Vištiena su daržovėmis keptuvėje garstyčių padaže

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištiena su daržovėmis keptuvėje garstyčių padaže
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir viliojančio aromato patiekalas, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti! Šio patiekalo ypatybė - prieskonių derinys ir unikalus garstyčių padažas, kuris Nuostabaus skonio ir viliojančio aromato patiekalas, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti! Šio patiekalo ypatybė - prieskonių derinys ir unikalus garstyčių padažas, kuris suteikia papildomos spalvos ir gerai subalansuoto skonio junginį. Vištiena iškepa minkštutė, su švelniai, tačiau labai skaniai paskrudusia plutele, o padažas suteiks malonaus aštrumo. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
200 mililitrų vištienos sultinio
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
200 gramų šaldytų žirnelių
2 vienetai morkų
4 skiltelės česnako
5 griežinėliai šoninė
1.5 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1.5 šaukšto dižono garstyčių
2 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šakelė čiobrelių šakelių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinti keptuvę, sudėti šoninės griežinėlius, kepti iki kol gražiai apskrus.
2.
Ant lėkštės ištiesti popierinį rankšluostį, sudėti šoninę, kad susigertų riebalų perteklius.
3.
Keptuvėje likusius riebalus išpilti, tik atsidėti 1 šaukštą tolimesniam gaminimui.
4.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai per pusė, dėti į dubenį, berti druską, pipirus, saldžiosios paprikos miltelius, gerai įtrinti.
5.
Keptuvę įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusią vištieną atidėti.
6.
Į tą pačią keptuvę pilti riebalus, dėti sviestą, ištirpinti, suberti smulkiai pjaustytus svogūnus, kepti iki kol suminkštės, suberti smulkintus česnakus, pakepti 1 minutę, dėti pusžiedžiais pjaustytas morkas ir kepti kol suminkštės.
7.
Į keptuvę su daržovėmis berti kalendrą, muskatą, aitriųjų paprikų dribsnius, dėti dižono ir grūdėtąsias garstyčias, dėti čiobrelio šakelę, išmaišyti ir kepti dar kelias minutes. Tuomet supilti vištienos sultinį, grietinėlę, berti cukrų ir užvirti.
8.
Į keptuvę grąžinti vištieną ir troškinti, kol padažas sutirštės (apie 15 minučių). Tuomet suberti žirnelius ir patroškinti apie 5 minutes, kol jie suminkštės.
9.
Prieš patiekiant įspausti citrinų sultis.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital