Minkštučiai Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Šie meduoliai savo skoniu kažkuo primena medaus tortą. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
500 gramų miltų
130 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų natūralaus medaus
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
Glajui:
200 gramų cukraus pudros (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių baltymų (nuo nedidelio kiaušinio)
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą. Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps (tas labai svarbu!). Nukėlę nuo garų supilame actu gerai nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome.
2.
Beriame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų būti minkoma, bet minkšta, gali būti truputį lipni. Jei visgi atrodo per minkšta, įberkite dar truputį miltų, bet nepadauginkite, nes bus sunku iškočioti sausainukus.
3.
Tešlą suspaudžiame į šiek tiek plokščią kamuolį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
4.
Iš atšalusios tešlos Iškočiojame 3-4 mm lakštą ir išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes( kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja). Iškepusiems leidžiame truputį atvėsti skardoje ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
6.
Ruošiame glajų: cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Sukti reikia gana ilgai - bent 10-15 minučių. Jei išsukus glajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius.
7.
Kai glajus visiškai sustings, meduolius sudėkite į sandarų indą ir jame laikykite.
Patarimai:
Kepdami išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.
Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Kepėja
2019-12-25 19:48
Išbandžiau, tikrai skanūs, tačiau kiek per saldūs. Gal todėl, kad glajui naudojau citrinos sultis, o ne citrinos rūgštį. Matyt, sultys, susimaišiusios su cukrumi, tampa ne tokios rūgščios, todėl saldumo kiek per daug. Bet receptas geras. Aš iškepiau juos likus savaitei iki Kalėdų, uždariau į sandarų indelį su perpjauto obuolio skiltelėmis, todėl išėjo tikrai minkštučiai. ATSAKYTI
nesuprantu
2019-12-22 17:59
recepto skaityti nemoku ar kaip. Norint išminkyti, reikia beveik 1 kg miltų. Toliau - tešla visiškai nesikočioja, sausainukai trupa, iškepus - nemaloniai jaučiasi soda. Nors viskas tiksliai pagal receptą ATSAKYTI
Komentaras
2019-12-23 14:48
Viskas kuo puikiausiai gaunasi iš pirmo karto, svarbu produktus dėti tiksliai pagal receptą ir nepamiršti tešlos palaikyti šaldytuve ATSAKYTI
tai
2019-12-27 13:45
viską ir dėjau tiksliai pagal receptą. Būtent palaikius tešlą šaldytuve ir neįmanoma jos kočioti, nes tiesiog byra trupiniais. Labai gaila 2 kart sugadintų produktų... ATSAKYTI
Simona
2019-12-27 14:05
Tai būtent, kad ne tiksliai, jei miltų du kartus daugiau nei reikia dėjote :) Priklausomai nuo miltų rūšies, drėgmės virtuvėje, miltų gali reikėti šiek tiek daugiau, bet tikrai ne dvigubai :) Jūsų tešla per kieta išėjo, todėl, pabuvus šaldytuve, dar labiau sukietėjo ir kočioti jos buvo neįmanoma. Tešla turi būti minkšta, tada po palaikymo šaldytuve puikiai kočiosis ir meduoliai netrupės. ATSAKYTI
As
2019-12-29 00:19
Teisingai, receptas klaidingas. Idejus 800 gramu miltu tesla gaunasi kaip medaus torto. Bet jau formeles isspausti yra neimanoma. ATSAKYTI
Elzbieta
2019-12-17 14:42
Puikus receptas!!! ATSAKYTI
Aurelija
2019-05-02 13:32
Tikrai puikus! 10/10 ATSAKYTI
Simona
2018-12-23 16:18
Fantastiski sausainiai, lengvai pagaminami ir kvepia visi namai ❤️ ATSAKYTI
Adriana.
2018-03-30 22:25
Dejau beveik 400 simtus gramu miltu.Ir supyliau i formeles keksiuku.Kur atsispaudzia atvaizdas.Gavosi labai skanus!!!Virsu papuosiau tutelem glaju.(yra pirkti parduotuveje) ATSAKYTI
Jurmantė
2016-12-10 17:42
Wow ATSAKYTI
Agota
2016-12-10 17:42
Nerealūs!!!! Tiesiog tirpsta burnoje!!! Norisi kepti ir kepti kepti ir ... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital