Žaismingi meduoliai "Katarzynki" iš Torūnės miesto

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Lenkiški meduoliai Katarzynki
Lenkiški meduoliai Katarzynki
Lenkiški meduoliai Katarzynki
Autorius apie receptą: Katarzynki - tai tradiciniai Torūnės miesto (Lenkija) meduoliai, kurių forma primena sujungtus 6 apskritimus arba debesį. Egzistuoja kelios legendos apie jų atsiradimą. Katarzynki - tai tradiciniai Torūnės miesto (Lenkija) meduoliai, kurių forma primena sujungtus 6 apskritimus arba debesį. Egzistuoja kelios legendos apie jų atsiradimą. Papasakosiu jums mano mėgstamiausią.

Torūnė visados garsėjo savo kepiniais, o ypač meduoliais. Miestas didžiavosi savo kepėjais (panašiai kaip miestas žinojo savo didvyrius). Vienas iš jų išsiskyrė iš kitų savo atsidavimu darbui, jo meduoliai buvo vieni skaniausių. Tas kepėjas turėjo dukrą vardu Katarzyna, kurią be galo mylėjo. Mergaitė dažnai padėdavo tėvui kepykloje. Vieną dieną tėvas pasiligojo ir nebegalėjo dirbti. Santaupos tirpte tirpo ir mergaitė nusprendė gelbėti situaciją. Ji pradėjo pati kepti meduolius. Deja, jį negalėjo surasti tėvo sausainių formelių (tais laikas tai buvo didžiulis turtas, nes formos buvo medinės, daromos pagal užsakymą). Ji nenuleido rankų ir nusprendė panaudoti apvalią formelę. Ji išpjovė meduolius ir pašovė juos į pečių. Deja ji padėjo juos per arti vienas kito ir kai kurie meduoliai kepdami sulipo. Katarzyna labai nerimavo, kad jos meduolių niekas nepirks dėl jų keistos formos. Bet meduoliai buvo tokie skanūs (net skanesni nei jos tėvo), tad žmonės nekreipė dėmesio į formą. Meduoliai išpopuliarėjo ir gavo jaunos, drąsios kepėjos vardą.
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų miltų
200 gramų medaus
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas kakavos
3 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
Glajui:
250 gramų cukraus pudros
35 gramai kiaušinių baltymų (maždaug vieno kiaušinio)
3 lašai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jei medus kietas, tai lengvai jį pašildykite, kad jis suskystėtų. Sumaišykite medų su prieskoniais, kakava ir cukrumi. Įdėkite kiaušinį, miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Tešla bus gan kieta. Jei tešla bus labai sausa, tai galima įdėti 1 - 2 šaukštus grietinės.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
3.
Iškočiokite tešlą iki 3 - 6 mm storio ir išpjaukite meduolius. Katarzynki turi tradicinę formą, bet aš jos neturiu, todėl kepiau eglutes.
4.
Patepkite meduolius vandeniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 12 minučių, išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
5.
Meduoliai iš karto bus minkšti, o vėliau sukietės. Tam, kad jie suminkštėtų (dar prieš papuošimą) palikite juos ant grotelių patalpoje, kur drėgnesnis oras, arba sudėkite į dėžutę ir įdėkite gabaliuką obuolio. Uždarykite ir keiskite obuolį kas kelias dienas, kol meduoliai suminkštės (tai gali užtrukti).
6.
Glajui suplakame visus ingredientus kartu. Plakti reikėtų apie 5 - 7 minutes. Viskas, glajus paruoštas. Jis bus tirštas, klampus kaip klijai. Glajų, kol nenaudojate meduoliams, uždenkite arba uždarykite sandariai, nes jis pradės stingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital