Trupininis pyragas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trupininis pyragas su braškėmis
Trupininis pyragas su braškėmis
Trupininis pyragas su braškėmis
Trupininis pyragas su braškėmis
Autorius apie receptą: Braškių sezonas pamažu įsibėgėja, o lengvi pyragai šiltuoju sezonu – tikras išsigelbėjimas. Greitai pagaminamas trupiniuotis su braškėmis sužavi savo traškiu Braškių sezonas pamažu įsibėgėja, o lengvi pyragai šiltuoju sezonu – tikras išsigelbėjimas. Greitai pagaminamas trupiniuotis su braškėmis sužavi savo traškiu pagrindu ir šviežių braškių uogiene. Puikiai tinka išvykoms į gamtą – lengvai susipjausto gabaliukais bei nebijo karščio ir transportavimo. (...daugiau) Aistė, Plantasticblondie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
340 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
150 gramų cukranendrių cukraus (rudojo)
140 gramų sviesto (naudojau veganišką "Naturli vegan block", tinka ir kitas)
80 gramų avižų
Įdarui:
600 gramų braškių (šviežių, be kotelių)
100 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų
4 šaukštai kukurūzų krakmolo (apytikriai)
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C laipsnių Celsijaus (funkcija vėjelis viršus-apačia)
2.
Miltus beriame į dubenį ir sumaišome su avižomis bei cukrumi. Pilame ištirpintą sviestą. Maišome masę tol, kol sukibs. Konsistencija primena šlapią smėlį.
3.
18x18 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. 2/3 tešlos beriame į kepimo formą, tampriai suspaudžiame.
4.
Kepame orkaitėje 20 minučių ir per tą laiką pasiruošiame braškių uogienę.
5.
Nuplautas braškes be kotelių perpjauname perpus ir sudedame į nedidelį puoduką.
6.
Beriame cukrų, įspaudžiame citrinos sultis, suberiame kukurūzų krakmolą ir vanilę.
7.
Ant vidutinės kaitros verdame apie 10–15 min., kol braškės suminkštės ir uogienė sutirštės nuo krakmolo. Svarbu vis maišyti, kad neprisviltų.
8.
Apkepusį pyrago padą išsiimame iš orkaitės, padengiame braškių uogiene ir apibarstome likusia tešlos dalimi. Spausti nereikia, turi būti trupinių konsistencija.
9.
Kepama toliau 40–45 minutes.
10.
Leidžiame visiškai atvėsti prieš pjaunant, geriausia dar bent porą valandų palaikyti šaldytuve – tuomet geriausiai laikys formą supjausčius.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital