Cukinijų ir burokėlių mišrainė žiemai - be galo skani!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Cukinijų ir burokėlių mišrainė žiemai - be galo skani!
Autorius apie receptą: Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti maišą burokų, tuomet gavau dovanų cukinijų. Nebebuvo kur dėtis, teko raitytis rankoves ir kibti į konservavimą. Buvo ir keiksmų dėl per mažų puodų, ir dėl išbėgusio ant viryklės raudono skysčio, ir ypatingai ryškių delno linijų bordo spalvos fone. Užtat dabar žinau ko nedaryti. Visad sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežiai, niekad negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo, jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus… (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai burokėlių (nevirtų)
2 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas svogūnų
2 stiklinės vandens
1.5 stiklinės cukraus
1.5 stiklinės aliejaus
1.5 stiklinės acto
3 šaukštai druskos
1 šaukštas kmynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aprašysiu porciją, kurią gaminau, jai reikės didelio, bent 12l puodo. Patogu gaminti per kartą didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis. Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui.
2.
Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5 st aliejaus, sudedu tarkius ir kepu, vis pamaišant, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs. Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20 - 25 min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20 min.
3.
Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Mama
2023-10-29 11:59
Sveikutės. Man bendradarbiai rudenį pridovanoja daug daržo gėrybių. Ankščiau galvodavau kur man panaudoti cukinijas. Bet jau 3 metai šio recepto pagalba labai skaniai visą žiemą valgome. Padovanoju ir kolegoms. Dar niekas nepasakė kad neskanu. Dalinuosi nuoroda. Kas turit cukinijų ir burokėlių, siūlau išbandyti. Tik vandens pilu 1 stilinę. Ir cukraus 1 stilinė. Mes saldžiai nemėgstam. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Elena
2023-09-01 06:45
Pabandžiau ir labai patiko, bet perdaug skysčio gavosi. Patiko mano šeimai, bet kai darysiu išspausiu cukinijos skystį, ATSAKYTI
Adele
2023-08-30 15:49
Būtinai bandysiuA ATSAKYTI
Virginija
2023-08-30 12:57

Ačiū bandysiu ATSAKYTI
Veronika
2023-08-17 19:01
O jei pridėti česnako, aštraus pipiro ? ATSAKYTI
Aida
2022-08-10 09:48
10 balu! Labai skaniai
Rekomenduoju visiems isbandyti ATSAKYTI
Reda
2020-08-14 22:25
Man acto per daug ATSAKYTI
Agnė
2020-08-18 10:20
Reikėtų mėnesiuką - kitą palaukti, kol stiklainiukuose pastovės, visi skoniai tuomet susijungia :) ATSAKYTI
Ligita
2020-08-13 13:20
Skysčių netrūksta? ATSAKYTI
Agnė
2020-08-18 10:21
Užtenka, nes ir vandens pilama, ir nuo cukinijų skysčio dar atsiranda :) ATSAKYTI
Asta
2019-08-11 21:41
O jei paprikos ideciau? ATSAKYTI
Lina
2019-08-12 13:01
Turėtų tikti ir paprika, man asmeniškai su burokėliais labai dera :) ATSAKYTI
Vitalija
2019-08-07 19:21
O per kokia tarka tarkuojate? pjaustyti negerai? ATSAKYTI
Diana
2019-08-08 10:59
Tarkuoti geriausia stambia, vadinama "burokine" tarka. Pjaustant konsistencija ir skonis bus truputį kitokie, bet jeigu pjaustysite smulkiai, manau, irgi turėtų būti skanu :) ATSAKYTI
Sigita
2018-08-13 15:33
Kiek laiko troskint burokelius? ATSAKYTI
Ieva
2018-08-13 15:51
20-25 minutes, tuomet sudėti cukinijas ir dar 20 minučių :) ATSAKYTI
Jūratė
2018-08-11 22:24
O jei nepilti acto, ar nesilaikys?
ATSAKYTI
Diana
2018-08-12 11:09
Be acto skonis bus ne tas ir gali neišsilaikyti, nes actas padeda konservams sėkmingai išbūti per žiemą. Bet jeigu norite sveikiau, galite vietoje paprasto acto naudoti obuolių actą :) ATSAKYTI
Ilona
2019-08-09 21:27
Į tokią mišrainę pilu ne acto, o dedu troškinimui irgi burokine tarka smulkintų obuolių, idealu, jei jie dar nepernokę, rūgštoki. Ir burokėlius ne žalius troškinu,o tarkuoju jau beveik išvirtus. Dar dedu ir apvirtų morkų. Tokią mišrainę net vadinu Likučių mišraine- skonis puikus, bet į ją gali sudėti visus daržo burokėlius, morkas, peraugusias cukinijas ar moliūgus ir neskanius obuolius. Suvertus tokios mišrainės stiklainiuką į buljoną su bulvių kubeliais, gaunasi puikūs baršteliai. Net šaltibarščius su ja dariau- liuks. Tiesa, aliejaus į ją nepilu visai ir svogūnų nededu, tik vandens kiek reikia, druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių. ATSAKYTI
Puikiai
2020-08-21 23:35
ir sveikai Modernizuoji ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital