Cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 175)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 175)
Cukinijų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai skani ir daug jau metų mano gaminama mišrainė, kuri visada žiemą būna suvalgoma pati pirma. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 5 litrus mišrainės. Beje, Labai labai skani ir daug jau metų mano gaminama mišrainė, kuri visada žiemą būna suvalgoma pati pirma. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 5 litrus mišrainės. Beje, tikslų cukraus, druskos ir acto kiekį geriausia taikyti savo nuožiūra, nes visų mūsų skoniai skirtingi, tad iš pradžių įpilkite dalį viso kiekio, pažiūrėkite, ar patinka, ko trūksta ir tada, jeigu norisi, dėkite dar. (...daugiau) Rasa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
0.5 kilogramo pomidorų
Marinatui:
200 mililitrų aliejaus
150 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
2.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei naudojate dideles cukinijas, jas nulupkite, jeigu jaunas, mažas - galite nelupti. Cukinijas supjaustykite. Morkas sutarkuokite, svogūnus sukapokite, pomidorus susmulkinkite.
2.
Daržoves užpilti aliejumi, cukrumi ir druska. Išmaišyti ir virti ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes. Baigiant virti supilti actą ir išmaišyti.
3.
Dar karštą mišrainę sudedame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome švariais dangteliais. Stiklainius apverčiame, apklostome stora kaldra ir paliekame bent keletui valandų, jog pamažu atvėstų. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką :-)
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Birutė
2019-08-11 17:22
Skanu skanu-senai darau, bet patarsiu-actą pilt visiškai pabaigoj-jis neaptrauks cukiniju ir trumpiau virsit-ir liks vitaminu ATSAKYTI
Rita
2019-08-07 20:28
Ačiū,labai skanu!!! ATSAKYTI
Sigita
2019-08-05 12:05
Su mama gamimome, tai tikrai labai skanu! Ačiū už receptuką!! ATSAKYTI
Inga
2019-07-21 12:27
Tiesiog tobula, dar įdėjau šaukštą saldžiarūkščio čili padažiuko, tai pukus skonis, bet jeigu nesinori aštriau, tai receptas nuostabus... ATSAKYTI
Birute
2018-11-21 11:53
ar galima vietoi cukinijos naudoti moliuga
ATSAKYTI
Diana
2019-07-14 18:29
Galima, bet skonis bus kitoks, nes moliūgas saldesnis negu cukinijos ATSAKYTI
Rasa
2018-10-18 12:02
Bandysiu vietoj dalies cukinijos įdėti dar paprikų. Dar dėsiu prieskonių daugiau, tikiuos nepamaišys. ATSAKYTI
Rasa
2018-10-18 12:00
O kur laikyti? Galima kambario temperatūroje ar būtinas rūsys? ATSAKYTI
Erika
2018-10-18 12:41
Aš laikau rūsyje, tai puikiai išsilaiko per žiemą, o jeigu laikyti šiltai (spintelėje kur nors), tada dėl visa ko paruoštą mišrainę dar pasterizuočiau - taip saugiau. ATSAKYTI
Olga
2018-08-15 15:45
Man irgi labai patiko, ačiū ATSAKYTI
Asta Avd
2018-08-06 13:47
Pirmą syki dariau ir iškart pavyko labai skani mišrainė! Idealus receptas! ATSAKYTI
sol
2018-08-02 11:19
Eilinį kartą supratau, kad atsargiai su tais internetiniais receptais!!! Neskanu, tik sugadinau produktus.. Nežinau kas gali šį patiekalą valgyt! ATSAKYTI
piotras
2017-12-09 00:04
Dar pridejau as 1,5 kg agurku ir 5 skilteles cesnako ir gavos visai puiki misraine gavos. Tik pavirinti reikia ilgiau, nes dar cukinijos kietokos gaunas - as viriau 35 minutes ATSAKYTI
Rasa
2017-12-10 11:27
Smagu, kad patiko. O tikslus virimo laikas labai priklauso nuo cukinijų - jaunesnės suverda greičiau, o tokios tvirtesnės "peraugėlės" ilgiau lieka kietesnės, tad virti tikrai gali reikėti ilgiau ATSAKYTI
Milda
2017-09-20 18:29
Virti tikrai reikia ilgiau ATSAKYTI
Raimonda
2017-09-20 22:27
O kiek laiko jūs verdate? Man tai pilnai ir tų 20 minučių pakanka, nes mėgstu, kai mišrainės būtų kažkiek traškios, o cukinijos gana greitai suverda. ATSAKYTI
Zita
2017-09-08 06:46
Patinka gaminu ir as
ATSAKYTI
As
2017-08-23 20:33
As vietoj acto deciau pomidorus. ATSAKYTI
Rasa
2017-08-23 23:01
Pomidorų į šią mišrainę jau dedama, bet kažkiek acto (t.y. stipresnės rūgšties) reikia tam, kad mišrainė gerai išsilaikytų per žiemą. Bet galima paprastą actą keisti obuolių actu arba citrinos rūgštele ar citrinų sultimis. Galbūt ir padidinus pomidorų kiekį gerai laikysis, bet vien pomidorų rūgštimi aš nežinau ar pasiklaučiau (nes ji gana silpna rūgštingumo procentais matuojant), nebent jau tikrai labai šaltas rūsys. Arba papildomai pasterizuočiau dar, kad tikrai gerai laikytųsi per žiemą. ATSAKYTI
Jurgita
2017-08-05 09:44
Cukraus tikrai per daug, o druskos mažoka...Teko improvizuoti... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital