Liepą pasitinkant - 39 vasariški nerealiai skanūs receptai
2023-07-02
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 9)
@ Shutterstock
Liepos mėnuo pažymi vasaros įpusėjimą, tad skubame mėgautis gausia šviežių skonių įvairove. Nuostabus laikas, kai galime išmėginti naujus receptus, be ilgų trypčiojimų virtuvėje. Kai norisi gaivumo, lengvumo ir paprastumo, bet ir nuostabiai subalansuotų skonių derinių. Tad skubėkime atsidaryti langus, klausytis paukščių čiulbesio ir įsileisti vasaros dvelksmą ir į savo lėkštes.
Dalinamės puikiais, vasariškais ir gardžiais salotų, vištienos, desertų, limonadų receptais ir dar daugiau!
Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.
Šie ledai vos pasirodę išpopuliarėjo akimirksniu. Ir jie tikrai to verti - super paprastai papuošiami, labai skanūs ir nereikia ledų gaminimo aparato. Galbūt grūdėta varškė kaip ingredientas skamba neįprastai, bet patikėkite, ji čia tikrai labai dera.
Šioms gaivioms salotoms reikės tik kelių ingredientų ir mažiau nei pusvalandžio virtuvėje. Jos bus puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną arba kaip lengvas vakarienės variantas. Salotos pavyksta sočios, gaivios ir labai skanios. Mėgaukitės!
Šis padažas ypatingas tuo, kad dera tiek prie karštų, tiek prie šaltų patiekalų ar mėgstamų užkandžių. O geriausia, kad neužtruksite daug laiko ir nereikės jokių įmantrių sugebėjimų, o rezultatu džiaugsitės ir jūs, ir artimieji!
Ar gali būti kažkas lengviau, nei supjaustyti ingredientus, sudėti į kepimo skardą ir likusį darbą palikti orkaitėje? Turbūt ne. Labai paprasta, greita ir taip skanu! Daržoves drąsiai rinkitės savo nuožiūra, pagal tai, ką turite po ranka.
Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių braškių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas.
Tai labai gardus marinatas mėsai, kuriuo norėsis marinuoti vis dažniau! Mėsytė iškepa sultinga ir be galo skani, o tiekti gardu su virtais ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, salotomis ar bulvėmis.
Braškės salotoms? O, tikrai taip! Ir dar be galo gardžiai. Tobulai subalansuoti skoniai tikrai pagardins daugumą salotų, o su fetos ar ožkos sūriu derės išvis tobulai. Net skeptikai liks sužavėti, pamatysite!
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Puikus tartas, kurį siūlau ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai tiks avietės. Galima maišyti kelių rūšių uogas. Rikotos įdaras labai švelnios, glotnios tekstūros. Vietoje rikotos galite naudoti ir labai gerai iki vientiso kremo pertrintą varškę.
Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius.
Lašiša iškepa sultinga ir minkšta, o padažas lengvas ir kremiškas. Paruošimui prireiks vos kelių ingredientų ir kelių minučių virtuvėje, o ilgiausią darbą atliks orkaitė. Liks tik mėgautis puikiais skoniais!
Šis keksas tikrai išsiskirs iš visų ragautų! Jis iškepa minkštutis it debesėlis, maloniai drėgnas su varškės, su švelnia serbentų rūgštele. Mes jį gaminome su raudonaisiais serbentais, bet tinka ir juodieji ar kitos mėgiamos uogos kaip vyšnios ar mėlynės.
Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.
Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai pavyksta gaivūs, sotūs ir kremiški, o pagaminti labai paprasta.
Šios salotos subtiliai apsuptos jogurto ir alyvuogių aliejaus citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka panaudoti ir jau turimą keptą, jei kartais liko iš praėjusios dienos. Jos pavyksta skanios, gaivios, puikios vienos ar dėti ant duonos riekelės, salotos lapo ar net panaudoti takams.
Braškių sezonas pamažu įsibėgėja, o lengvi pyragai šiltuoju sezonu – tikras išsigelbėjimas. Greitai pagaminamas trupiniuotis su braškėmis sužavi savo traškiu pagrindu ir šviežių braškių uogiene. Puikiai tinka išvykoms į gamtą – lengvai susipjausto gabaliukais bei nebijo karščio ir transportavimo.
Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.
Uogų sezono įkarščiui šis uogų limonadas tinka tobulai. Gaivus, dailus, pagaminamas per 15-20 minučių. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios, taip pat ir šaldytos (jų atitirpinti nebūtina).
Kai norisi sočiai, bet gaiviau ir lengviau. Šie puikūs blynai nuostabiai tiks tiek sotiems pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O taip pat ir į pietų dėžutę.
Aromatingas, sotus ir labai skanus troškinys, kuris puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Lengvai paruošiamas, sodraus ir subalansuoto skonio, tad tikrai sužavės kiekvieną ragavusį!
Lengvai pagaminamas, skanus desertas. Puikiai tiks jūsų pusryčiams. O jei nemėgstate avokadų, bet norite juos prisijaukinti, šis desertas padės. Jų nesijaučia ir suteikia nuostabią kreminę tekstrūrą.
Ar mėgstate vištieną? O traškią? Jei taip, ši sužavės ne tik traškumu, bet ir puikiu skoniu. Labai skani, padengta barbekiu padažu - nuo stalo dingsta labai greitai.
Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač gaivus.
Šį braškių marmeladą pagaminsite akimirksniu, o skonis džiugins dar ir kaip! Jokio pjaustymo - braškes tiesiog sutrinkite, suberkite cukrų ir maišydami pakaitinkite. Braškių marmeladas nuostabiai tiks užsitepti ant šviesios duonelės, gardinti blynelius, košę ar tiesiog kabinti šaukštu.
Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.
Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės net ir nieko pjaustyti. Paruošimas be galo paprastas, o ir prireiks vos kelių ingredientų - lengviau būti jau turbūt ir negali.
Tai desertas, kilęs iš pietų Prancūzijos. Vos keli ingredientai, itin paprastas paruošimo būdas ir dar kuklesnė išvaizda. Tačiau būtent paprastume ir slypi jo paslaptis: šviežios uogos, paskendusios minkštoje, pudingą primenančioje tešloje, nepalieka abejingų.
Šios spalvingos salotos su grūdėta varške yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Jos puikiai tinka karštomis vasaros dienoms, kai norisi lengvo ir gaivaus patiekalo. Braškės suteikia malonų salstelėjimo, o agurkai gaivumą. Puikiai tiks kaip garnyras prie grilyje keptos mėsytės ar tiesiog valgyti vienas.
Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.
Tai tikrai tobulas vasaros gėrimas - puikaus skonio, super gaivus ir be galo dailiai atrodantis. Recepte latte ruošiama iš braškių, bet tinka ir kitokios vasaros uogos - vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės ar dar kitos.
Šias Graikijos skonių įkvėptas krevetes paruošti be galo paprasta, tad tai puiki idėja užkandžiui. Patiektos su šviesia paskrudinta duonele jos tiesiog išnyksta nuo stalo!
Labai skanus, kremiškas padažas tiesiai iš vaikysės. Puikiai tinka patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis, su kepta vištiena, su makaronais, ryžiais ar net grikiais!
Tai lengvos salotos, kurios puikiai tinka prie mėgiamų patiekalų.Šviežios ir traškios morkos derinamos su žalumynais, citrinos sultimis ir trupučiu medaus, kad sukurtų gaivų ir aromatingą derinį. Garstyčių padažas suteikia salotoms švelnų ir kreminį skonį, kuris puikiai dera su morkomis. Paruošimas greitas ir paprastas, o rezultatas puikus.
Itin purus biskvitas, gausiai sulaistytas saldžiu pieno mišiniu, tiesiog sutirpsta burnoje. Pyragas neįtikėtinai drėgnas – atpjovus gabalėlį, sirupas pamažu tiesiog sunkiasi iš puraus korėto biskvito; taip pat – labai saldus. Pyragas bus puošnus, vasariškas ir nuostabiai gardus!
Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite.
Šie vištienos sparneliai nerealūs - traškūs, lengvai lipnūs, sodraus skonio. Sunku atsilaikyti nepaėmus dar ir dar vieno! Beje, receptas puikiai tinka tiek kepimui ant grilio ar šašlykinės grotelių, tiek orkaitėje, tad džiugins pačiais įvairiausiais sezonais.
Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos lapeliais.
Gal kiek ir neįprastas, tačiau tikrai nuostabus patiekalas. Lašiša iškepa švelnaus skonio, o salsa suteiks malonų gaivumą ir jos skonis tobulai dera prie žuvies. Lašiša tikrai paliks įspūdį visiems ragaujantiems, nors pagaminama labai paprastai.
Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų.
Nuostabaus skonio ir viliojančio aromato patiekalas, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti! Vištiena iškepa minkštutė, su švelniai, tačiau labai skaniai paskrudusia plutele, o padažas suteiks malonaus aštrumo.
Arbūzų, fetos sūrio ir mėtų salotos ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai skanios. Patiekite kaip gaivų garnyrą prie ant grotelių keptų patiekalų arba kaip atskirai patiekiamas gardžias salotas.
Nuostabus pomidorų ir buratos skonių derinys, kuriam sotumo suteikia vištiena, o pagardinimui naudojami traškūs česnakiniai džiūvėsėliai. Taip paruošti džiūvėsėliai puikiai tiks įvairiems patiekalams, norint jiems suteikti papildomo skonio ir tekstūros.