Šaltai marinuoti agurkai su svogūnais žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Šaltai marinuoti agurkai su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Receptas ypatingas tuo, kad jame nėra vandens, tik konservantai, tai ir suteikia galimybę daržoves “šaltai” užmarinuoti žiemai itin greitai, be didelių pastangų ir Receptas ypatingas tuo, kad jame nėra vandens, tik konservantai, tai ir suteikia galimybę daržoves “šaltai” užmarinuoti žiemai itin greitai, be didelių pastangų ir išlaikant daržoves šviežesnėmis, nei būna kaitintos. Pabrėšiu, kad bet koks santykis su vandeniu sugadins konservą, tad, jei sumanysite gaminti – būtinai atkreipkite į tai dėmesį. Daržovės, stiklainiai, dangteliai – viskas turi būti sausa. Tiekiu prie grilio patiekalų, kaip garnyrą kotletams ar užkandą bet kokiai progai. Patarimas – taip pat galima ruošti ir cukinijas, tik jas reiktų lupti ir išsėklinti ir baziliką pakeisti kapotom petražolėm. O jei lieka skysčio – jame puikiausiai marinuoju mėsą griliui. Proporcijas matuoju 200 ml talpos stikline. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas agurkų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
0.5 stiklinės aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas druskos (su nedideliu kaupu)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (ar kajeno pipirų miltelių)
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus pjaustau stambesniais gabaliukais, galima naudoti ir storapilvius agurkus, aš mėgstu kvadratinius gabaliukus, bet galima gaminti ir storesnius griežinėlius. Jei turite mažyčių agurkų, galima marinuoti ir nepjausčius, tik tuomet reikia bent minimaliai nupjauti galiukus. Visgi labiausiai tinka peraugėliai, jie turi daugiau sulčių ir kaiminystė su svogūnu artimesnė. Svogūnus pjaustau kombaino peiliais, bet esu gaminusi ir su stambiai pjaustytais – taipogi tinka.
2.
Aprašysiu proporciją 1 kg paruoštų agurkų: 1 v. š. druskos, 1 stiklinę cukraus, 1 stiklinę acto, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 didesnis svogūnas, 1 a. š. čili ar kajeno pipirų miltelių, žiupsnelis džiovinto baziliko.
3.
Agurkus užberiu reikalingu kiekiu druskos, permaišau ir palieku bent 4 - 5 h, kad išsiskirtų sultys, geriausia pernakt. Tuomet pilu likusius produktus ir dar apie 4 h, vis pamaišant, laukiu, kol ištirps cukrus. Per tą laiką išsiplaunu stiklainius ir dangtelius ir išdžiovinu juos orkaitėje ar tiesiog ant rankšluosčio. Daržoves standžiai dedu į stiklainius, pilu skysčio, kad apsemtų, užsuku dangtelius ir palieku kelioms valandoms apverstus ant stalo. Laikau rūsyje, galima naudoti obuolių actą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
julia
2022-08-14 17:35
as darau panašiai, taciau palaikius 12val.dedu i puoda ir uzkaitinu iki virimo, o tada i stiklainius sudedu ir palieku apkloscius siltai. Niekada neissaude ATSAKYTI
Sandra
2018-07-19 20:35
Ar tikrai nereiki sterilizuoti?bijau jog issaudys ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital