Cukinijų ir burokėlių mišrainė žiemai - be galo skani!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Cukinijų ir burokėlių mišrainė žiemai - be galo skani!
Autorius apie receptą: Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti maišą burokų, tuomet gavau dovanų cukinijų. Nebebuvo kur dėtis, teko raitytis rankoves ir kibti į konservavimą. Buvo ir keiksmų dėl per mažų puodų, ir dėl išbėgusio ant viryklės raudono skysčio, ir ypatingai ryškių delno linijų bordo spalvos fone. Užtat dabar žinau ko nedaryti. Visad sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežiai, niekad negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo, jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus… (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai burokėlių (nevirtų)
2 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas svogūnų
2 stiklinės vandens
1.5 stiklinės cukraus
1.5 stiklinės aliejaus
1.5 stiklinės acto
3 šaukštai druskos
1 šaukštas kmynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aprašysiu porciją, kurią gaminau, jai reikės didelio, bent 12l puodo. Patogu gaminti per kartą didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis. Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui.
2.
Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5 st aliejaus, sudedu tarkius ir kepu, vis pamaišant, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs. Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20 - 25 min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20 min.
3.
Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Sigita
2018-08-13 15:33
Kiek laiko troskint burokelius? ATSAKYTI
Ieva
2018-08-13 15:51
20-25 minutes, tuomet sudėti cukinijas ir dar 20 minučių :) ATSAKYTI
Jūratė
2018-08-11 22:24
O jei nepilti acto, ar nesilaikys?
ATSAKYTI
Diana
2018-08-12 11:09
Be acto skonis bus ne tas ir gali neišsilaikyti, nes actas padeda konservams sėkmingai išbūti per žiemą. Bet jeigu norite sveikiau, galite vietoje paprasto acto naudoti obuolių actą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis