Pusryčių sumuštiniai su avokadais, kiaušiniais ir skrudintais avinžirniais

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Pusryčių sumuštiniai su avokadais, kiaušiniais ir skrudintais avinžirniais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Daugelis rytais skuba ir nespėja ramiai papusryčiauti, mūsų šeimoje taip irgi būdavo, bet atradome kelis receptus, kuriuos pamėgome dėl greito ir nesudėtingo paruošimo. Kol Daugelis rytais skuba ir nespėja ramiai papusryčiauti, mūsų šeimoje taip irgi būdavo, bet atradome kelis receptus, kuriuos pamėgome dėl greito ir nesudėtingo paruošimo. Kol avinžirniai kepa, padarau avokado užtepėlę, iškepu kiaušinius, tad tikrai daug laiko neužtrunka. O tuomet ramiai pusryčiaujame. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 riekės ruginės duonos (arba kitos mėgstamos)
50 gramų sviesto
40 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
2 vienetai kiaušinių
1 šlakelis aliejaus
2 žiupsneliai džiovintų bazilikų (arba raudonėlių, krapų ar kitų žolelių)
1 saujelė svogūnų laiškų (šviežių)
Užtepimui:
1 vienetas avokadų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avinžirnius sudėti į dubenį, įpilti aliejaus, pabarstyti druska ir rankomis pamaišyti, kad visi avinžirniai vienodai pasidengtų druska ir aliejumi. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, suberti avinžirnius, kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Avinžirniai turi šiek tiek apskrusti ir tapti traškūs.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, gerai išplakti plaktuvu ar trintuvu. Į keptuvę įdėti sviestą, įkaitinti iki vidutinės kaitros, tuomet sumažinti iki silpnos ir supilti kiaušinius, vis pamaišant silikonine mentele kepti iki kol kiaušiniai taps purūs. Tuomet pabarstyti baziliku.
3.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, minkštimą išskobti, sudėti į dubenėlį, įpilti citrinos sulčių, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
4.
Duoną paskrudinti skrudintuvu, ant sausos keptuvės arba jei nemėgstate, galima to ir nedaryti.
5.
Ant duonos riekių tepti avokado masės, dėti kiaušinio, pabarstyti avinžirniais.
6.
Pasmulkinti svogūno laiškus, riekes perpjauti pusiau, pabarstyti svogūno laiškais ir skanauti.
Patarimai:
Prieskonius galima rinktis įvairius. Savaitgalio pusryčiams avinžirnius pabarstome aitriosios paprikos milteliais, česnako milteliais. Labai tinka pabarstyti kario prieskoniais ar kitais pamėgtais, taip eksperimentuojant sumuštiniai bus skirtingo skonio ir ilgai nepabos.
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital