Meduolis su džiovintais vaisiais ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Meduolis su džiovintais vaisiais ir riešutais
Autorius apie receptą: Meduolis labai turtingas, jaučiasi ryškus medaus skonis, kurį puikiai papildo džiovinti vaisiai ir riešutai. Riešutų ir džiovintų vaisių mišiniui aš naudojau migdolų Meduolis labai turtingas, jaučiasi ryškus medaus skonis, kurį puikiai papildo džiovinti vaisiai ir riešutai. Riešutų ir džiovintų vaisių mišiniui aš naudojau migdolų riešutus, džiovintus obuolius, razinas, spanguoles ir slyvas. Beje, gaminant tešlą visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
220 gramų kvietinių miltų
220 gramų ruginių miltų
250 gramų džiovintų vaisių ir riešutų mišinio
250 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kefyro (arba jogurto)
100 gramų cukraus
150 gramų sviesto
2 šaukštai prieskonių meduoliams
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kvietinius ir ruginius miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
2.
Džiovintus vaisius ir riešutus sumaišyti su 1 šaukštu miltų.
3.
Medų su sviestu pakaitinti maišant kol išslydys ir susijungs. Ataušinti.
4.
Kiaušinius suplakti su cukurimi iki purumo. Masės apimtis turi maždaug padvigubėti, o gal net patrigubėti. Sumaišyti kiaušinių masę su medaus ir įmaišyti džiovintus vaisius ir prieskonius. Maišant pilti po truputį kefyrą pakaitomis su miltais ir maišyti tik tiek, kad tešla susijungtų.
5.
Įkaitinti orkaitę iki 170 C (aš nenaudojau ventiliatoriaus). Iškloti kepimo popieriumi kvadratinę 20 cm skersmens kepimo formą.
6.
Įdėti tešlą į kepimo formą ir pašauti į orkaitę. Kepti 50 min. - 1 val., kol medinis pagaliukas, įkištas į vidų ir ištrauktas, liks sausas.
7.
Išimti pyragą iš orkaitės ir palikti dar 10 min. kepimo formoje. Tada išimti ir galutinai atvėsinti ant grotelių. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital