Konservai žiemai be pasterizavimo - 38 greiti ir skanūs receptai

2023-08-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Konservai žiemai be pasterizavimo - 38 greiti ir skanūs receptai
@Shutterstock

Visi žinome tą jausmą, kai prasideda vasaros gėrybių derlius ir staiga pritrūksta fantazijos, ką dar iš jų pagaminti. O ir norisi greičiau, bet kuo skaniau, kad žiemos metu būtų gardu skanauti šaukštu, prie mėsos patiekalų, gardinti troškinius, tepti ant duonos riekelės ir visaip kitaip mėgautis skoniais. 

Skubame dalintis puikiais receptais, kuriems nereikės pasterizavimo, tad paruošimas tikrai nebus sudėtingas.

 

Be puikaus skonio šie konservai žavi ir itin paprastu gaminimo būdu, minimaliu konservantų kiekiu, pomidorų nereikia lupti, ilgai troškinti ar kitaip plušėti. Paprikų gabalėliai puikiai suderėjo.

Receptą rasite čia.

Šie agurkėliai - visiška vaikystės nostalgija. Labai skanūs, traškūs, paruošite vos iš kelių ingredientų, o nuo stalo pradings akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelnaus skonio mišrainė, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir be galo kvapnus pomidorų padažas! Itališkas žolelių derinys puikiai tinka prie pomidorų skonio! Padažą žiemą galėsite naudoti prie makaronų, maltos mėsos patiekalų ar picoms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja, kaip du kilogramus cukinijų sutalpintį į vieno litro stiklainį! O geriausia, kad nereikia nieko kaitinti ar virti, todėl cukinijos išlieka itin traškios. Cukinijos saldžiarūgščio skonio, jas tinka tiekti kaip garnyrą, gardinti salotas, sumuštinukus.

Receptą rasite čia.

Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir agurkus užpilant šaltu vandeniu. Tik neišsigaskite didelio druskos kiekio sūryme - agurkai jos sugers tik tiek, kiek reikia.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turite labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios agurkų juostos - tikras stebuklas, nes ruoštos pagal šį receptą jos pavyksta ypatingai traškios ir tokios pat traškios išlieka net metus laiko rūsyje. Jei neturite rūsio, galite laikyti ir virtuvės spintelėje be tiesioginių saulės spindulių. Tokiu atveju prieš valgydami jas per naktį palaikykite šaldytuve - atvėsinus traškumas išryškėja.

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nesate ragavę cukinijų ir burokėlių derinio, rekomenduojame išbandyti! Šie puikūs burokėliai su cukinijomis dera ir kaip garnyras, ir kaip pagrindams kvapniems barščiams! Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet tikrai labai gardus.

Receptą rasite čia.

Jei turite daug pomidorų ir slyvų, tuomet pats laikas paruošti šio pomidoų padažo. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio cukinijų mišrainė, kuri paprastai iš konservų žiemai pasibaigia pati pirma! Taip paruošta mišrainė puikiai tinka prie mėsos patiekalų, troškinių, plovo ar bulvyčių, tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pomidorų kepimas šiam padažui priduoda ypatingo skonio bei aromato. Toks padažas labai skanu su makaronais, pica ir kitais patiekalais.

Receptą rasite čia.

Marinuotos paprikos su ypatingu medaus prieskoniu - jis čia labai tinka! Tokiam marinavimo būdui rinkitės standžias, dideles, nenuvytusias ir nepajuodavusias paprikas. Marinuoti tinka jas įvairiausių spalvų ar net ruošti spalvotų paprikų asorti.

Receptą rasite čia.

Dairotės idėjų, ką dar pagaminti iš cukinijų ir kaip išsaugoti gausų jų derlių žiemai? Šis saldžiarūgščiai marinuotų cukinijų lazdelių receptas tam tiesiog nuostabiai tiks.

Receptą rasite čia.

Dalinamės su jumis receptu greitai paruošiamo slyvų kompoto, kurio nereikia papildomai kaitinti ar pasterizuoti. Tiesiog į stiklainį sudėtos slyvos užpilamos karštu sirupu, šiltai apklojamos ir paliekamos atvėsti.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta gardžius burokėlius, ypač žiemą. O ši nuostabaus skonio burokėlių mišrainė žiemai - be acto! Malonios rūgštelės mišrainei suteikia obuoliai, o papildomo skonio - morkos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai skani ir stipraus skonio adžika. Jeigu norite kiek švelnesnio skonio padažo, galite išimti aitriųjų piprų sėklytes ar papildomai dėti kitų daržovių, pvz. po 0.5 kg morkų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kopūstų salotos visai kaip vaikystėje - traškios, kvapnios ir labai labai skanios! Salotas galite ruošti su paprika ar be jos - kaip labiau patinka, nes abu variantai puikūs. Žiemą skanu ragauti vieną ar papjausčius šviežio svogūno ir užpylus šlakeliu aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai labai paprastai ir greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Padažas gardus, tirštas, puikiai tinka prie makaronų, picų ir mėsos patiekalų. Gamindami padažą vis paragaukite, jei reikia dėkite daugiau prieskonių, kad atitiktų Jūsų skonį. Beje, nors pagal šį receptą gaminama su geltonaisiais pomidorais, čia puikiai tiks ir raudoni!

Receptą rasite čia.

Agurkų skonis nuostabus, o pamačius jų receptą sunku patikėti, kad jis toks paprastas. Prieskonius galima drąsiai koreguoti, pvz. įdėti krapų ar įpjautyti aitriųjų pipirų, jeigu mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ateina rugsėjis, atslenka rūkai ar pomidorų maras ir lieka neprinokusių žalių pomidorų. Dalinamės labai gardžiu jų marinavimo receptu. Šis receptas puikus tuo, kad ne tik pomidorai pavyksta labai skanūs, bet ir likęs marinatas yra be galo aromatingas, tad idealiai tinka marinuoti vištienai ar kitokiai mėgiamai mėsai ar šašlykui.

Receptą rasite čia.

TIkriausiai daugeliui žinomas ir jau pamėgtas receptas. Na, o jei tokio dar nesate ragavę ar primiršote, kviečiame išbandyti. Nuostabiai skanios, puikiai garnyrams ir troškiniams tinkančios cukinijos su paprikomis ir pomidorų padažu.

Receptą rasite čia.

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Tikrai labai labai skani konservuota burokėlių mišrainė žiemai, kurios galite pasigaminti daug vienu kartu ir suvalgyti kad ir per kelis mėnesius. Nors paprastai ji iš spintelės dingsta daug greičiau! Mišrainė puikiai dera kaip pagrindas barščiams virti, kaip užtepėlė ant duonos riekės ar skrebučio ar tiesiog garnyras prie kitų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Šis žiedinių kopūstų marinavimo receptas yra be galo paprastas, tačiau daržovės pavyksta itin traškios, maloniai saldžiarūgštės ir labai spalvingos. Beje, ciberžolė konservams suteikia ne tik spalvą. Kadangi ji turi antiseptinių savybių, šie konservai laikosi itin gerai ne tik rūsyje, bet ir namų spintelėje.

Receptą rasite čia.

Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduojame. Skanu gardžiuotis kaip gurmaniška užkandėle, taip pat labai tinka su raugintais produktais, ypač kopūstais.

Receptą rasite čia.

Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus būdas išsaugoti truputį vasaros žiemai! Vienas paprasčiausių pomidorų paruošimo žiemai receptų, kuriam tereikia pomidorų, druskos ir cukraus - viskas! Visa gardumo paslaptis slypi puikiame paruošime, kurio detales rasite recepte.

Receptą rasite čia.

Tirštas, kvapnus ir labai skanus garnyras ar padažas žiemai. Tinka prie karštų patiekalų ar tiesiog su duonos riekele. Ypač skanu šio pagardo uždėti ant silkės ir patiekti su karštomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Labai skanios, švelnios salotos, primena senoviškas bulgariškas konservuotas paprikas. Iš šio ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 7,5-8 litrus salotų.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, saldžiarūgščiai - aštrūs agurkėliai pakerės tikriausiai kiekvieną, mėgstantį pikantiškesnius skonius! Marinatas šaltas, todėl daržovės bus traškesnės. Atkreipkite dėmesį, kad ne tik marinate nėra jokio vandens, bet ir stiklainiai, dangteliai ir pačios daržovės turi būti sausos, kad viskas kuo geriau pavyktų.

Receptą rasite čia.

Derinys gali pasidoryti kiek netikėtas - cukinijos ir... karis! Tokioms cukinijoms paruošti nereikia jokių įmantrių ingredientų, visa skanėsto paslaptis - prieskoniai! Cukinijos išties labai gardžios, patiks tiems, kas mėgsta kvapnius pagardus žiemai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Šio džemo skonis karčiai saldus, todėl puikiai tinka prie sūrio, sviestu ištepto skrebučio ar su paukštienos patiekalais. Pagardas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti! Naudoti tinka tiek žali, tiek nokti pradėję pomidorai.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, klasikinis lečo padažas, kuriam reikia tik pomidorų, paprikų ir prieskonių! Padažas puikiai tinka skanauti prie mėsos, gardinti sriubas. Ruošdami padažą, vis ragaukite ir koreguokite prieskonių kiekį skonius derindami, kaip patinka Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Marinatas, kuris puikiai tinka ne tik cukinijoms, bet ir agurkėliams! Jei nemėgstate švaistyti produktų ir gaila išmesti morkyčių kotelius, juos panaudoti galėsite šiame puikiame recepte! Taip paruoštos cukinijos puikiai tinka užkandžiams, sumuštinukams ir net sriuboms.

Receptą rasite čia.

Ši mišrainė tinka į troškinius arba tiesiog prie silkės. Šiai mišrainei puikiai tinka sunaudoti ir jau tokios ūgtelėjusios cukinijos.

Receptą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital