Pats skaniausias Lečo žiemai iš pomidorų ir paprikų

AUTORIUS:
Danutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Pats skaniausias Lečo žiemai iš pomidorų ir paprikų
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai pats skaniausias lečo. Jį gaminu pagal Editos Mildažytės receptą, tik su nedideliais pakeitimais pagal mūsų šeimos mėgimą. Šis lečo puikiai tinka sriubos, padažams Tikrai pats skaniausias lečo. Jį gaminu pagal Editos Mildažytės receptą, tik su nedideliais pakeitimais pagal mūsų šeimos mėgimą. Šis lečo puikiai tinka sriubos, padažams arba tiesiog kabliuoti vieną. Jeigu mėgstate aštriau, dar galite drauge su pomidorais troškintis įdėti vieną ar kelis smulkiai pjaustytus čili pipiriukus. Beje, saldumą, sūrumą ir rūgštumą galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį - tiesiog iš pradžių visko dėkite mažiau ir žiūrėkite, kaip skonis patinka, ko dar trūksta, nes aš surašiau savo mėgiamas proporcijas, bet juk visų skoniai skiriasi. Vietoje paprasto acto tinka dėti ir obuolių acto, tik jis ne toks rūgštus kaip paprastas, tad gali prireikti truputį daugiau. (...daugiau) Danutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
2 kilogramai saldžiosios paprikos
150 gramų cukraus
150 mililitrų acto
1 galva česnako
1.5 šaukšto druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės ir šią tyrę pavirti atidengtame puode ant nedidelės ugniės 15-20 minučių, jog truputį sutirštėtų.
2.
Tada į tyrę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir smulkintus česnakus bei dar truputį pavirti iki paprikos šiek tiek suminkštės (bet nepervirs).
3.
Tada pilti druską, cukrų, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti. Pamažu supilti actą vis paragaujant, ar tinka skonis, nes vieni pomidorai būna saldesni, kiti rūgštesni, tad acto gali reikėti truputį daugiau arba mažiau.
4.
Karštą lečo supilstyti į iškaitintus stiklainius.
5.
Stiklainius užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatyti apverstus dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir leisti pamažu atvėsti. O tada nešti į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Danutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
pupa
2018-08-09 23:34
Pomidorų turi būti bent dvigubai daugiau nei paprikos. Santykiu 1:1 pritrūksta skysčio. Ir cukraus reikia nedaugiau 50 g. Česnakas - skonio reikalas. O kitkas tinka. ATSAKYTI
Loreta
2018-08-10 08:43
Čia kaip kas mėgsta turbūt :) Aš gaminau pagal šį receptą ir skysčio man nepritrūko, labai skanu buvo. Turbūt vieni pomidorai mūna mėsingesni, kiti vandeningesni, tad reikia žiūrėtis pagal savo naudojamus ir pomidorų tiesiog nereikia labai nugarinti, o tik pavirti, kad lengvai patirštėtų (jeigu puodas platesnis, gali užtekti ir trumpiau negu recepte parašyta) ir drauge su paprikomis virkite uždengtu dangčiu, tada viskas labai gražiai suminkštės ir skysčio pakaks. Bet aišku, drąsiai galima koreguoti pagal save ingredientus, cukraus aš irgi šiek tiek mažiau dėjau, nėra jis labai sveika :) ATSAKYTI
Živilė
2018-08-31 16:27
Kiek ml gaunasi Lečio iš tokio kiekio produktų :) ruošiuosi gaminti ir nežinau kiek stiklainių pasiruošti. ATSAKYTI
Lija
2018-09-14 22:58
Man labai per daug acto. Na, kitąkart žinosiu ATSAKYTI
Dana
2018-09-16 18:20
Palaukite dar žiemos, pasikeičia lečo skonis, nes susigeria actas į daržoves, tai rūgštumas pastovėjus visada susilpnėja. Aišku, skonio reikalas čia irgi, aš pagal save visada actą koreguoju ATSAKYTI
Violeta
2018-10-09 22:51
Aš tik šaukštą acto įpilu ir iš karto išjungiu. ATSAKYTI
Evilija
2016-08-20 09:05
Tikrai pats geriausias lečo! Tik vietoje paprasto acto aš dedu obuolių actą, man dar skaniau na ir truputį sveikiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital