Tirštas pomidorų ir morkų padažas žiemai - be galo skanu prie mėsos, makaronams ar picai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Pomidorų ir morkų padažas žiemai
Autorius apie receptą: Tai dar vienas geras būdas sunaudoti pomidorus. Padažas tirštas ir tinkantis naudotis prie makaronų, mėsos patiekalų, pagardinti picą ir pan. Būtinai ragaukite ir pridėkite Tai dar vienas geras būdas sunaudoti pomidorus. Padažas tirštas ir tinkantis naudotis prie makaronų, mėsos patiekalų, pagardinti picą ir pan. Būtinai ragaukite ir pridėkite prieskonių, jei truks. Iš nurodyto kiekio paruošiau 5 x 0,5l talpos stiklainių ir dar vieną mažą stiklainiuką. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo pomidorų (naudojau geltonus)
1 kilogramas morkų
3 vienetai svogūnų
100 gramų cukraus
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
5 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto
1 šaukštas balzaminio acto
1 šaukštas džiovintų bazilikų
2 vienetai aitriosios paprikos (jei norėsite aštriau)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus supjaustykite kubeliais, čili pipirus - griežinėliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka arba galite sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina.
2.
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, česnakus ir patroškinkite keletą minučių. Tuomet sudėkite pomidorus, čili pipirus, morkas, druską, cukrų, actą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 1 val. kartais pamaišant, kol nugaruos skystis. Likus 15 min. iki virimo pabaigos sudėkite bazilikus, balzaminį actą.
3.
Viską sumalkite virtuviniu elektriniu trintuvu iki vientisos masės, sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite sandariais dangteliais. Kai atvės, laikykite šaltai.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Danute
2017-08-17 21:28
O pomidoru odele nulupti? ATSAKYTI
Rasa
2017-08-17 22:39
Jeigu trintuvas galingas, galite ir nelupti, nes susitrina. Bet mano toks vidutiniskas, tai lupau. Tikrai skanus padaziukas, tik dariau is raudonu pomidoru :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital