Cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Cukinijų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai skani ir daug jau metų mano gaminama mišrainė, kuri visada žiemą būna suvalgoma pati pirma. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 5 litrus mišrainės. Beje, Labai labai skani ir daug jau metų mano gaminama mišrainė, kuri visada žiemą būna suvalgoma pati pirma. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 5 litrus mišrainės. Beje, tikslų cukraus, druskos ir acto kiekį geriausia taikyti savo nuožiūra, nes visų mūsų skoniai skirtingi, tad iš pradžių įpilkite dalį viso kiekio, pažiūrėkite, ar patinka, ko trūksta ir tada, jeigu norisi, dėkite dar. (...daugiau) Rasa
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
0.5 kilogramo pomidorų
Marinatui:
200 mililitrų aliejaus
150 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
2.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei naudojate dideles cukinijas, jas nulupkite, jeigu jaunas, mažas - galite nelupti. Cukinijas supjaustykite. Morkas sutarkuokite, svogūnus sukapokite, pomidorus susmulkinkite.
2.
Daržoves užpilti aliejumi, cukrumi ir druska. Išmaišyti ir virti ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes. Baigiant virti supilti actą ir išmaišyti.
3.
Dar karštą mišrainę sudedame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome švariais dangteliais. Stiklainius apverčiame, apklostome stora kaldra ir paliekame bent keletui valandų, jog pamažu atvėstų. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką :-)
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Milda
2017-09-20 18:29
Virti tikrai reikia ilgiau ATSAKYTI
Raimonda
2017-09-20 22:27
O kiek laiko jūs verdate? Man tai pilnai ir tų 20 minučių pakanka, nes mėgstu, kai mišrainės būtų kažkiek traškios, o cukinijos gana greitai suverda. ATSAKYTI
Zita
2017-09-08 06:46
Patinka gaminu ir as
ATSAKYTI
As
2017-08-23 20:33
As vietoj acto deciau pomidorus. ATSAKYTI
Rasa
2017-08-23 23:01
Pomidorų į šią mišrainę jau dedama, bet kažkiek acto (t.y. stipresnės rūgšties) reikia tam, kad mišrainė gerai išsilaikytų per žiemą. Bet galima paprastą actą keisti obuolių actu arba citrinos rūgštele ar citrinų sultimis. Galbūt ir padidinus pomidorų kiekį gerai laikysis, bet vien pomidorų rūgštimi aš nežinau ar pasiklaučiau (nes ji gana silpna rūgštingumo procentais matuojant), nebent jau tikrai labai šaltas rūsys. Arba papildomai pasterizuočiau dar, kad tikrai gerai laikytųsi per žiemą. ATSAKYTI
Jurgita
2017-08-05 09:44
Cukraus tikrai per daug, o druskos mažoka...Teko improvizuoti... ATSAKYTI
Viltė
2017-08-05 21:54
Na cukrus ir druska yra turbūt smarkiai skonio reikalas. Man šios proporcijos patinka ir jau ne vienus metus pagal jas šitą mišraine gaminu, bet tikrai kitiems jos kitokios gali patikti. Sakyčiau, kad pradžioje gamindami geriau dėkite tik dalį cukraus bei druskos, o po to pabaigoje žiūrėkite, ar daugiau/mažiau norisi ATSAKYTI
Edita
2017-07-31 21:13
Tikrai labai skani mišrainė, jau penki metai kaip ją gaminu ir šiemet vėl gaminsiu ATSAKYTI
Nijolė
2016-08-08 20:49
Labai skanu, net karštą valgėm :) ATSAKYTI
regina.b.
2015-09-14 19:58
Labai skani misraine! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis