Su medumi marinuota paprika žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paprika su medumi žiemai
Autorius apie receptą: Lauke dūzgia bitės ir širšės, primindamos, kad jau laikas imtis konservų, į kuriuos dedamas medus. Naudojamas jis ne tik dėl saldumo, iš tiesų paprikoms jis suteikia ypatingo Lauke dūzgia bitės ir širšės, primindamos, kad jau laikas imtis konservų, į kuriuos dedamas medus. Naudojamas jis ne tik dėl saldumo, iš tiesų paprikoms jis suteikia ypatingo poskonio. Agurkams, beje, šis marinatas irgi puikiai tinka.

Tai dabar jau plačiai internete vaikščiojantis receptas, pataisiau kai ką pagal savo skonio receptorius – mažiau acto, daugiau aliejaus, mažiau darbo. Net ir tie, kurie deklaruoja, jog paprika ne favoritinė ar išviso nemėgstama daržovė, šiuo būdu marinuotą valgo su malonumu. Gal todėl, kad skonyje jaučiamas medus smarkiai pakeičia įprastinės marinuotos paprikos skonį. Perku kuo didesnes ir būtinai kietas, neįdužusiais, be juodų dėmių paprikas. Galima naudoti visų spalvų paletę – sluoksniuoti trispalves stiklainiuose arba gaminti vieną spalvą. Vienu metu gaminu 5 kg paprikų.
(...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
šiek tiek paprikos
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių marinavimui mišinio
1 šaukštelis medaus
Marinatui:
5 litrai vandens
3 stiklinės cukraus
3 stiklinės acto 9%
300 mililitrų aliejaus
5 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai 7 l puode užkaičiu 5 l vandens.
2.
Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, perplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po 2 - 4 skilteles česnako, 1 a. š. sauso prieskonių mišinio marinavimui, 1 - 2 a. š. medaus. Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis (iš visiškos bėdos).
3.
Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes. Išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl neskubu, vis papildau stiklainius vienu-kitu gabaliuku. Kai jau visos paprikos išparceliuotos, į vandenį pilu 3 stiklines be kaupo cukraus, 5 v. š. rupios druskos, 300 ml aliejaus. Užverdu mišinį ir į verdantį supilu 3 stiklines 9 proc. acto.
4.
Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12 h. Sandėliuoju rūsy, nors draugės pasakojo, kad laiko šiuos konservus virtuvės spintelėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis