Minkštučiai Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Kalėdiniai sausainiai meduoliai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkšti meduoliai! Meduoliai primena medaus tortą. Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų Labai skanūs, minkšti meduoliai! Meduoliai primena medaus tortą. Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų sandariame inde. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų miltų
130 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų natūralaus medaus
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame meduolius: į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą. Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite.
2.
Tešlą dedame 20 - 30 minučių į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja. Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.
4.
Ruošiame glajų: cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Adriana.
2018-03-30 22:25
Dejau beveik 400 simtus gramu miltu.Ir supyliau i formeles keksiuku.Kur atsispaudzia atvaizdas.Gavosi labai skanus!!!Virsu papuosiau tutelem glaju.(yra pirkti parduotuveje) ATSAKYTI
Jurmantė
2016-12-10 17:42
Wow ATSAKYTI
Agota
2016-12-10 17:42
Nerealūs!!!! Tiesiog tirpsta burnoje!!! Norisi kepti ir kepti kepti ir ... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis