Naminė pomidorų tyrė žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Trintų pomidorų tyrė žiemai
Autorius apie receptą: Suvalgyti visus šviežius pomidorus – misija neįmanoma, todėl džiaugiuosi, kad dalį jų galiu sudėti į stiklainius ir žiemą mėgautis puikiais skoniais. Šis būdas – Suvalgyti visus šviežius pomidorus – misija neįmanoma, todėl džiaugiuosi, kad dalį jų galiu sudėti į stiklainius ir žiemą mėgautis puikiais skoniais. Šis būdas – vienas paprasčiausių man žinomų konservuoti pomidorus žiemai. Dėl mažo prieskonių kiekio išlieka natūralus pomidorų skonis, todėl žiemą ypatingai skanu prisiminti vasarą, gardžiuojantis šviežių pomidorų aromatu. Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriam mėsiškus patiekalus, būna taip pat skanu, kaip vasarą valgant šviežių pomidorų salotas su grietine. Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka… (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų (kiek telpa į stiklainius)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gerai sunokusius pomidorus gerai nuplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedkočius (tai labai lengva daryti bulvių skustuko aštriąja dalim) ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais ir sumalu iki tyrės konsistencijos. Pomidorus, prieš malant, galima nulupti, bet tikrai nebūtina.
2.
Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus.
3.
Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant, pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu. Dar į karštą tarą pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio, apkloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Kazimieras
2023-08-12 12:42
Super paprasta ir efektyvu,ačiū. ATSAKYTI
Rita.
2022-08-25 16:49
Kazin,ar ne permazai druskos?1kg 1 a/s druskos ir cukraus ? ATSAKYTI
Indrė
2022-08-26 10:10
Na, autorė taip ir naudoja - 1 litrui masės beria 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus ir pakanka. :) ATSAKYTI
Lina
2020-08-28 15:08
Skanu, greita! ATSAKYTI
Diana
2020-08-26 12:42
Aš dedu tik druską. Kartais įdedu česnako. Puikiai laikosi. ATSAKYTI
Jurga
2019-09-21 17:34
Odelių lupti nebūtina,gerai susimala su blenderiu.Labai skanu. ATSAKYTI
Fėja
2019-07-30 16:16
Vistik pašalinau odeles. Geras receptas, gardu. Ačiū. ATSAKYTI
Alina
2018-08-05 14:20
Ar galima šią tyrę naudoti į čilį sriubą? pvz. https://www.receptai.lt/receptas/cili-sriuba-1130 ATSAKYTI
Loreta
2018-08-10 09:04
Tikrai galima, aš visada naminę tyrę per žiemą panašioms sriuboms naudoju ATSAKYTI
Laima
2018-07-29 13:02
Ar gali būti skanu tik druska ir cukrus, daugiau jokių prieskonių?
ATSAKYTI
Laura
2018-07-29 17:14
Na čia pomidorų tyrė, ne pomidorų padažas. Parduotuvinėje tyrėje juk prieskonių irgi beveik nebūna, nes ji naudojama kaip pagrindas įvairiems patiekalams ir prieskoniai įdedami jau gaminant su ja. Jeigu norite stipresnio skonio, reikėtų ieškoti pomidorų padažo recepto. ATSAKYTI
Gamintoja
2019-08-13 22:28
As dedu truputi druskos ir cukraus - gerai issilaiko, nereikia jokiu sterilizaciju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital