Pomidorų tyrė žiemai su saldžiąja paprika

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Pomidorų tyrė žiemai su saldžiąja paprika
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Pomidorų tyrę žiemai gaminu nuo seno, tai mūsų mėgstamiausias žiemos gardėsis. Tyre gardinu sriubas, troškinius, o kartais jos tiesiog, kaip šviežių pomidorų sulčių, Pomidorų tyrę žiemai gaminu nuo seno, tai mūsų mėgstamiausias žiemos gardėsis. Tyre gardinu sriubas, troškinius, o kartais jos tiesiog, kaip šviežių pomidorų sulčių, atsigeriame iš stiklainio. Be skonio šie konservai žavi ir itin paprastu gaminimo būdu ir minimaliu konservantų kiekiu, pomidorų nereikia lupti, ilgai troškinti ar kitaip plušėti.
Tačiau prieš kelis metus, sutapus dideliam pomidorų ir saldžiųjų paprikų derliui, sumaniau tyrę pagardinti nauju skoniu. Paprikų gabalėliai puikiai suderėjo, o kadangi šiemet abi daržovės vėl džiugina gausa, kviečiu pabandyti šį skonių duetą.
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas saldžiosios paprikos
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Daržoves skaičiuoju santykiu 1 dalis paprikos ir 2 dalys pomidorų, pvz. 1 kg paprikos ir 2 kg pomidorų. Druskos kiekis priklausys nuo jau pagamintos tyrės litražo.
2.
Pirmiausiai pasiruošiu stiklainius, dažniausiai naudoju 0,5l talpos, jie labai tinka 2 asmenų šeimai. Išplaunu ir kaitinu +100C orkaitėje apie 10 minučių.
3.
Pomidorus kruopščiai nuplaunu, išpjaunu žiedkotį ir mažesnius pjaunu perpus, didesnius dalinu į 4 dalis.
4.
Paprikas taip pat nuplaunu, nusausinu, nupjaunu kotą, išimu sėklas bei vidines baltas sieneles ir supjaustau nedideliais kubeliais. Virduly ar puode užverdu vandenį ir juo užpilu paprikų kubelius, palieku iki atvėsta.
5.
Tuo metu virtuvinio kombaino inde su S formos peiliais susmulkinu pomidorus. Jei neturite smulkintuvo, galite naudoti paprasčiausią mėsmalę. Kombaino inde dažniausiai yra matavimo skalė, galima matyti kiek litrų tyrės pagaminta, kitu atveju galima matuoti stiklainiais ar specialiais matavimo indais.
6.
Į didesnį puodą supilu pomidorus, sudedu nukoštus paprikos gabaliukus ir kaičiu ugnį. Skaičiuoju 1 kupiną šaukštelį (15 g) druskos vienam litrui tyrės, druską beriu į puodą ir įmaišau.
7.
Laukiu, kol puodo turinys užkaista. Virti nereikia, tad pasirodžius pirmiems burbulams paviršiuje, iškartopilstau į švarius stiklainius, užsuku hermetiniais dangteliais, stiklainius verčiu dangteliu žemyn ant pledo ir dengiu kitu pledu ar storu rankšluosčiu. Palieku iki pilnai atvėsta.
8.
Sandėliuoju rūsyje, bet šie konservai puikiai laikosi net ir kambario temperatūroje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2023-08-29 09:39
Puikus. Receptai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital