Švediški imbieriniai sausainiai "Pepparkakor"

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Švediški imbieriniai sausainiai Pepparkakor
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs, tokio be galo jaukaus šventiško skonio meduoliukai - sausainukai, o juos kepant nuostabiai užkvimpa visi namai! Imbiero kiekį galite koreguoti Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs, tokio be galo jaukaus šventiško skonio meduoliukai - sausainukai, o juos kepant nuostabiai užkvimpa visi namai! Imbiero kiekį galite koreguoti pagal savo mėgimą, nes autentiškuose Pepparkakor jis tikrai jaučiasi, bet jeigu norite švelnesnio skonio, drąsiai prisitaikykite pagal save. Beje, originaliai Pepparkakor sausainukams naudojamas melasos sirupas, bet su lietuvišku medumi jie gaunasi tikrai ne prastesni, gal tik šviesenės spalvos (arba galite naudoti tamsų medų, tada spalva irgi bus tamsesnė). (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
370 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų rudojo cukraus
110 gramų sviesto
150 gramų melasos sirupas (arba medaus)
1 vienetas kiaušinių (didesnių)
1.5 šaukštelio cinamono
1.5 šaukštelio malto imbiero
1.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, maišydami ištirpinkite sviestą su cukrumi ir melasos sirupu (arba medumi) iki bus visiškai vientisa masė, nebeliks cukraus grūdelių. Kaitinkite kantriai, tas kartais užtrunka, bet jeigu palisite cukraus grūdelius, tešla sunkiai kočiosis, trupės. Tada nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti (vėsta netrumpai, kokį pusvalandį ar net ilgiau).
2.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį bei supilkite atvėsusį sviesto bei cukraus mišinį. Rankomis išminkykite tešlą. Tešla būna gana lipni, tas normalu, bet jeigu būtų lipni per smarkiai ir dėl to nepavyktų minkyti, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Tešlą suspauskite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 2-3 valandoms (galima ir per naktį).
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5.
Tešlą padalinkite į keletą dalių ir kiekvieną plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tradiciškai, šie sausainukai kočiojami labai ploni, bet jūs žiūrėkite ir pagal save, kokių labiau norisi.
6.
Iš tešlos išspauskite norimos formos sausainiukus. Juos dėkite ant kepimo popierioumi išklotos skardos ir kepkite apie 7-10 minučių arba kol lengvai rustels. Kepkite dėmesingai, nes jie ruduoja labai greitai, ypač, jeigu juos darėte plonyčius :)
7.
Kai iškeps, visiškai atvėsinkite, o tada laikykite sandarioje dėžutėje, jog liktų traškūs.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Livija
2017-12-06 19:12
Nuostabiai skanūs, kepėme vakar su dukryte, tik imbiero dėjau mažiau, kad ir mažajai patiktų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis