Lipnūs BBQ vištienos sparneliai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lipnūs BBQ vištienos sparneliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lipnūs BBQ vištienos sparneliai
Lipnūs BBQ vištienos sparneliai
Lipnūs BBQ vištienos sparneliai
Autorius apie receptą: Šie vištienos sparneliai nerealūs - traškūs, lengvai lipnūs, sodraus skonio. Sunku atsilaikyti nepaėmus dar ir dar vieno! Beje, receptas puikiai tinka tiek kepimui ant grilio ar Šie vištienos sparneliai nerealūs - traškūs, lengvai lipnūs, sodraus skonio. Sunku atsilaikyti nepaėmus dar ir dar vieno! Beje, receptas puikiai tinka tiek kepimui ant grilio ar šašlykinės grotelių, tiek orkaitėje, tad džiugins pačiais įvairiausiais sezonais. Jei gaminsite gamtoje, padažą galite pasiruošti ir iš anksto, tiesiog prieš maišydami su iškeptais sparneliais jį truputį pašildykite (galima tiesiog virš grilio) - taip sparneliai pasidengs tolygiau. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas vištienos sparnelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (jei neturite - saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (naudojome Santa Maria Chili Pepper)
1 šaukštelis juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
Padažui:
120 mililitrų barbekiu padažo (naudojome Santa Maria BBQ original)
3 šaukštai medaus (apie 60-70g)
30 gramų sviesto
1 šaukštas pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei naudojate pilnus vištienos sparnelius, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis, mažąsias dalis (galiukus) atidėkite - jų nereikės. Jei naudojate tik vištienos sparnelių vidurines dalis ar petukus, nieko pjaustyti nereikia.
2.
Vištienos sparnelius gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
3.
Mažame indelyje sumaišykite druską, rūkytos paprikos miltelius, aitriosios paprikos miltelius ir pipirus.
4.
Šį prieskonių mišinį per kelis kartus užbarstykite ant sparnelių, kaskart gerai išmaišydami, kad jie tolygiai pasidengtų.
5.
Jei skubate, sparnelius galite kepti ir iškart, bet jei ruošiate iš vakaro, šis žingsnis suteiks sparneliams daugiau traškumo - sudėkite juos vienu sluoksniu ant lėkštės ar kepimo formos ir dėkite į šaldytuvą neuždengtus bent 8 valandoms (galima ir ilgiau). 15-20 min prieš kepimą išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių režimu viršus+apačia, be vėjelio (jei norite sparnelius kepti ant grilio, žr. patarimus po receptu).
7.
Sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kad vienas su kitu nesiliestų.
8.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tada sparnelius apverskite ir kepkite dar 20-25 min iki gražiai apskrus.
9.
Kol kepa sparneliai, pasiruoškite padažą. Prikaistuvyje arba nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Tada sudėkite barbekiu padažą, medų ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite iki vientisumo. Užvirinkite, tada ugnį sumažinkite iki labai mažos ir nuolat maišydami kaitinkite apie 10 min, kad padažas sutirštėtų. Nuimkite nuo ugnies ir uždenkite puodą dangčiu, kad padažas liktų šiltas.
10.
Iškepusius sparnelius sudėkite į didelį dubenį. Užpilkite padažą ir mediniu šaukštu gerai išmaišykite, jog visi sparneliai tolygiai pasidengtų.
11.
Kepimo skardą išklokite nauju kepimo popieriaus lapu ir vėl ant jos išdėliokite sparnelius, kad nesiliestų.
12.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje 5-6 min iki padažas ant sparnelių ims burbuliuoti, t.y. karamelizuotis.
13.
Išimkite sparnelius iš orkaitės, leiskite 2-3 min atvėsti skardoje, o tada tiekite.
Patarimai:
Jei sparnelius kepsite ant grilio, įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros, groteles sutepkite aliejumi, sudėkite sparnelius ir kepkite 20 - 25 minutes, apversami kas 5 minutes. Tada sparnelius sumaišykite su paruoštu padažu, vėl išdėliokite ant grotelių ir kepkite dar 5-6 min, apversdami kas 1-2 min.
Padažas patiekiant. Kadangi sparneliai yra sodraus skonio, mums juos patinka tiekti su gaiviu graikiško jogurto padažu. Jį ruošiame paprastai: į graikišką jogurtą įspaudžiame šiek tiek citrinos (arba žaliosios citrinos) sulčių, pagardiname žiupsneliu druskos bei pipirų ir dosnia sauja smulkintų žalumynų - tinka mėtos, petražolės, kalendros, bazilikai, krapai ar ką tik turite po ranka.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vaidas
2023-07-27 16:02
Darome koki 20-ta karta ir vis neatsibosta, ir kaimynai vis praso pakartot! Super receptas! ATSAKYTI
Asta
2022-06-19 23:33
Mmmm kaip skaniai atrodo!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital