ATSAKYTI
Ema
2022-11-10 13:09
Skanu ATSAKYTI
Laura
2021-12-22 14:57
Ar bus didelis skirtumas jei dėsiu baltą cukrų? ATSAKYTI
Simona
2021-12-22 16:34
Tekstūra bus kiek kitokia, bet turėtų pavykti ir su baltu :) ATSAKYTI
Evelina
2022-11-10 13:10
Ne
ATSAKYTI
Ema
2021-12-20 19:32
Geras receptas ATSAKYTI
Aurelija
2021-12-20 16:49
Pirmą kartą kepiau sausainius pagal šį receptą, truputį bijojau, kad gali nesigauti, bet receptas tikrai geras. Sausainiai gavosi tobuli, viską dariau taip, kaip parašyta, tik cukraus dėjau 20 g. mažiau, nes pabijojau, kad gali būti per saldu, bet galėjau dėt tiek kiek parašyta, būtų buvę labai puiku. Labai ačiū, sausainiai labai skanūs ATSAKYTI
Lina
2021-12-19 23:46
Esu nevykusi kepeja, bet sitie sausainiukai gavosi nuostabus, minksti, purus, ne sausi ATSAKYTI
Daiva
2021-12-10 23:39
Ačiū ačiū puikus receptas. ATSAKYTI
Simona
2021-12-08 15:28
Ar galima kiaušinio baltymą plakti mikseriu? ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-14 13:41
Aš esu plakusi ir mikseriu, ir rankomis. Rezultatas beveik identiškas. ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-07 11:58
Kaži, ar tiktų tokiems meduoliukams viso grūdo dalių kvietiniai miltai? Gal kas bandėte maišyti su įprastais miltais ar dėti vien visagrūdžius? ATSAKYTI
Kris
2021-11-25 10:29
Bandziau, viskas gavosi ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-04 11:49
Maišėte ar naudojote tik vienokius miltus? ATSAKYTI
Laura
2022-12-23 11:40
Kepiau su pilno grudo miltais, viskas tobula:)) jauciasi, kad kitokie miltai, ne balti kaip iprasta, taciau laabai skaniai gaunasi. ATSAKYTI
Teresa
2020-12-22 20:15
Nerealus receptas, ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital