Kaip susukti avokado rožę? Tai paprasčiau negu atrodo!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Avokado rožė
@Shutterstock

Tikriausiai niekas neprieštarautų, kad avokadai yra maistingi, naudingi mityboje ir labai skanūs! Juose gausu skaidulinių medžiagų, naudingų vitaminų ir gerųjų riebalų. Iš avokadų tinka ruošti gardžias užtepėles, padažus, sumuštinius, ledus, kokteilius ar net saldžius tortus. 

 

Na, o jeigu norite avokadu pagardinti salotas ar patiektų prie pusryčių kiaušinių, jį galima patiekti puošniau, parodysime kaip tą padaryti visai nesudėtingai!

 

1. Išsirinkite prinokusį, minkštą (bet nepernokusį!) avokadą! Taip pat reikės aštraus peilio, kad avokadą galima būtų supjaustyti kuo ploniau, o avokado rožė turėtų kuo daugiau žiedlapių.

 

2. Avokadą perpjaukite išilgai pusiau, aplink kauliuką. Peilį staigiu judesiu įsmeikite į kauliuką. Taip kauliukas lengviau išsiims.

 

3. Kauliuką lengvu judesiu išimkite iš avokado.

 

4. Siauresnį avokado kraštelį nupjaukite, taip avokadas lengviau nusilups. Avokado puselę dėkite vidine puse ant lentelės ir nulupkite avokadą. Jei avokadas pakankamai prinokęs, žievė lengvai nusilups per kelis kartus.

 

5. Avokado puselę kuo ploniau supjaustykite. Pjaustant atsargiai prilaikykite avokadą, per smarkiai nespauskite pirštais, kad neliktų žymių.

 

6. Supjaustytą avokado puselę lengvai pirštais slinkite įstrižai, kol susiformuos juosta panašį į ilgą vikšrą.

 

7. Atsargiai pirštais pradėkite sukti rožę į spiralę nuo plonesnio galiuko. Nekelkite avokado nuo lentelės, sukite pernelyg nespaudžiant, bet kruopščiai ir standžiai.

 

8. Avokadą toliau palengva sukite spirale, vis pataisant kraštelius, kad rožė būtų pakankamai standi.

 

9. Susuktos avokado rožės kraštelius pataisykite, jei dalis gabalėlių atsiskyrė nuo pagrindo, juos priglauskite atgal.

 

10. Atsargiai, pradedant nuo išorinio spiralės galo link vidurio, po truputį nuleiskite avokado rožės "žiedlapius" į išorę, taip rožę "praskleisdami". Po avokado rože, ją prilaikydami, pakiškite peilį (patogiau platesnis) ir perkelkite į lėkštę, kurioje patieksite.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital