Traškūs šokoladiniai meduoliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Traškūs šokoladiniai meduoliai
Traškūs šokoladiniai meduoliai
Traškūs šokoladiniai meduoliai
Traškūs šokoladiniai meduoliai
Autorius apie receptą: Šitie gražuoliai matyt bus mano favoritai, nes aš mėgstu viską, kas yra su šokoladu ir iš šokolado. Man patinka, jog jie kietoki ir traškūs, nenoriu, kad minkštėtų, bet jeigu Šitie gražuoliai matyt bus mano favoritai, nes aš mėgstu viską, kas yra su šokoladu ir iš šokolado. Man patinka, jog jie kietoki ir traškūs, nenoriu, kad minkštėtų, bet jeigu mėgstate minkštesnius, į dėžutę su laikomais meduoliukais įdėkite nulupto obuolio gabaliuką ir kas kelias dienas jį keiskite nauju.
(...daugiau) Alina, Apie viską
INGREDIENTAI:
3.3 stiklinės miltų
0.75 stiklinės cukraus pudros
0.75 stiklinės melasos (arba medaus)
0.5 stiklinės kakavos
180 gramų sviesto
60 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
2 šaukštai prieskonių meduoliams
0.75 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kakavą, cukraus pudrą, prieskonius ir sodą bei druską). Melasą (arba medų), šokoladą ir sviestą sudėkite į puodą ir kaitinkite tol, kol viskas ištirps ir masė taps vienalytė. Palikite atvėsti, kad masė liktų tik šilta (ne karšta). Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, melasos mišinį, kiaušinį ir apelsino žievelę. Tešla gali būti lipni, bet pastovėjus porą valandų šaldytuve jį sukietės. Sandariai uždarykite dubenį su tešla ir įdėkite porai valandų į šaldytuvą (mano tešla stovėjo per naktį).
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
3.
Iškočioti tešlą iki 3 - 6 mm storio. Išpjaukite meduolius. Galima naudoti bet kokia jums patinkančia forma. Mes naudojome širdutę.
4.
Pašaukite meduolius į orkaitę ir kepkite 10 - 12 minučių (aš kepiau 10 minučių). Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Papuošite glajumi. Šį kartą aš naudojau baltymų ir cukraus pudros glajų.
5.
Man patinka kad jie traškūs, todėl aš nelaukiau, kol jie suminkštės. Sudėjau į sandarią dėžutę ir palikau iki Kalėdų. (Jei jums patinka minkštesni, tai į tą pačią sandarią dėžutę įdėkite nulupto obuolio gabaliuką ir kas kelias dienas jį keiskite nauju). Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis