Tortilijų suktinukai su vištienos ir cezario salotų įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Tortilijų suktinukai su vištienos ir cezario salotų įdaru
Tortilijų suktinukai su vištienos ir cezario salotų įdaru
Tortilijų suktinukai su vištienos ir cezario salotų įdaru
Autorius apie receptą: Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai pavyksta gaivūs, sotūs ir kremiški, o pagaminti labai paprasta. Padažą salotoms ruošiau majonezo pagrindu, nes klasikiniam naudami termiškai neapdoroti tryniai. O kadangi majonezas yra kiaušinių ir aliejaus emulsija, padažo skonis pavyksta beveik kaip autentiško. Visgi jei norite klasikinio padažiuko, jo gaminimą aprašiau patarimuose po receptu. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai tortilijų (arba pagal poreikį)
1 gabalėlis vištienos krūtinėlės (apie 200g)
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 gūžė romaninių salotų
3 riekės šviesios duonos
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
200 gramų majonezo (kokybiško)
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 vienetai ančiuvių (nebūtina)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti vištieną. Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai, kad gautumėte du gabalėlius. Juos iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir mėgiamais paukštienos prieskoniais. Iškepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus gražiai apkepant iš abiejų pusių. Išimti iš keptuvės ir palikti porą minučių pastovėti. Tada supjaustyti kubeliais.
2.
Pasiruošti skrebučius. Duonos riekelėms nupjauti pluteles, likusią duoną supjaustyti kubeliais. Dėti ant kepimo skardos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais, paskrudinti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki gražiau paruduos (apie 6-7 minutes). Arba galima skrudinti keptuvėje ant vidutinės kaitros.
3.
Pasiruošti padažą. Į elektrinio trintuvo indą dėti visus padažo ingredientus. Sutrinti iki vientisos konsistencijos.
4.
Romanines salotas supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Juos sumaišyti su vištiena, skrebučiais ir padažu.
5.
Šio įdaro dėti ant kiekvienos tortilijos centro ir pabarstyti sūriu. Tortilijos galus užlenkti ir susukti į suktinuką.
6.
Paruoštas tortilijas trumpai apkepti sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių.
Patarimai:
Padažas. Jei norite visiškai klasikinio Cezario salotų padažo ir nesibaiminate termiškai neapdorotų kiaušinių, gaminkite taip - į dubenį įspauskite 2 nedideles skilteles česnako ir dėkite 4-5 ančiuvių file. Trinkite šaukštu iki masė ims priminti pastą. Tada dėkite šaukštelį garstyčių, šaukštelį vorčesterio padažo, 0.5 šaukštelio juodųjų pipirų, 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 kiaušinio trynius. Gerai išplakite. Tada toliau plakdami šluotele labai lėtai supilkite 120 ml švelnaus skonio alyvuogių aliejaus, jog susidarytų emulsiija (pilkite labai neskubėdami, kaip kad gaminant naminį majonezą).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital