Minkštučiai Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
500 gramų miltų
130 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų natūralaus medaus
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
Glajui:
200 gramų cukraus pudros (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių baltymų (nuo nedidelio kiaušinio)
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą. Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps (tas labai svarbu!). Nukėlę nuo garų supilame actu gerai nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome.
2.
Beriame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų būti minkoma, bet minkšta, gali būti truputį lipni. Jei visgi atrodo per minkšta, įberkite dar truputį miltų, bet nepadauginkite, nes bus sunku iškočioti sausainukus.
3.
Tešlą suspaudžiame į šiek tiek plokščią kamuolį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
4.
Iš atšalusios tešlos Iškočiojame 3-4 mm lakštą ir išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes( kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja). Iškepusiems leidžiame truputį atvėsti skardoje ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
6.
Ruošiame glajų: cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Sukti reikia gana ilgai - bent 10-15 minučių. Jei išsukus glajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius.
7.
Kai glajus visiškai sustings, meduolius sudėkite į sandarų indą ir jame laikykite.
Patarimai:
Kepdami išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.
Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Teresa
2020-12-22 20:15
Nerealus receptas, ačiū ATSAKYTI
Adelė
2020-12-21 12:48
Labai skanu ATSAKYTI
Loreta
2020-12-19 17:34
O tai pirmiau reiktu ištirpinti medu ir sviesta. (Įdubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą.) ATSAKYTI
Ana
2020-12-20 10:40
Pagal šį receptą garų vonelėje viskas kaitinama kartu, t.y. su kiaušiniais. Ir tikrai skaniai gaunasi, kepiau jau bent tris kartus :) ATSAKYTI
Munika
2020-12-18 17:28
Labai geras receptas! Ačiū. ATSAKYTI
Ramunė
2020-12-13 20:05
Puikus receptas, pavyko iš karto. ATSAKYTI
Daiva
2020-12-12 18:58
Nuostabūs meduoliai!!! Nors man gavosi traškūs, bet iš ties labai skanūs. Iki tol teko išbandyti ne vieną raceptą, bet visi nuvildavo. O šis tikrai puikus! ATSAKYTI
Kepėja
2020-12-15 11:10
Kad suminkštėtų, reikėtų meduoliukus keletą dienų palaikyti sandarioje dėžutėje su perpjautu obuoliu. Pasiteisino. ATSAKYTI
Tėja
2020-12-11 13:49
Kiek laiko galima laikyti tokius meduolius, sandariai uzdarius? ATSAKYTI
Kepėja
2020-12-12 19:33
Iki Naujųjų metų - tai tikrai, bet šiaip, manyčiau, ir ilgiau. Praėjusias metais kepiau šiuos meduolius ir padovanojau mamai, kuri laikė juos keletą mėnesių. Tiesa, po 3-4 mėn. jau skundėsi, kad skonis lyg šiek tiek pasikeitęs. Gal dar kiti lankytojai Jus pakonsultuos šiuo klausimu. :) ATSAKYTI
Liepa
2020-12-09 16:38
Labai skanu ATSAKYTI
Vile
2020-12-04 19:01
Gavosi puikiai ATSAKYTI
Vytė
2020-12-02 19:17
Tikiuosi patiks mokytojai ATSAKYTI
Kepėja
2019-12-25 19:48
Išbandžiau, tikrai skanūs, tačiau kiek per saldūs. Gal todėl, kad glajui naudojau citrinos sultis, o ne citrinos rūgštį. Matyt, sultys, susimaišiusios su cukrumi, tampa ne tokios rūgščios, todėl saldumo kiek per daug. Bet receptas geras. Aš iškepiau juos likus savaitei iki Kalėdų, uždariau į sandarų indelį su perpjauto obuolio skiltelėmis, todėl išėjo tikrai minkštučiai. ATSAKYTI
Loreta
2020-12-19 17:56
O tai pirmiau reiktu ištirpinti medu ir sviesta. (Įdubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą ATSAKYTI
nesuprantu
2019-12-22 17:59
recepto skaityti nemoku ar kaip. Norint išminkyti, reikia beveik 1 kg miltų. Toliau - tešla visiškai nesikočioja, sausainukai trupa, iškepus - nemaloniai jaučiasi soda. Nors viskas tiksliai pagal receptą ATSAKYTI
Komentaras
2019-12-23 14:48
Viskas kuo puikiausiai gaunasi iš pirmo karto, svarbu produktus dėti tiksliai pagal receptą ir nepamiršti tešlos palaikyti šaldytuve ATSAKYTI
tai
2019-12-27 13:45
viską ir dėjau tiksliai pagal receptą. Būtent palaikius tešlą šaldytuve ir neįmanoma jos kočioti, nes tiesiog byra trupiniais. Labai gaila 2 kart sugadintų produktų... ATSAKYTI
Simona
2019-12-27 14:05
Tai būtent, kad ne tiksliai, jei miltų du kartus daugiau nei reikia dėjote :) Priklausomai nuo miltų rūšies, drėgmės virtuvėje, miltų gali reikėti šiek tiek daugiau, bet tikrai ne dvigubai :) Jūsų tešla per kieta išėjo, todėl, pabuvus šaldytuve, dar labiau sukietėjo ir kočioti jos buvo neįmanoma. Tešla turi būti minkšta, tada po palaikymo šaldytuve puikiai kočiosis ir meduoliai netrupės. ATSAKYTI
As
2019-12-29 00:19
Teisingai, receptas klaidingas. Idejus 800 gramu miltu tesla gaunasi kaip medaus torto. Bet jau formeles isspausti yra neimanoma. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital